Újra kitárta kapuit a Budapesti Operettszínház

2021-06-02

Kanyargó sorok a színház előtt, vastaps, könnyek - pillanatok május utolsó hétvégéjéről, amikor a hosszú bezártság után végre ismét közönség előtt játszhatott az Operettszínház Társulata. A nyitást ingyenes zártkörű koncerttel ünnepelte a teátrum, amelyre az egészségügyi, rendvédelmi és honvédelmi dolgozók kaptak meghívást, ily módon kifejezve a köszönetet és tiszteletet azért a példátlan küzdelemért, amelyben az elmúlt hónapok során, a koronavírus-járvány nehéz időszakában szolgálták a társadalmat.

 Art&Lens Photography

A május 28-án és 29-én elhangzó kétfelvonásos gálaműsor első részében Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Huszka Jenő klasszikusai mellett olyan ismert dalok hangoztak el, mint az Úgy szeretném meghálálni vagy az Éjjel az omnibusz tetején. Az operettek után a második felvonásban a legkedveltebb musicalrészletek következtek: többek közt a Zeng a nagyvilág, a Ha én gazdag lennék, a Getshemane, vagy a Zene, az vagyok én. Az est hangulatát a Balettkar, balett-szólisták, a Musical-Ensemble valamint az Énekkar előadásai tették még ünnepélyesebbé. A Budapesti Operettszínház szimfonikus zenekarának élén a Színház főzeneigazgatója Pfeiffer Gyula állt. Az Embertől emberig című gálaest rendezője Bori Tamás volt, műsorvezetőként Peller Anna és Homonnay Zsolt csaltak humorukkal mosolyt mindenki arcára.

 Art&Lens Photography

"Itt körülölelt a szeretet - A zene, a művészet mindnyájunkat felemel" - mondta Müller Cecília Tisztifőorvos Asszony, aki beszédében megköszönte kollégái kitartását és munkáját, végül pedig feltette a kérdést, vajon tudták-e, hogy Fedák Sári édesapja tiszti főorvos volt?  Kiss-B. Atilla, az Operettszínház főigazgatója a szolgálat és a hála fontosságát emelte ki köszöntőbeszédében. "És aki közületek első akar lenni, mindenkinek szolgája legyen" (Márk 10:44) - idézte az evangéliumi sorokat. 

 Art&Lens Photography

Az est minden fellépője és a háttérstáb is önkéntesen, díjazás nélkül vállalta a közreműködést abban a reményben, hogy így eljut köszönetnyilvánításuk azokhoz, akik oly sokat tettek a védelmünkért. A kétnapos gála csordultig telt érzelmekkel, a Társulat könnyeivel küszködve fogadta a hosszú percekig tartó vastapsot és ovációt, amelyben az online közvetítések alatt nem lehetett része. Az est végén a színpadon álló művészek is megtapsolták a közönséget, hiszen az ő segítségükkel sikerült leküzdeni a járvány második és harmadik hullámát, nekik köszönhetően nyithat újra a Budapesti Operettszínház!

Juhász Éva

Art&Lens Photography

 Art&Lens Photography

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X