Hírek

Decemberben színpadunkon a Diótörő

Különleges ünnepi ajándékkal készülünk kedves nézőinknek: decemberben színpadra állítjuk a világ egyik legnépszerűbb klasszikus balettjét, a Diótörőt!

Szegény Dzsoni és Árnika régi nagy kedvencekkel és új beállókkal

Népszerű mesedarabunk, mely már százszor csalt mosolyt gyermekek és felnőttek arcára, ősszel újra látható a Raktárszínházban. A színpadon a jól ismert nevek mellett újakat is köszönthetünk, a címszerepekben Széles Flóra és Sándor Péter debütál.

Richter József és artista világsztárok a Budapesti Operettszínházban

November 8-tól igazán formabontó előadás költözik be a Kálmán Imre Teátrumba. A Párizsi randevú című dinner show egyenesen a csillogó Párizsba repíti a nézőket, miközben világhírű cirkuszművészek gondoskodnak a felejthetetlen szórakozásról.

Világhírű cirkuszművészek a Kálmán Imre Teátrum színpadán

Jövő hónapban debütál a Párizsi randevú - Volt egyszer egy Moulin rouge című dinner show. A látványos előadás során többek között világhírű cirkuszművészek szórakoztatják a nagyérdeműt, akikről most elárulunk néhány érdekességet!

Elkezdődtek a János vitéz próbái

Kacsóh Pongrác daljátéka, a János vitéz november 22-én, 40 év után tér vissza a Budapesti Operettszínház színpadára. Szeptember 30-án sajtónyilvános olvasópróbával vette kezdetét a próbafolyamat, ahol számos érdekesség kiderült az előadásról és az alkotógárdáról.

Mi is az a dinner show? Egy kis kalauz új produkciónkhoz

Novemberben formabontó előadás érkezik a Kálmán Imre Teátrumba, a Párizsi randevú - Volt egyszer egy Moulin rouge című dinner show. De mit is jelent valójában ez a fogalom, és honnan ered a műfaj?

A zene összeköt: fantasztikusan sikerült az ukrán-magyar operettgála

Szeptember 25-én a Kijevi Nemzeti Akadémiai Operettszínház sztárjai és társulatunk tagjai közös gálaműsorral varázsolták el közönségünket. Az előadás során elhangzottak operett- és operaslágerek, sőt még népdalok is, óriási sikert aratva a nézők körében.

A Budapesti Operettszínház novemberi és decemberi műsora

Novemberben Párizsi randevú címmel dinner show érkezik színházunkba, továbbra is láthatók lesznek közönségkedvenc musicaljeink és operettjeink, mint például a Rebecca és a Csárdáskirálynő. Decemberben visszatér színpadunkra sokak kedvence, az Isten pénze, és igazi karácsonyi ajándékként érkezik a Diótörő című balettelőadás.

Ének az esőben

Egy feledhetetlen történet a show businessről és a szerelemről. Az eredeti, 1952-es film Gene Kellyvel a főszerepben hatalmas sikerre tett szert, de a lehengerlő szteppjelenetek és klasszikus slágerek színpadunkon is legalább olyan telitalálatnak bizonyultak.

Már vásárolhatók jegyek a Párizsi randevú című dinner showra

Új, igazán különleges élményt nyújtó produkciót mutat be a Budapesti Operettszínház 2019 novemberében: ez a Párizsi randevú című dinner show. A műsorra jegyek már kaphatók!

Parádés Menyasszonytánc Tel-Avivban

A Budapesti Operettszínház nagyszerű produkciója az Izraeli Magyar Kulturális Évad egyik szenzációja lett. Az eseménysorozat a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének, valamint a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulójának alkalmából zajlik idén, melynek keretében két alkalommal is bemutattuk a Menyasszonytánc című klezmer-operettet, első kortárs magyar darabként.

Operetthíd - gálaműsor a kijevi operettszínház társulatával

Szeptember 25-én ellátogatnak hozzánk a Kijevi Nemzeti Akadémiai Operettszínház sztárjai, hogy egy színházunkkal közös gálaműsor keretében varázsolják el közönségünket.

Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén

Szeptember 6-án elindult a Budapesti Operettszínház 2019/20-as évada, óriási sikerrel, teltház előtt, állótapssal ünneplő közönség előtt debütált Csárdáskirálynő című előadásunk hármas szereposztásban, Vidnyánszky Attila rendezésében.

Elvisszük a Menyasszonytáncot Tel-Avivba

A Budapesti Operettszínház csapata Tel-Aviv felé vette az irányt, hogy az Izraeli Magyar Kulturális Évad keretén belül két alkalommal is elkápráztassa a helyi közönséget a klezmer-operettel!

Műsorváltozás

Sajnálattal értesítjük kedves Nézőinket, hogy a 2019. szeptember 18., 19., 20., 23., 26., és október 1. időpontokra meghirdetett "Hosszú az éjszaka... Eisemann est" című előadásunk technikai okok miatt elmarad.

Végre ismét színpadon A Szépség és a Szörnyeteg!

A 2019/20-as évad nagy visszatérője az egyik legnagyobb közönségkedvenc, A Szépség és a Szörnyeteg - a Böhm György rendezte csodás Disney-musical megújulva, de ugyanolyan elbűvölő formában látható szeptember 14-23-ig.

A Csárdáskirálynő premierjével indul az évad

Fülbemászó dallamok, szerelmi bonyodalmak a Monarchia felbomlásának árnyékában. Kálmán Imre legendás slágeroperettje, a Csárdáskirálynő most Vidnyánszky Attila rendezésében tér vissza nagyszínpadunkra!

Dinner show - új műfaj, különleges élmény

A Budapesti Operettszínház új műsora megidézi a varázslatos párizsi Moulin Rouge szenzációs show műsorait. A fantasztikus gasztronómiai élmény mellett artistaprodukciókkal, gyönyörű jelmezekkel, bravúros tánckoreográfiákkal, világslágerekkel elevenedik meg egy régi szerelem története.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban

A Csárdáskirálynő premierjével és A Szépség és a Szörnyeteg visszatérésével indul 2019/20-as évadunk, tárt kapukkal várjuk nézőinket a Színházak Éjszakáján, több különleges előadással is készülünk, és ha mindez nem lenne elég, ősszel a 10 éves Musicalmeséket is ünnepelhetjük. Szeptemberi és októberi előadásainkra június 17-től válthatók jegyek.

Érdemkereszttel jutalmazták színházunk tagjait

Rangos elismerésben részesült a Budapesti Operettszínház kötelékébe tartozó Ottlik M. Laura címzetes magántáncos és Nagy Ottó gondnokságvezető, mindketten Magyar Ezüst Érdemkeresztet kaptak az állami kitüntetések augusztusi átadóünnepségén.

Hirdetés

A Budapesti Operettszínház eladásra kínálja hidraulikus emelőberendezésének vázszerkezetét.

Fergeteges Apáca show a Bajai Szabadtéri Színpadon

Elmaradhatatlan része számunkra a nyárnak a Csodálatos Baja, ahova immáron nyolcadik alkalommal térünk vissza: ezúttal a tavalyi évad sikermusicalét, az Apáca show-t visszük el a városba!

Debütált az új Csárdáskirálynő a Margitszigeten!

Péntek este újabb premiert ünnepelhettünk! Vidnyánszky Attila rendezésében, nagy sikerrel mutatkozott be az új Csárdáskirálynő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Hamarosan újra Budavári Palotakoncertek

Pár hét, és ismét operettslágerektől lesz hangos az Oroszlános udvar, ahol a hagyományokhoz híven idén is megrendezik a műfaj szerelmeseinek nyári ünnepét, a Budavári Palotakoncerteket. A Budapesti Operettszínház sztárjai mellett új tehetségeket is színpadra állnak, aki óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába.

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban

Június 22-én este hivatalosan is lezártuk a 2018/19-es évadot. Kiss-B. Atilla főigazgató összegezte az elmúlt időszakot, megköszönte a társulat munkáját, majd kiosztottuk az Ernst Galéria támogatásával életre hívott Honthy-díjakat, mellyel kilenc kategóriában jutalmaztuk az évad legjobb színészeit és színpadi közreműködőit.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet mezzo, alt, tenor, bariton és basszus hangfajban.

Újra színpadon a Menyasszonytánc

Béres Attila rendezésében ismét repertoárunkon a világ első klezmer-operettje! Jávori Ferenc Fegya 2006-ban bemutatott, Menyasszonytánc című sikerdarabja új szereposztásban és az ősbemutató nagy kedvenceivel is látható a Budapesti Operettszínházban.

Ősbemutató: A Kálmán Imre Teátrum színpadán A Pendragon-legenda

Szerb Antal regénye nyomán írt új magyar musicalt Kovács Adrián és Galambos Attila. A Pendragon-legenda május 11-től látható.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház kétfordulós meghallgatást hirdet "A Szépség és a Szörnyeteg" előadásának (zeneszerző: Alan Menken, szövegkönyv: Linda Woolverton, dalszövegek: Howard Ashman, Tim Rice) szólószerepeire.

Díjazták a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny kiválóságait

Hét ország ifjú reménységei mérettették meg magukat a komolyzenei tehetségkutatónak is tekinthető énekversenyen. Május 5-én, vasárnap rendezték a döntőt, hétfőn pedig nagyszabású gálaesten mutatkoztak be a díjazottak a budapesti közönségnek.

Apáca Show Baján

A 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsiker a Westenden és a Broadway-n már nézők millióit csábította el, hazánkba pedig tavaly nyáron érkezett meg, ahol a Szegedi Szabadtéri Játékokon óriási sikerrel indított. A Zikkurat Színpadi Ügynökség produkcióját, az Apáca Show-t augusztus 23-án, 24-én és 25-én a bajai közönség élvezheti a Budapesti Operettszínház társulatának előadásában.

Carousel - magyar remekmű csodálatos amerikai zenével

Hosszú utat járt be, míg végre megérkezett a Budapesti Operettszínház színpadára a magyar irodalomtörténet egyik legfontosabb művéből készült amerikai musical, a Carousel. A darab egy nem hétköznapi, mégis sokak által ismert vagy megélt szerelem történetét meséli el magával ragadó dallamokkal, látványos vizuális megoldásokkal karöltve, parádés szereposztással.

Tisztelt Nézőink!

Tájékoztatjuk Szabadbérlet tulajdonosainkat, hogy a 2018/19-es szabadbérleteket a 2019. június végéig tartott előadásainkra tudják beváltani, a 2019/20-as évadra nem vihető át a lehetőség.

Lehár Ferenc Nemzetközi Énekverseny

Lezajlottak a XI. Lehár Ferenc Operett Énekverseny nemzetközi elődöntői. A verseny győzteseit a budapesti nagyközönség is megismerheti, hiszen a május 5-i komáromi döntőt követően május 6-án este nagyszabású, ünnepi gálaműsorban lépnek majd fel színházunk sztárjai mellett.

A Budapesti Operettszínház 2019/20-as évada

Ősbemutatók, nagy visszatérők, karácsonyi meglepetések, műfajteremtő különlegességek érkeznek a Budapesti Operettszínház 2019/20-as évadában, és régi kedvencektől sem búcsúzunk.

A Budapesti Operettszínház közleménye

Bródy János szövegíró az ATV televíziós csatorna Egyenes beszéd című műsorában azt állította, hogy a Budapesti Operettszínház felmondta a Bulgakov: Képmutatók című művének musical változatának elkészítésére vonatkozó szerződését és elmarad a tervezett bemutató.

Igaz Ember - díjátadó

A Mensch Alapítvány, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából április 16-án posztumusz Igaz Ember díjjal tünteti ki Kálmán Imre zeneszerzőt. A jótékonysági díjátadó ünnepség vendége lesz Kálmán Yvonne és fellépnek színházunk sztárjai.

Átlépés a mesei valóságból az operettszínházi műfűre

A Mesemasa és az aranylevél egy színházi nevelési program, amely egy operettszínházi keretbe van illesztve. 5-8 éves gyerekeket várunk, akik az előadás 70 percéből 35-öt a színészekkel együttműködve játékkal töltenek.

'Hiszek a testnek feltámadásában' - Érkezik A Pendragon-legenda a Kálmán Imre Teátrumba

Május 11-én mutatja be a Budapesti Operettszínház a Szerb Antal regénye alapján készült A Pendragon-legenda című musicalt. Kovács Adrián és Galambos Attila darabját Somogyi Szilárd állítja színpadra.

Rangos kitüntetéseket kaptak művészeink

Állami elismeréseket adtak át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban 2019. március 13-án. Papadimitriu Athina kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjat, míg Kocsis Tamás Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Rétvári Bence államtitkártól.

Társulatunk Izraelben vendégszerepelt

A magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének valamint a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulója alkalmából rendezi a Magyar Állam a magyar kulturális évadot idén. Ennek keretében az Operettszínház március 10. és 15. között vendégszerepelt nagyszabású gálaműsorral Jeruzsálemben és Tel-Avivban.

Emléktábla Mednyánszky Ági tiszteletére

A Magyar Televízió első bemondónője, a Szabó Család Icuja, aki több mint ötven éven át egyetlen színházhoz volt hűséges. Családja és Belváros-Lipótváros Önkormányzata emléktáblát avatott a Budapesti Operettszínház örökös tagja, Mednyánszky Ági tiszteletére a színművésznő egykori otthona, az Erzsébet tér 5. szám alatt.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház színházi táncos felvételt hirdet Balettkarába.

Elkezdődtek a Carousel - Liliom próbái

2019. április 26-án mutatja be a Budapesti Operettszínház Richard Rodgers és Oscar Hammerstein II nagysikerű musicaljét, a Carouselt. Molnár Ferenc leghíresebb műve, a Liliom alapján készült Broadway-sikert a Time magazin a XX. század legjobb musicaljének választotta, míg a mű legnagyobb slágere, a "You'll Never Walk Alone" a Liverpool futballcsapat himnusza.

A víg özvegy Dubajban

A Budapesti Operettszínház évek óta újabb és újabb országokba viszi el a magyar operett hírét gáláival és vendégjátékaival. Az egyetlen hungarikummá nyilvánított színházi műfaj most Dubajban hódít. A víg özvegy című előadásunk három alkalommal látható a Dubai Operában.

A Budapesti Operettszínház alkotói pályázatot hirdet

A trianoni békediktátum aláírásának, és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírása.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház énekes-táncos meghallgatást hirdet musical együttesébe.

Közlemény

A Budapesti Operettszínház közleménye az Átrium Facebook-oldalán 2019. 02. 12-én megjelent bejegyzésével kapcsolatban.

MŰSORVÁLTOZÁS!

Sajnálattal értesítjük kedves Nézőinket, hogy a 2019. március 27-én, 19 órára meghirdetett Dorian Gray című előadásunk technikai okok miatt elmarad. A megváltott jegyek érvényesek a 2019. május 27-i 19 órás előadásra, vagy 2019. március 27-ig színházunk pénztárában és a szervezési irodában visszaválthatók. Bővebb információért kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a +36-1-353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen. A kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház kétfordulós általános meghallgatást hirdet operett és/vagy musical műfajban.

Indul a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny!

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt 2019. május 3-4-5-én a komponista szülővárosában, a szlovákiai Komáromban.

Új főigazgató a Budapesti Operettszínház élén

A Budapesti Operettszínház 2019. február 1-jén hivatalba lépő főigazgatója, Kiss-B. Atilla ma délután megtartotta első társulati ülését, amelyen tájékoztatót tartott az átadás-átvételi folyamat lezárásáról, 2019 júniusáig tartó időszak terveiről és művészeti elképzeléseiről, valamint bemutatta az új vezetőség tagjait.

MŰSORVÁLTOZÁS!

Kedves nézőink! Sajnálattal értesítjük önöket, hogy a mai napra (2019.01.29. 19 óra) meghirdetett Maya című előadásunk sorozatos megbetegedések miatt elmarad. A ma esti Musical+ bérletek 2019.03.27-én 19 órára érvényesek. A megváltott jegyek szintén érvényesek a 2019.03.27. 19 órás előadásra, vagy 2019.02.15-ig színházunk pénztárában és a szervezési irodában visszaválthatók. Bővebb információért kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a 061/353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen! A kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.

MŰSORVÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy sorozatos megbetegedések miatt 2019. január 30-án 17 órakor és 31-én 19 órakor Operett gálát láthatnak.

Mesemasa és az aranylevél

Január 24-étől látható a Budapesti Operettszínház első, komplex színházi nevelési előadása Rossa László zenéjével. Az interaktív produkciót színházunk művésze, Kékkovács Mara ötletéből Cseicsner Otília írta, a dalszövegeket Lőrinczy Attila jegyzi, a rendező pedig Romankovics Edit.

MÁRCIUSI ÉS ÁPRILISI ELŐADÁSAINKRA JEGYEK MÁR KAPHATÓK!

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy megkezdtük a jegyértékesítést a márciusi és áprilisi előadásainkra. Ismét látható lesz Jacques Offenbach hallatlanul mulatságos operettje, a Kékszakáll, és Scarlett O'Hara is visszatér! De megválthatják új, tavaszi bérletüket is, amelyben a Kékszakáll és az István, a király mellett áprilisi bemutatónk, a CAROUSEL - Liliom is helyet kap. Részletes műsorunkért kattintsanak MŰSOR menüpontunkra, szeretettel várjuk Önöket tavasszal is!

MŰSORVÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a 2019. január 20-ai, 11:00 órás időpontra meghirdetett, A kék madár című előadásunk technikai okok miatt elmarad. A jegyek visszaválthatók 2019.01.20-ig, vagy becserélhetők az előadás más időpontjaira. Bővebb információért kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a 061/353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen! Megértésüket köszönjük!

István, a király - ismét a Budapesti Operettszínházban!

Kedves nézőink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Budapesti Operettszínház közös produkciója, az István, a király című rockopera januári és februári időpontjaira szóló jegyeinek értékesítését december 18-án, 10.00-kor megkezdtük.

A kék madár - BEMUTATÓ!

December 5-én és 6-án mutatjuk be az irodalmi Nobel-díjas Maurice Maeterlinck A kék madár című, világhírű színművének zenés színházi változatát Szenteczki Zita rendezésében.

MAYA - BEMUTATÓ!

November 30-ától látható Fényes Szabolcs revüoperettje!

Gerolsteini nagyhercegnő, 1950

A Fővárosi Operettszínház államosítás utáni harmadik bemutatója a Gerolsteini nagyhercegnő volt. Jákfalvi Magdolna írása

Álomgyár a Budapesti Operettszínházban

Több mint negyven évvel az utolsó bemutató után tűzi műsorára a Budapesti Operettszínház Fényes Szabolcs népszerű revüoperettjét, a Mayát. Bemutató november 30-án és december 1-jén!

Tánc-medicina a Budapesti Operettszínházban

A táncművész pálya rövidsége és komoly fizikai terhelése miatt elengedhetetlen az egészségre való odafigyelés, amelynek érdekében a Budapesti Operettszínház szövetkezett a KK Moves Egészségközponttal.

Charlie-k, ha találkoznak

A Budapesti Operettszínház szomszédságában, egy Nagymező utcai kávézóban adott egymásnak találkát Harsányi Frigyes, a teátrum legendás művésze és Gömöri András Máté, a színház fiatal tehetsége.

VÁLTSANAK JEGYET JANUÁRI ÉS FEBRUÁRI ELŐADÁSAINKRA!

Örömmel értesítjük kedves nézőinket, hogy a Budapesti Operettszínház januári és februári előadásaira holnap 10.00-kor megkezdjük a jegyértékesítést.

Semmelweis című produkciónk vidéki előadásai - FRISSÍTVE!

A Semmelweis című oratorikus kórképet, amely az anyák megmentőjeként ismert Semmelweis Ignác életét dolgozza fel, szeptember 27-én mutattuk be Boross Martin rendezésében, a Raktárszínházban, a címszerepben Szabó P. Szilveszterrel.

Gálaműsor és díjeső a Magyar Operett Napján

Teltházas, nagyszabású gálaest keretében, tizenhetedik alkalommal ünnepelték a Magyar Operett Napját a Budapesti Operettszínházban.

Októberi műsorunkat érintő változások

Értesítjük kedves nézőinket, hogy A csodálatos mesefa című produkciónk 2018. 10.26-án 15 órára és 2018. 10.28-án 11 órára hirdetett előadásai technikai okok miatt elmaradnak. A megváltott jegyek A kék madár című előadásra érvényesek, az alábbi dátumok szerint, vagy visszaválthatók jegypénztárunkban 2018. 10.28-ig.:

EMLÉKEZTETŐÜL: NOVEMBERI ÉS DECEMBERI MŰSORUNKAT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK

FIGYELEM! Novemberi és decemberi műsorunk az alábbiak szerint változott:

KÖZLEMÉNY

Budapest, 2018. október 19., péntek - Új igazgatók a Budapesti Operettszínház és a Pesti Magyar Színház élén

Megkezdődtek A kék madár című új, ifjúsági előadásunk próbái

December 5-én mutatja be a Budapesti Operettszínház az irodalmi Nobel-díjas Maurice Maeterlinck A kék madár című, világhírű színművének zenés színházi változatát Szenteczki Zita rendezésében.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is megnézte a Semmelweis című előadásunkat

A professzor urat az előadás után kérdeztük az első benyomásairól

ÚJ BÉRLET A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zikkurat Színpadi Ügynökséggel együttműködésben új, különleges bérletkonstrukciót kínálunk nézőinknek.

NYEREMÉNYJÁTÉK ÉS VÁLTOZÁSOK BÉRLETEINKBEN

Váltsanak bérletet 2018/19-es évadunkra, és nyerjenek wellness élményt!

SZAVAZATÁVAL MOST ÖN IS TÁMOGATHATJA A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZAT!

A MagNet Magyar Közösségi Bank vezetősége úgy döntött, hogy a 2018. évi várható társasági adóját a Közösségi Adományozási Programjához hasonlóan, transzparensen, ügyfeleit és az általa választott, támogatandó intézményeket bevonva osztja el. Idén az előadó-művészet területén működő társulatok juthatnak támogatáshoz.

Megkezdődtek a Maya című revüoperett próbái

A november 30-i bemutató rendezője Réthly Attila, akinek nevéhez az Operettszínház olyan nagy sikerei köthetők, mint az Én és a kisöcsém vagy a Dorian Gray.

A Pesti Broadway Fesztivál részletes programja

Idén sem marad el a Nagymező utca legnagyobb bulija!

MŰSORVÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk nézőinket, hogy az október 14-én, 19.30-ra meghirdetett Semmelweis előadásunk elmarad.

István, a király újra a Budapesti Operettszínházban!

Milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem érdekében? Milyen elveket áldozunk fel politikai célokért? A hatalom mindenek előtt áll? Ezekre és sok más fontos kérdésre keresi a választ a népszerű előadás, mely sokak örömére október 22-től ismét látható nálunk.

Dupla teltház előtt mutatkozott be az Apáca show a Szegedi Szabadtérin

A kettős szereposztásban színpadra állított darabot pénteken Peller Annával, szombaton Sári Évával a főszerepben láthatták a nézők. Beszámoló a Színház.org-ról.

Elkezdődtek az Apáca Show próbái

Magyarországon először láthatja a közönség a 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsikert, a Westenden és a Broadway-n több mint tíz éve zajos sikerrel futó Apáca Show-t!

Díjat nyert megújult weboldalunk

A Színházat vegyenek! színházmarketing díjakat tavaly hívta életre a Magyar Teátrumi Társaság. Az ötletes színházi marketing eszközöket elismerő díjak közül idén a Legjobb színházi weboldal díját a Budapesti Operettszínház májusban indított, új weboldala (www.operett.hu) nyerte.

Évadzáró társulati ülésünket az első Honthy-díjak átadásával ünnepeltük

A Budapesti Operettszínházban a korábbi évad díjakat megújítva, első alkalommal adták át a hazai operettjátszás felejthetetlen emlékű, emblematikus művészéről elnevezett Honthy-díjakat. Az elismerést öt kategóriában ítélte oda az ötfős zsűri, akik amellett, hogy a hazai, kulturális és pénzügyi élet meghatározó szereplői, lelkes rajongói az Operettszínháznak. Emellett az igazgatóság döntése nyomán átadták a Backstage díjat is, és az évad legjobb színpadi közreműködőjét is jutalmazták.

Budavári Palotakoncertek 2018-ban is

Augusztus 3-5. között idén immár hatodik alkalommal rendezik meg a Budavári Palotakoncerteket. A Budapesti Operettszínház művészei két operett gálaestet tartanak, a rendezvény utolsó napján pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes látványos előadását tekinthetik meg azok, akik ellátogatnak a Budai Vár Oroszlános Udvarába.

KEDVES NÉZŐINK!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Budapesti Operettszínház 2018/19-es évadának szeptemberi és októberi előadásaira június 13-án, szerdán 10.00-kor megkezdjük a jegyértékesítést. Belépőiket megválthatják személyesen és online is a http://operett.jegy.hu/ oldalon is, valamint az Interticket országos hálózatában.

Ősbemutatónk a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon

Boross Martin rendezésében mutatjuk be június 9-én a Bartók Plusz Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkcióját, a Semmelweis című oratorikus kórképet Szabó P. Szilveszterrel a címszerepben.

István, a király - Megkezdődtek a próbák

Az olvasópróba előtti sajtótájékoztatón a mostani bemutató alkotói mellett jelen volt a rockopera két szerzője Szörényi Levente és Bródy János is, valamint a darab producere, Rosta Mária. A premiert augusztus végén, Baján tartjuk, ezt követően szeptemberben költözik be az előadás a nagyszínpadunkra.

A Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiója Felvételt hirdet operett- és musicalszínész képzésére!

Az érdeklődők még május 25-éig jelentkezhetnek a gyakorlatos színész és színész képzésekre, a felvételi tréning és meghallgatás 2018. június 2-án 11.00 és 19.00 óra között lesz.

Átadták a Kálmán Imre Emlékplaketteket

A Pünkösdi Szezonnyitó keretében Siófok város idén is átadta a világhírű zeneszerzőről elnevezett emlékplaketteket, 2018-tól társulatunk meghatározó tagja, Lehoczky Zsuzsa is a díjazottak táborát erősíti!

A Budapesti Operettszínház 2018/19-es évada

Magyar szerzők, magyar történetek, legendás nagy magyarok - így lehetne jellemezni a Budapesti Operettszínház 2018/2019-es évadának új bemutatóit. A Nagymező utcai teátrumban a következő szezonban, látható lesz az István, a király, a Maya, a Marica grófnő, a Molnár Ferenc klasszikusából, a Liliomból íródott Carousel, valamint a Semmelweis, a Tündér Lala, és A Pendragon legenda.

Újdonságokat hoz a nyárelő a Budapesti Operettszínházban

A szemfülesek plakátjainkon és kiadványainkon már láthatták, hogy új logónk van, de az arculatváltással párhuzamosan most elindítjuk megújult honlapunkat is, és itt még nem ér véget a meglepetések sora.

Az Operettszínház művésze a tánc világnapi díjazottak között!

A Magyar Táncművészek Szövetsége - a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve - a szakmai díjak átadásával egybekötött gálaműsorral ünnepel. Idén a díjazottak között van balettművészünk, Sík Milán is.

Villanófényben - Felföldi Anikó

Vannak kortalan emberek, akik az évek múlásával mit sem változnak. Ilyen Felföldi Anikó is, akiről senki sem hinné, hogy április 28-án betölti a nyolcvanat. A jubileum és az Amerikai komédia bemutatója kapcsán az élet kis és nagy dolgairól beszélgettünk.

István, a király

Baján mutatja be a Budapesti Operettszínház az István, a király című rockopera Székely Kriszta rendezésében készülő legújabb változatát. Augusztus 24-26. között három alkalommal lesz látható Szörényi Levente és Bródy János korszakos műve a Petőfi-szigeten.

Két művészünk is rangos állami elismerést kapott a nemzeti ünnep alkalmából

A március 13-án tartott díjátadón Velich Rita jelmeztervező Jászai Mari-díjat, míg tánckarunk vezetője, Szabó Erika a Magyar Érdemkereszt Arany fokozatát vehette át.

Lili bárónő 300 PLUSZ 1!

A 301. Lili bárónő előadásunkat az óriási érdeklődésre való tekintettel, a rajongók kedvéért a nagyszínpadon tartjuk.

Interjú a Dorian Gray rendezőjével és koreográfusával

Január 19-én mutatjuk be Várkonyi Mátyás musicaljét, a Dorian Grayt a Kálmán Imre Teátrumban. Az előadás rendezője és koreográfusa, Réthly Attila és Bodor Johanna szoros szálakkal kötődik az ősbemutató két alkotójához, előbbinek a szövegíró és rendező Ács János, míg utóbbinak a koreográfus Imre Zoltán volt a mestere.

Rebecca című musicalünk visszatért!

A Budapesti Operettszínház ismét műsorára tűzte korábbi legendás nagy sikerét, Lévay Szilveszter hátborzongatóan finom, érzékeny, izgalmas musicaljét, a Rebeccát, amit rendezőként Béres Attila jegyez. A premierre Budapestre látogatott a Grammy-díjas, magyar származású zeneszerző is.

Váltson jegyet májusi, júniusi előadásainkra!

Tartson velünk a nyár elején is! Március 20-án 10.00-kor megkezdjük a jegyértékesítést májusi és júniusi programjainkra.

A Macskadémon - Bemutató!

Karafiáth Orsolya és Bella Máté albérleti revüjét Göttinger Pál rendezésében láthatják Kálmán Imre Teátrumban.

A Macskadémon - Bemutató!

Karafiáth Orsolya és Bella Máté albérleti revüjét Göttinger Pál rendezésében láthatják Kálmán Imre Teátrumban.

Február 23-ától Kékszakáll a Budapesti Operettszínházban!

Tudják, kit neveztek kortársai a "Champs-Élysées Mozartjának"? És azt, hogy Veréb Tamás élete első operett szerepére készül? Na és azt, hogy ez a Kékszakáll nem "az" a Kékszakáll?

A Kékszakáll nyílt próbáján jártunk

Tíz nappal a február 23-i bemutató előtt nyílt próbát tartottunk nagyszínpadunkon, ahol Székely Kriszta rendező irányításával javában zajlanak a Kékszakáll munkálatai.

The year turns, the season continues

Dear audience! As we arrive in the second half of our 2017/2018 season, Budapest Operetta Theatre welcomes you with a number of long-planned premiers, and a handful of lovely surprises!

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X