Interaktív tabló - Szerémy Dániel

2020-06-05

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

Nos, egy képben nem is tudnék erre a kérdésre felelni. Amit szívesen látnék magamról portréként, az az Operettszínház oldalán is szerepel. Szerintem legalábbis ez pont jól sikerült. :) Amin pedig igazán önmagam vagyok, az egy előadáskép az István, a király című darabunkból, ugyanis régebben is, ha megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, csak annyit mondtam, hogy érzelmeket szeretnék kiénekelni magamból, és azt hiszem, itt épp az történik.

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba? 

Óvoda óta tudom, hogy ez a pálya lesz az irány számomra. Vers- és prózamondó, valamint énekversenyek, énekkarok, színtársulatok követték egymást, amíg aztán érettségi után a Shakespeare Színiakadémián végeztem, majd szabadúszó színészként szerepeltem különböző kőszínházi és szabadtéri színházi produkciókban. Aztán 2015-ben jelentkeztem a Budapesti Operettszínház Musical Együttesének castingjára, és szerintem jól sikerült, mert azóta is itt játszom. :)

3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

Drága nagymamám egyszer azt mondta, hogy neki az az egyik legnagyobb kívánsága (persze az esküvőmön kívül), hogy láthasson az Operettszínház színpadán játszani. Ezt követően két hónap múlva felvettek, ez pedig önmagában, de ezzel együtt még nagyobb siker volt számomra. Itt a színházban három nagyobb szerepet játszhattam eddig: 

Elsőként A Szépség és a Szörnyeteg című előadás külföldi, német nyelvű turnéin LeFou szerepét kaptam meg, aki Gaston bolondos kis apródja. Az első szerep, az első lehetőség! Imádtam!

Aztán a színház bemutatta A Notre Dame-i toronyőr musicalt, amiben Quasimodo három vízköpő szobor barátja közül én voltam a mindig falon mászó, fejjel lefelé lógó, izgága Vízköpő Manó.

Ami pedig az abszolút kedvencem, és ami a legnagyobb feladat, kihívás és megtiszteltetés volt, az az István, a király rockoperában Laborc szerepe, amivel mai napig nem tudok betelni, és jelenleg ez a legnagyobb dolog, a legnagyobb sikerem a karrierem során.

4. Válaszolj egy képpel arra a kérdésre, hogyan tudsz most próbatermen kívül gyakorolni! 

Nagyon fontos számomra az edzés, és a karbantartás mind fizikailag, mind hangképzés tekintetében. Így heti négy-öt alkalommal iktatok be otthoni edzéseket, amiket az elmúlt időszakban sikerült egyre jobban kitapasztalni, kialakítani. Persze rendszeresen énekelek is itthon, hisz az is egyfajta izommunka, azt is szinten kell tartani, trenírozni. Szerencsémre a szomszédaim hozzáállása ezt segíti, ugyanis nem csendháborításként élik meg, hanem inkább kinyitják az ajtót és hallgatják a gyakorlást. :)

5. Mutass be képpel egy olyan foglalatosságot, amire több időd volt a karantén alatt! 

Szeretek főzni. És ezzel nem is vagyok egyedül. Ha épp nem a testvérem, Bátor uralja a konyhát pazar fogásaival, úgy én magam kísérletezem az egészséges táplálkozás jegyében. Most a jelen körülmények miatt sokat vagyunk otthon, többször jut idő konyhai alkotásokra, és bizony el is fogy minden! Hát ezért is kell a heti öt edzés... :)

6. Ha minden visszaáll a megszokott kerékvágásba, mi lesz az első dolog, amit megteszel? 

Ha minden visszaáll, és újra lehet jönni-menni szabadon, akkor egész biztos, hogy irány a konditerem, ami már nagyon hiányzik. Illetve a sok távolság után jó lesz újra szabadon találkozni a családtagjaimmal és megölelni őket, és egy közös nyaralás, együtt eltöltött idő is jó lenne.

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad!

Nagyon szeretek vezetni! Minden alkalmat kihasználok, hogy beülhessek az autómba, és akár csak úgy menjek... És ami mindennél fontosabb számomra, az a családom! Így a legjobb, amit tehetek, hogy amikor lehet, leutazom a Balatonra, haza hozzájuk. :)

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya

 

 

 

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X