Érdemkereszttel jutalmazták színházunk tagjait

2019-08-16

A magyar állam kitüntetéseivel rendszeresen elismeri a társadalom kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjait. Ilyen többek között a Magyar Érdemkereszt, melynek átadására az államalapítás ünnepe alkalmából került sor augusztus 16-án, a Pesti Vigadóban.

Az esemény ezúttal különösen fontos volt számunkra, hiszen a Budapesti Operettszínház két tagját is jutalmazták. Az ünnepélyes keretek között lezajló díjátadó során Ottlik M. Laura és Nagy Ottó is megkapta az illetékes miniszter előterjesztésére adományozható Magyar Ezüst Érdemkeresztet.


Ottlik M. Laura címzetes magántáncos és Nagy Ottó gondnokságvezető (Fotók: Zsigmond László)

Ottlik M. Laura balettművész 1987-ben kezdett járni a Magyar Táncművészeti Főiskolára, majd 1996-tól 1998-ig a Magyar Fesztivál Balett szólótáncosa volt. Ezt követően négy évig szabadfoglalkozású művészként dolgozott, 2002-ben pedig a Budapesti Operettszínházhoz szerződött, és azóta is társulatunkat erősíti, 2005 óta már mint címzetes magántáncos. Legjelentősebb szerepei közé tartozik Lehár Ferenc A mosoly országa és A víg özvegy című előadások szólótánca, továbbá Kálmán Imre Marica grófnőjének szólótánca, de természetesen ezen kívül számtalan emlékezetes táncos alakítás fűződik nevéhez.


Nagy Ottó nem művészeti, hanem műszaki területen erősítette csapatunkat, erős hátországot biztosítva ahhoz, hogy a színház összes alkalmazottja hatékonyan dolgozhasson. Ottó nem kevesebb mint 46 évvel ezelőtt, 1973-ban szerződött a Budapesti Operettszínházhoz, két évtizedig világosítóként tevékenykedett. Az 1993-as év elejétől gondnokként, majd gondnokságvezetőként dolgozott egészen napjainkig, szeptember 5-én búcsúzik a társulattól és vonul nyugdíjba.


Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X