Hírek

Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!

2022. jan. 19.

Visszatérő régi kedvencek, népszerű operett és musical előadások, valamint ismét egy világsiker bemutatója a Budapesti Operettszínházban! Elkezdődött márciusi és áprilisi előadásaink jegyértékesítése.     

Hegedűs a háztetőn

A legendás előadás 1973 és 1985 után 2021-ben Bozsik Yvett rendezésében, a teátrum valamennyi művészének közreműködésével tért vissza márciusban és áprilisban a Budapesti Operettszínházba. A június 25-és és 26-án a Nagyszínpadon, júliusban pedig a Margitszigeten nagy sikerrel bemutatott Hegedűs a háztetőn musical-lel újabb gyöngyszemmel lett ékesebb színházunk repertoárja. A mű egyfajta átmenetet képez az operett és musical műfaja között, különleges látvány- és zenei világával, koreográfiájával és keserédes humorával szólítja meg a nézőket.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 0 Fotó: Juhász Éva

Jegyvásárlás


Jövőre, Veled, Itt!

Adott egy nő. Adott egy férfi. Van gyerek - szám szerint hét. Adott egy hotelszoba. Adott a házasság köteléke is. Csak épp nem egymással.
Szeretni azt, aki igazán soha nem lehet a miénk, mert családja van, és adott esetben a családját választja a saját boldogsága helyett. Egy ellopott februári hétvége. Minden évben csak ennyi. Egy abszurd szerelem gyönyörű története márciusban és áprilisban újra a Raktárszínházban. Janza Kata és Szabó P. Szilveszter Doris és George életét tárja elénk. A rendező Somogyi Szilárd.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 1 Fotó: Budapesti Operettszínház

Jegyvásárlás


Dorian Gray

"A lélek rettenetes valóság" - mondja Oscar Wilde, a 19. századi angol irodalom híres-hírhedt szerzője. Ezt példázza kultikus regényének, a Dorian Gray arcképének címszereplője, egy gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, aki oly kétségbeesetten szeretne örökké szép és fiatal maradni, hogy még a lelkét is eladná érte. És valóban, minden úgy történik, ahogyan szeretné: züllött, kicsapongó élete az arcán nem, csak a róla készült, gondosan rejtegetett fiatalkori festményen hagy rettenetes nyomokat... A valóban színpad után kiáltó, vad szenvedélyekkel és tomboló érzékiséggel átitatott misztikus történetből 1990-ben a zeneszerző Várkonyi Mátyás, az író-rendező Ács János és Gunar Braunke készített megrendítő musicalt, melyet Németországban és Angliában is bemutattak. A bemutató után huszonnyolc évvel a Dorian Gray a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában került ismét színpadra, annak a Réthly Attilának a rendezésében, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendezői szakán a librettista Ács János tanítványa volt. Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 2 Fotó: Gordon Eszter

Jegyvásárlás


Rozsda Lovag és Fránya Frida

Egy varázslatos musical látványos ötletekkel és megoldásokkal, különös és mókás karakterekkel, mindez humorral fűszerezve mutatja be kicsiknek és nagyoknak, hogy nem csupán a szuperhősök szolgálhatnak példaként, hanem egy kedves és bátortalan, ám csupa szív karakter is lehet igazi hős. Egy történet a valódi értékekről, arról, hogy nem erőnktől és pozíciónktól válunk "valakivé", hanem emberségünk révén is elérhetjük célunkat. A Kálmán Imre Teátrumban Bozsik Yvette látványos rendezésében a Rozsda Lovag és Fránya Frida című musicalünk márciusban ismét várja a legkisebbeket és szüleiket.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 3 Fotó: Art&Lens Photography 

Jegyvásárlás 


János vitéz

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő előadás látványos díszletével és jelmezeivel híven követi az eredeti művet, és több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak. A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született daljáték Bozsik Yvette rendezésében tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház színpadán. 
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 4 Fotó: Gordon Eszter 

Jegyvásárlás


Szegény Dzsoni és Árnika

Az önzetlen szeretet csodákra képes! Előadásunk Lázár Ervin meséje nyomán egy vándorútra kelő szerelmespár történetét meséli el Raktárszínházunk színpadán. Az adaptációt Szirtes Edina Mókus semmivel sem összetéveszthető, szívet melengető világzenei dallamai és a slam poetry világából érkező Závada Péter játékos dalszövegei teszik gyerekek és felnőttek számára egyaránt élvezetessé. A rendező: Szenteczki Zita.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 5 Fotó: Gordon Eszter 

Jegyvásárlás 


Marica grófnő

2020-ban, az Operett Napjára született csodás előadás tavasszal ismét látható lesz a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán. Ismert dallamok, látványos táncjelenetek, impozáns színpadi látvány, korhű jelmezek. Kálmán Imre egyik legkedveltebb operettje a művészet minden szintjén garantálja a magas színvonalú szórakozást. A mozgalmas előadás rendezője a Kossuth-díjas koreográfus, Bozsik Yvette.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 6 Fotó: Juhász Éva 

Jegyvásárlás


Veszedelmes viszonyok

Szerelmek és intrikák szövevényes, buja sorozata. Zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be Kovács Adrián eredeti, izgalmas zenéjével. Mi a regény titka: Oly mélyen és plasztikusan ábrázolja a vonzalom, a csábítás, a megrontás és a gyönyör mozgatórugóit, az emberi hiszékenység és kétszínűség árnyalatait, a nemek közti harcot, hogy folyton azt érezzük: e finom kelmékbe és szavakba burkolózó hölgyek és urak a mi érzelmi küzdelmeink és vereségeink megszemélyesítői. A január bemutató után folyamatosan látható színpadi változat a Kálmán Imre Teátrum (az egykori Moulin Rouge mulató) intim terét használja játéktérként - díszletként. Az előadás rendezője Kiss Csaba.  
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 7 Fotó: Baska Barbara

Jegyvásárlás


Virágot Algernonnak

David Rogers és Charles Strouse alkotása a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól, és márciusban visszatér színházunkba. A történet egyfajta recept a túlélésre, mese arról, hogy olyasmire is képesek vagyunk, amire nem is gondolnánk. A főszerepben Kerényi Miklós Máté. Az előadás rendezője: Somogyi Szilárd. 
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 8 Fotó: Gordon Eszter 

Jegyvásárlás 


JÖN! JÖN! JÖN! JEKYLL és HYDE

Az április egy igazi világsiker bemutatójával indul a Budapesti Operettszínházban. Gótikus musicalként szokták emlegetni ezt a különleges zenei ínyencséget. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről. Legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére.

A többszörös Grammy- és Tony-díjra jelölt Frank Wildhorn és a kétszeres Oscar- és Grammy-díjas Leslie Bricusse műve 1990-ben indult el világhódító útjára, és számos feldolgozásban, számtalan színpadon aratott sikert. Minden idők egyik legnépszerűbb musicalje. Horror, kaland, gyilkosság, káosz - mély érzelmek, magas filozófia, önfeláldozás: mindez egy pörgő, szenvedélyes és lenyűgözően látványos produkcióban. A hármas szereposztásban látható előadás rendezője Vincze Balázs.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 9 

Jegyvásárlás


Anne Frank naplója/A képfaragó

Áprilisban ismét látható lesz Anne Frank, acsaládjával együtt Amszterdamban bujkáló, tizenhárom éves zsidó kislány története életről és halálról. Az Anne Frank Naplója örök érvényű, megrendítő olvasmány, amely mindazokhoz szól, akik szeretnék jobban megérteni, mi történt a bujkáló családokkal a hitleri vészkorszakban. A többféle feldolgozást is megélt alapművet Grigori Frid egyszemélyes operaváltozatában, Süle Dalma előadásában, a Jászai Mari-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, Rátóti Zoltán rendezésében láthatják a Budapesti Operettszínház nézői.

A két részből álló est második felében A képfaragó című darab kerül színre. A Képfaragó, aki nem tud kilábalni alkotói válságából - új stílust, új kihívásokat keresne, de képtelen túllépni régi önmagán. Egyszer csak azonban talál egy múzsát, aki megihleti, s ettől kezdve képes lesz újra alkotni. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett érdemes művész, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas kortárs zeneszerző, Dubrovay László egyfelvonásos táncjátéka, amelyet Gáli József írása inspirált. A darab rendező-koreográfusa Vincze Balázs.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 10 Fotó: Gordon Eszter

Jegyvásárlás


Tajtékos dalok - Boris Vian revü

Francia életérzés, elsöprő virtus, '50-es évek Párizsa. A 20. század európai irodalmának egyik legeredetibb figurája a Tajtékos dalok sanzonjaiban különleges színpadtechnikával, LED-világítással és tükrökkel, a párizsi revü csillogó látványvilágával tér vissza áprilisban a Kálmán Imre Teátrumba. Az előadás rendezője: Kiss Csaba
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 11 Fotó: Szobonyai Patrícia

Jegyvásárlás


La Mancha Lovagja

Vajon tényleg be vagyunk zárva saját elménk, gondolataink börtönébe? Mitch Leigh - Joe Darion - Dale Wasserman úgy gondolkodtat el ezen, hogy közben szórakoztat. Az előadás szöveg- és kottahűen, ám modern eszközökkel, gondolatisággal és látvánnyal, valamint lenyűgöző jelmezekkel várja áprilistól újra a nézőket. A rendező-koreográfus Vincze Balázs.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 12 Fotó: Juhász Éva

Jegyvásárlás 


Lili bárónő

Huszka Jenő és Martos Ferenc operettjében mindenki mást és mégis ugyanazt akarja: a színésznő a szerzőt, a lány a komornyikot, az apja pedig a grófot. Az áprilisban visszatérő, nagyszerű slágerekkel teli Lili bárónő egyszerre több és kevesebb is egy nagyoperettnél: csupán kilenc színész, egy zenész és egy hihetetlen történet az Operettszínház Raktárszínházában Béres Attila rendezésében.
 Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 13 Fotó: Gordon Eszter

Jegyvásárlás


A Pendragon legenda

Szerb Antal fantasztikummal teli, fordulatos regényéből ezúttal zenés színházi adaptáció született Kovács Adrián zeneszerző és Galambos Attila szövegíró tollából, Somogyi Szilárd rendezésében. A kalandregény hangsúlyai áthelyeződnek az érzelmekre, a minden racionális meggondolást elsöprő szenvedélyre, de a történet lényege változatlan. Krimi, misztikum, szerelem ötvöződik a walesi históriában, amely fölött végig ott lebeg a Pendragonok jelmondata: "Hiszek a testnek feltámadásában".
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 14 Fotó: Gordon Eszter

Jegyvásárlás

Április végén két nagyszabású gálával is kedveskedünk nézőinknek:

Szabadság, szerelem

Huszka Jenő az egyik legismertebb magyar operettszerző, nevéhez olyan művek fűződnek, mint például a Bob herceg, a Lili bárónő vagy épp a Mária főhadnagy. A komponista életműve előtt tisztelegve fergeteges gálaműsort állítunk színpadra április 29-én és 30-án. Az est során népszerű operettslágerekkel szórakoztatja közönségünket Bordás Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Kalocsai Zsuzsa, Lévai Enikő, Széles Flóra, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter és Vadász Zsolt. A gála rendezőjeként Homonnay Zsolt debütál. Vezényel Pfeiffer Gyula.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 15 

Jegy a gálakoncertre

Szép álom, szállj a szívemre

1870. április 30-án született a népszerű zeneszerző, operettkomponista és karmester, Lehár Ferenc. Az évforduló alkalmából nagyszabású ünnepi gálaműsorral készül a Budapesti Operettszínház. Az est során felcsendülnek a szerző legnépszerűbb slágerei színházunk sztárjainak előadásában: fellép Bojtos Luca, Dolhai Attila, Fischl Mónika, Kerényi Miklós Máté, Kiss Diána, Laki Péter, Lukács Anita, Ninh Duc Hoang Long, Szendy Szilvi és Vadász Zsolt. A pazar előadást színesíti a Budapesti Operettszínház Énekkara és Balettkara, színházunk Zenekarát Pfeiffer Gyula vezényli. A gálát Ionel Pantea álmodja színpadra.
Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!  - 16 

Jegy a gálakoncertre

Szeretettel várja Önöket tavaszi előadásain is a Budapesti Operettszínház!





 




 


« Vissza ide : Hírek