Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén

2019-09-10

Parádés szereposztás, Cziegler Balázs lenyűgöző díszlete, Berzsenyi Krisztina szemet gyönyörködtető jelmezei, Bozsik Yvette koreográfiája - mindezek a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében állnak össze egy különlegesen gazdag kiállású produkcióvá. Az 1916-os Gábor Andor-féle magyar változathoz visszanyúló Csárdáskirálynő a nyári, margitszigeti bemutató után ismét fantasztikus sikert aratott, immáron kőszínházunk színpadán.

Az első előadáson, szeptember 6-án Fischl Mónika címszereplésével láthatták a nézők Kálmán Imre slágeroperettjét, Edwinként Vadász Zsolt lépett színpadra, Bóni szerepében Laki Péter kacagtatta a nézőket, Stázit Szendy Szilvi formálta meg, a hercegi házaspár bőrébe Dézsy Szabó Gábor és Siménfalvy Ágota bújt. Rohnsdorffot Mészáros Árpád Zsolt, Ferkót Bardóczy Attila, Miskát Görög Patrik, a Jegyzőt Altsach Gergely keltette életre.
A hétvége folyamán ezen kívül másik két szereposztás is debütált: 7-én Lévai Enikő bújt Szilvia bőrébe, mellette Bakos-Kiss Gábort láthattuk Edwinként, Erdős Attilát Bóniként, Bojtos Luca személyesítette meg Stázit, a hercegi házaspár szerepében Csuha Lajos és Felföldi Anikó tündökölt, Rohnsdorff szerepét Langer Soma, míg Ferkót Bardóczy Attila játszotta.
Szeptember 8-án Kiss Diánát köszönthettük a címszerepben, Edwint Homonnay Zsolt keltette életre, Bóniként Dénes Viktor, míg Kerekes Ferkóként Virágh József debütált, Stázi grófnő szerepét Szendy Szilvi játszotta.   
Kálmán Imre legnépszerűbb és méltán legtöbbet játszott operettje mindhárom premieren elsöprő sikert aratott. Az előadásból természetesen nem hiányozhattak az olyan fülbemászó slágerek, mint a Te rongyos élet, az Álom, álom, A lyányok, a lyányok, vagy épp a Jaj, cica..., ráadásként pedig felcsendült a Hajmási Péter, Hajmási Pál mindenki által ismert refrénje. A fülbemászó dallamok, a főúri, bohém szereplők, szerelmi bonyodalmak és a kacagtató viccek elegye telitalálatnak bizonyult, a közönség állótapssal ünnepelte Vidnyánszky Attila első operettrendezését.Az alábbi linkre kattintva megnézhetik Gordon Eszter csodálatos fotóit az előadásról, valamint a premierek után tartott fogadáson Zsigmond László és Schumy Csaba által készült képeinkből is nyújtunk egy kis ízelítőt.

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X