HÍREK

Operett Advent 2022

Kezdődhet a visszaszámlálás! December 1-jétől karácsonyig 24 napon át kedveskedünk Önöknek egy kis meglepetéssel, hogy megköszönjük egész éves szeretetüket, kitartásukat és támogatásukat.

Minden jegy elkelt az Érted táncolunk! - jótékonysági táncgálánkra!

A november 16-án meghirdetett jótékonysági táncgálára napokon belül elfogytak a jegyek, azonban aki segítene, továbbra is megteheti

Tiétek a színpad! Lezárult a középdöntő

Sikeresen lezajlott színházi vetélkedőnk középdöntő sorozata, a zsűri 5 csapatot juttatott tovább.

Érted táncolunk!

A Budapesti Operettszínház meghívására összefogtak a hazai táncszakma jeles képviselői az ország minden szegletéből Tóth Nikolettért, az Operettszínház fiatal balerinájáért, aki tragikus balesetet szenvedett a terézvárosi házomlásban. December 5-én 19 órától érte táncol majd 14 jeles hazai tánctársulat közel 80 táncművésze!

Webber: Requiem, Örök Világosság gálakoncert

Webber Requiem című gyászmiséje november 4-én, a nemzeti gyásznapon az ünnepi gálakoncert első felvonásaként hangzott el, amelyet egy - az est hangulatához illő - musicalgála követett.

Requiem a Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban

Idén halottak napján, november 2-án, a Budapest-Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz templomban - Magyarországon először -, hogy A. L. Webber: Requiem című gyászmiséje, a halottak napi szentmise liturgiájában hangzott el a Budapesti Operettszínház művészeinek előadásában.

Tiétek a színpad!

A Budapesti Operettszínház pályázatot hirdetett általános és középiskolai csoportok, drámatagozatok, valamint szakkörök részére, hogy az eredeti művet feldolgozva megalkossák a saját Don Quijote történetüket.

Magyar Operett Napja a centenáriumi évadban

Október 24-e az operett-irodalom két világszerte is legkimagaslóbb magyar szerzőjének a nevéhez kötődik. Kálmán Imre születésének, illetve Lehár Ferenc halálának dátuma a szerzők iránti tisztelet jeléül vált a Magyar Operett Napjává. A jeles évfordulót az "Álom, álom, édes álom" című nagyszabású gálával ünnepelte az Operettszínház Homonnay Zsolt rendezésében.

Elhunyt Korcsmáros György

A Budapesti Operettszínház vezetősége és társulata egy újabb veszteségről értesült: Két korábbi nagysikerű produkció, a Hotel Menthol és a Doktor úr rendezője távozott az élők sorából. Színházunk valamennyi munkatársa nevében nyilvánítjuk ki őszinte részvétünket a gyászoló családnak!

Elhunyt Maros Gábor

A Budapesti Operettszínház vezetősége és társulata megdöbbenéssel értesült a szomorú hírről, hogy elhunyt a Színház egykori művésze Maros Gábor.

Megjelent a 'Somossy, a mágus' - c. könyv!

A könyv a Budapesti Operettszínház történetének egyik legizgalmasabb időszakát mutatja be: a Somossy Orfeum megépítését annak előzményeit, valamint máig érezhető színháztörténeti jelentőségét.

WEBBER - Requiem, Örök Világosság - Tisztelet az elhunytak emlékének

A nemzeti gyásznapon, november 4.-én a Jézus Krisztus szupersztár, Az operaház fantomja, a Macskák és az Evita szerzőjének, Andrew Lloyd Webber-nek a Requiem-jét mutatja be a Budapesti Operettszínház.

The Best of Bond Symphonic - sajtótájékoztató

60 évvel ezelőtt csendült fel először az ikonikus Bond főcímzene, hiszen 1962. október 5-én mutatták be az első James Bond filmet, a Dr No-t. A kerek évforduló alkalmából 2022. december 7-én a Papp László Budapest Sportarénában a Budapesti Operettszínház szólistái, Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Dolhai Attila és Homonnay Zsolt a legnagyobb Bond filmslágerekkel idézik meg a világ leghíresebb titkosügynökének rejtélyes világát. A The Best of Bond Symphonic koncertshow a Csimborasszó Production és a Budapesti Operettszínház közös eseménye a Danubia Zenekar közreműködésével.

Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla

Mély megdöbbenéssel értesültünk a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, zeneszerző haláláról.

Parkolási rend változása a Terézvárosban

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy 2022.09.05-től változtak a parkolási feltételek Budapesten Terézvárosban, így az Operettszínház környékén is.

Elindul a jegyvásárlás novemberi és decemberi előadásainkra!

2022. szeptember 28-án 10:00-tól indul a jegyértékesítés a nagyközönség számára novemberi és decemberi előadásainkra! Az év végéhez közeledve, régi és új közönségkedvenc klasszikusokkal, családi musicalekkel és nagyszabású ünnepi gálakoncertekkel várjuk Önöket a Budapesti Operettszínházba!

Jön! Jön! Jön! Szeptembertől újra hódít a Jekyll és Hyde a Budapesti Operettszínház színpadán!

A tavaszi fergeteges siker után szeptember 15-e és 18-a között újra látható lesz a Budapesti Operettszínház színpadán a világ egyik legnépszerűbb musical-thrillere, Jekyll és Hyde. Horror, kaland, gyilkosság, káosz - mély érzelmek, magas filozófia, önfeláldozás: mindez egy pörgő, szenvedélyes és lenyűgözően látványos produkcióban. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről.

Te rongyos élet

Szeptember 10-én és 11-én egy különleges, Kálmán Imre életútját bemutató gálaműsorral indította útjára a 2022/23-as centenáriumi évadát a Budapesti Operettszínház. A Homonnay Zsolt rendezésében színpadra állított előadás során az operettirodalom kiemelkedő szerzőjének dalai és az utókor számára örökül hagyott eredeti dokumentumok - fényképek és visszaemlékezések - kerek egész történetté alakultak. Így kalauzolták végig a nézőket a mester életútjának fontos állomásain, bepillantást engedve különleges lelkivilágába is. A szeptember 10-i előadás - amelyet a szerző lánya, a születésnapját ünneplő Kálmán Yvonne is megtisztelt jelenlétével - jótékony célt is szolgált. Az M5 csatorna által is közvetített est teljes bevételével az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatta a színház.

Gyerekszereplőket keresünk!

Ügyes, jó ritmusérzékkel, mozgással és énekhanggal rendelkező, max. 130 cm magasságú fiúkat és lányokat keresünk előadásaink gyerekszerepeire

Az M5 csatorna is közvetíti a Te rongyos élet gálát

Már csak néhány óra és 19 órakor felgördül a függöny. Felcsendülnek Kálmán Imre dalai, és betekintést nyerhetünk a zeneszerző életébe. A ma esti Te rongyos élet gálát jótékony céllal az Együtt az Autistákért Alapítványnak ajánljuk fel. Van egy jó hírünk azok számára, akik nem tudnak a helyszínen velünk tartani: a gálát 21 órától az M5 csatorna közvetíti!

Operett Forgatag a Nagymező utcában

Minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújtó koncertekkel, interaktív játékokkal, jegyvásárlási akciókkal és fergeteges hangulattal várt kicsiket és nagyokat a nézőkkel teli Nagymező utcába a Budapesti Operettszínház társulata szeptember 4-én, vasárnap. Az évadnyitó Operett Forgatag örömtől sugárzó arcú közönsége nemcsak a magával ragadó zene és a vidám játékok által nyújtott élménnyel gazdagodhatott: a szervezési iroda előtt a színház sztárjai autogramkártyákkal és egy közös fénykép elkészítésének lehetőségével is várták a nagyérdeműt.

Évadnyitó hétvége a Budapesti Operettszínházban

Társulati üléssel és az előző évad kiemelkedő művészeit és alkotóját elismerő Honthy-díjak ünnepélyes átadásával nyitotta meg a 2022/23-as centenáriumi évadot a Budapesti Operettszínház szeptember 2-án, pénteken este. "Tegnap meglátogattam Nikit, aki jókedvű, eszik, iszik, beszél, ír, olvas, sőt viccelődik is. Bizakodó, szorgalmasan végzi a gyógytorna feladatokat, és bízik - ahogy én is, és gondolom, mi itt mindannyian - a teljes felépülésben, és alig várja, hogy visszajöjjön közénk" - tájékoztatta beszédének nyitányaként a Budapesti Operettszínház társulatát Kiss-B. Atilla főigazgató a júniusban súlyos balesetet szenvedett táncművész, Tóth Nikolett állapotáról, ugyanis sajnálatos esemény miatt kellett elnapolni a júniusra tervezett társulati évadzárót. Majd egy másik örömhírt is közölt. "Ahogy láthattátok, a vasfüggönyünk kapott egy gyönyörűséges új burkolatot, amely Somfai Péter elővigyázatos, átgondolt, sok műgonddal vezetett munkáját dicséri, és amelynek feliratai fontos évszámokat, eseményeket mutatnak" - folytatta beszédét a főigazgató.

Szentmise és ima táncművészünk felépüléséért

Augusztus 28-án a Budapesti Operettszínház vezetői és művészei hálaadó szentmisén vettek részt, és a júniusi terézvárosi házomlás során súlyos sérüléseket szenvedett ifjú táncművészük teljes felépüléséért imádkoztak az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban. A szertartást Zoltán atya, Horváth Zoltán protonotárius kanonok, esperes, plébános celebrálta. A Budapesti Operettszínház vezetése folyamatos, napi kapcsolatban áll munkatársunk közvetlen hozzátartozóival, sőt, amint arra lehetőség nyílt, személyesen meglátogatta a művészt az OORI-ban, ahová az Országos Baleseti Intézetből történt áthelyezését Niki folyamatos javulása, erősödése tette lehetővé. Táncművészünk kedélyállapota kifejezetten jó, a Rá jellemző szorgalommal végzi a gyógytorna-gyakorlatokat, és bízik a teljes felépülésben.

TÁRD FEL A TITKOT - Interaktív társasjáték az Operett Forgatagon

Próbálja ki elsőként a Jekyll és Hyde interaktív társasjátékunkat a Budapesti Operettszínház évadnyitó utcabálján!

A Budapesti Operettszínház FESZTIVÁLOZUNK 2022. NYÁR elnevezésű promóciós játékának játékszabályzata és adatkezelési tájékoztatója

A Budapesti Operettszínház jelen dokumentummal (a továbbiakban: Szabályzat) ad teljes körű tájékoztatást a - honlapján és közösségimédia-felületein, valamint szórólapjain meghirdetett - fenti elnevezésű promóciós játékában (a továbbiakban: Játék) történő részvételről és az ahhoz kapcsolódó adatkezelésről.

Összetartozunk gála Kolozsváron

A Budapesti Operettszínház Összetartozunk gálájával zárult augusztus 21-én a Kárpát-medencei magyar kulturális élet seregszemléjeként és Erdély legnagyobb kulturális fesztiváljaként számon tartott 13. Kolozsvári Magyar Napok. A város főterén, a felújított Szent Mihály Templom és a Mátyás szobor szomszédságában felállított színpadnál a kiszámíthatatlan esős időjárás ellenére közel 5000 néző gyűlt össze, hogy megcsodálja a teátrum szólistáinak, énekkarának, zenekarának és balettkarának ünnepi előadását.

Operett Korzóvá alakult a Vigadó tér

Az államalapítás évfordulója alkalmából rendezett Szent István Napok keretében az augusztus 20-i hétvégén idén is benépesítették a Vigadó teret a műfaj rajongói, akik három napon át találkozhattak a Budapesti Operettszínház sztárjaival. Az Operett Korzón ezúttal is operett és musical gálával, könnyűzenei és népzenei koncertekkel, valamint interaktív műsorokkal és vetélkedőkkel várt kicsiket és nagyokat a zenés teátrum társulata. A kezdeti hőség, majd az esős idő ellenére a rendezvény alatt nemcsak a színpad előtti tér telt meg nézőkkel, de a kivetítők előtt is sokan gyűltek össze. A háromnapos program során Bálint Ádám, Nádasi Veronika és Polyák Lilla kalauzolták műsorvezetőként a nagyérdeműt.

Próbajáték 1. kürt hangszeres állásra

A Budapesti Operettszínház zenekara próbajátékot hirdet 1. kürt hangszeres állásra, munkavállalói jogviszonyban, határozott időre, részmunkaidőre.

Te rongyos élet

Kedves Közönségünk! A Budapesti Operettszínház a 2022/2023-as centenáriumi évad nyitányaként szeptemberben nagyszabású gálával kedveskedik Nézőinek. Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a Te rongyos élet gálát szeptember 10-én 19 órai kezdettel is műsorra tűzzük. Az előadásra honlapunkon, színházunk jegypénztárában, illetve szervezési osztályunkon vásárolhatnak jegyeket. A szeptember 10-én és 11-én Homonnay Zsolt rendezésében színpadra kerülő, sok-sok meglepetést tartogató est során Kálmán Imre emléke előtt tisztelegve a szerző legnagyobb örökzöldjeiből nyújtunk át egy csokrot, mintegy keresztmetszetét adva a Kálmán-operettek színes, szórakoztató világának. A szeptember 10-i előadás jótékony célt is szolgál: bevételével intézményünk az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja, amelynek célja az autisták életének segítése, hogy a legjobb Önmagukká válhassanak.

Tizedszer született meg a varázslat

Augusztus 5-én és 6-án immár tizedik alkalommal csendültek fel az operett műfaj legnépszerűbb dallamai, köztük a Szép város Kolozsvár, az Ajk az ajkon, a Honvédbanda, az Illúzió a szerelem és a Ringó vállú csengeri violám című örökzöldek a Budapesti Operettszínház sztárjainak és ifjú tehetségeinek előadásában a Budai Vár Oroszlános Udvarában.

Újabb imalánc ifjú művészünk gyógyulásáért

Kedves Nézőink! A júniusi terézvárosi házomlás során súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett fiatal táncművészünk továbbra is kórházi ellátásra szorul. A szükséges beavatkozásokat, műtéteket követően állapota stabil, javulása fokozatos, ám lassú és nehéz folyamat. Az Operettszínház vezetése és társulata továbbra is támogatja, és mindenben segíti sérült társulati tagunkat és családját, ahogy kedves nézőink is, amiért hálásak vagyunk! Fiatal táncművészünk gyógyulásáért színházunk főigazgatója, Kiss-B. Atilla kezdeményezésére korábban imaláncot indítottunk a Mária Rádióban, amelynek során minden nap a hallgatókkal együtt egy emberként imádkoztunk kollégánk mihamarabbi felépüléséért. Az imalánc ma délután folytatódik!

"Ősi monda szól"

A Budapesti Operettszínház produkciója, a Szépség és a Szörnyeteg magával ragadó szerelmének története - amely egyebek mellett a tiszta, őszinte szeretet erejére tanít gyermekeket és felnőtteket - a 2005-ös bemutató óta a hazai és a német nyelvterületen megtartott előadásokat összesítve már több mint ezer alkalommal varázsolta el a nézőket. Az előadások többsége, immár 800-nál is több előadás német nyelven játszva és énekelve valósult meg. A társulat 2011 óta Németországban, Ausztriában, Svájcban és Luxemburgban is életre keltette már a népszerű történetet.

Programokban és élményekben gazdag nyár

Bár a Budapesti Operettszínház Nagymező utcai épületének színpada jelenleg csendben, üresen várja, hogy szeptemberben újra kigyúljanak a reflektorfények, és kezdetét vegye centenáriumi évadunk, művészeinkkel a nyári hónapokban is számos rendezvényen találkozhat a közönség. Legközelebb augusztus 5-én és 6-án, a Budavári Palotakoncerteken láthatják őket, ahol Bordás Barbara, Dancs Annamária, Lévai Enikő, Lukács Anita, Kiss Diána, Oszvald Marika, Süle Dalma, Széles Flóra, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Langer Soma, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt tolmácsolásában hangzanak majd el az operett műfaj gyöngyszemei.

Álláshirdetés - Marketing menedzser pozíció

Budapesti Operettszínház Ügyvezető igazgatóság/ Kommunikációs- és Marketing Osztálya marketing menedzser munkakör betöltésére munkatársat keres.

Élményre fel!

Július 14-én művészeink egy izgalmas élménnyel gazdagodtak: Balatonfüredre látogattak, ahol az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj szervezőinek meghívására a Balaton hajóról követhették nyomon a grandiózus vitorlásverseny rajtját. Művésztársaik és ismert élsportolók társaságában lehettek tanúi annak a felemelő pillanatnak, amint a több mint ötszáz hajó - legénységével a fedélzeten - útra kelt, hogy Füredről indulva meghódítsa a Balatont. A nemrégiben Liszt Ferenc-díjjal elismert primadonnánkat, Fischl Mónikát - akivel legközelebb a Kolozsvári Magyar Napok keretében megrendezésre kerülő Összetartozunk! gálán találkozhat a közönség ? figyelmes kollégái eközben egy csokor virággal is felköszöntötték születésnapja alkalmából.

Idén tízéves jubileumát ünnepli a Budavári Palotakoncert

Kedves Nézőink! A 2022/2023-as évadban centenáriumát üli a Budapesti Operettszínház, és idén nyáron jubileumot ünnepel a Budavári Palotakoncert is. Immár tíz éve, hogy egy-egy varázslatos nyári hétvégén felcsendülnek a Budai Várban az operett műfaj legnépszerűbb dallamai, kiegészülve néhány igazi zenei kuriózumnak számító, ritkán hallható gyöngyszemmel. 2022. augusztus 5-én és 6-án ismét a Budapesti Operettszínház legnagyobb sztárjaival és ifjú tehetségeivel találkozhat a közönség egy páratlanul magával ragadó, a patinás műfajhoz remekül illő helyszínen, az Oroszlános Udvarban.

Kedves Nézőink!

Tóth Nikolett, a Budapesti Operettszínház balerinája június 27-én, a VI. kerületi Ó utca és Jókai utca sarkán álló ház egy épületrészének leomlásakor súlyos balesetet szenvedett, amelynek következtében koponya- és gerincsérülései miatt egy komplikált életmentő műtétsorozaton esett át. Nagyon sokan csatlakoztak a Kiss-B. Atilla főigazgató úr által kezdeményezett imalánchoz, és Niki hogylétéről, valamint támogatásának lehetősége iránt is folyamatosan érkeznek az érdeklődések.

Rózsafüzér Dolhai Attila színművésszel

Ma délután 15.15-kor a Budapesti Operettszínház színművésze, Dolhai Attila is csatlakozott a "Mária Gyermekei" imacsoporthoz, és közösen imádkozták a rózsafüzért, melyet a színház nemrégiben balesetet szenvedett táncművészéért ajánlottak fel.

Imalánc Kollégánk gyógyulásáért!

Tegnap reggel leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a VI. kerületi Ó utca és Jókai utca sarkán álló ház egyes szerkezeti elemei zuhantak az utcára. A baleset következtében súlyos sérülést szenvedett a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott. Munkatársunk jelenleg is kórházi, baleseti ellátásban részesül. Színházunk vezetése és társulata támogatásáról biztosítja, és mindenben segíti sérült társulati tagunkat és családját. A Budapesti Operettszínház Kiss-B. Atilla főigazgató kérésére ma délután imaláncot indít a Mária Rádióban, amelynek során minden nap a hallgatókkal együtt egy emberként imádkozunk kollégánk, fiatal táncművészünk gyógyulásáéért. Kérjük, és köszönjük szépen kedves nézőink csatlakozását az imalánchoz!

Ebugatta!

Hagyományteremtő szándékkal rendezett, különleges, látványos, zenés kutyashow várta június 26-án vasárnap délután a közönséget a Budapesti Operettszínházban, amelynek színpadán a gazdik mellett ezúttal hűséges társaik is fontos szerephez jutottak: részesei és múzsái voltak a bemutatott produkcióknak. A sztárfellépőkben és örökzöld dallamokban gazdag műsor a szórakoztatás mellett jótékony célt is szolgált, a nézők adományaikkal a Lelenc Kutyamentő Egyesületet támogathatták. Az est folyamán közel 1 millió forint gyűlt össze.

Honthy-díj 2022

A járványhelyzet okozta akadályok elhárulása után egy korábbi szép hagyományt folytatva a Budapesti Operettszínház június 27-én, a teátrum évadzáró eseményét követően ismét átadja a hazai operettjátszás felejthetetlen emlékű, emblematikus művészéről elnevezett Honthy-díjakat.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket

Ragyogó napsütéssel és színpompás virágokkal megérkezett a mézillatú nyár, egyúttal az idei színházi évad fináléja is. A nyári szünet után - a szeptemberben induló 2022/23-as centenáriumi évadban - azonban továbbra is népszerű, legendás operett és musical előadásokkal, illetve nagyszabású gálákkal várja a közönséget a Budapesti Operettszínház.

Minden jegy elkelt az Ebugatta! - Jótékonysági kutyashow-ra

Kedves Nézőink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a június 26-án 15 órára meghirdetett Ebugatta! jótékonysági kutyashow-ra valamennyi belépőjegy elkelt, így további regisztrációt sajnos nem tudunk fogadni. Köszönjük szépen a nagyszámú érdeklődést, és kérjük megértésüket!

Szeptemberi és októberi jegyértékesítés

Kedves Közönségünk! Lassan véget ér a 2021/2022-es évad, bízunk benne, bemutatóinkkal, előadásainkkal ezúttal is felejthetetlen perceket szereztünk Önöknek!

Bérletvásárlási lehetőség

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022.06.14-én 10 órától a nagyközönség számára is megnyílik a bérletvásárlási lehetőség, és bérleteink online is elérhetővé válnak (kivéve az igazolást igénylők).

Ebugatta!

1998-ban az Amerikai Egyesült Államokból indulva, Európát is meghódítva ma már Magyarországon is népszerű a "Vidd magaddal a kutyádat a munkahelyre" nap, amelynek keretében a dolgozók magukkal vihetik egy napra háziállataikat. Mára kutatások bizonyítják, hogy akit minden nap elkísér hűséges társa, annak nő a kreativitása és kevesebbet stresszel, emellett kutyája is egyértelműen boldogabb lesz, ha az egész napját a gazdival töltheti. Idén a Budapesti Operettszínház is csatlakozik a népszerű kezdeményezéshez, és 2022. június 26-án 15 órától az Operettszínház nagyszínpadán rendhagyó előadással várjuk Önöket!

Gratulálunk Bozsik Yvette-nek!

A táncművészek kategóriájában a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagja lett Bozsik Yvette, Kossuth-díjas magyar balettművész, koreográfus, rendező, érdemes művész, egyetemi tanár, a Budapesti Operettszínház Csárdáskirálynő operettjének koreográfusa, a Marica grófnő, A János vitéz és a Hegedűs a háztetőn előadásainak rendező-koreográfusa.

"Szeressük vissza határainkon túl élő honfitársainkat!"

102 évvel ezelőtt a trianoni békediktátum aláírásának következtében sok millió ember vált hazátlanná. Vajon hányan gondolták akkor, hogy egy évszázaddal később még élni fog a magyar szó a Kárpát-medencében? Ám a hazájuktól elszakított magyarok felismerték, hogy megmaradásuk záloga az összetartozásba vetett hitük. Ma, 2022-ben más ez az emléknap, mint néhány évtizeddel ezelőtt. A kormány 2010-ben fogadta el azt a törvényjavaslatot, amely június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját jelölte ki a Nemzeti Összetartozás Napjává. A magyarság legnagyobb szakrális ünnepe, a csíksomlyói pünkösdi búcsú idén éppen erre a napra esik. A mai napon a csíksomlyói harangok és az összmagyarság imaüzenetei is ezt az összetartozást hirdetik.

Üzen a Kárpát-medence

A Nemzeti Összetartozás Napjának előestéjén ünnepélyes keretek között került sor ma a Magyar Művészetért Díjrendszer (Zrínyi Ilona-díj, A Magyar Művészetért Díj, Árpád fejedelem-díj, A Színész Díj, Ex Libris Díj) jubileumi díjátadó gálájára a Klauzál Gábor Művelődési Központban.

Pünkösdi nyitvatartás

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapesti Operettszínház jegypénztára a pünkösdi ünnepi hétvégén is nyitva tart, régi bérlet-tulajdonosaink számára június 4-én, 5-én és 6-án is van lehetőség a bérlet vásárlásra naponta 10 és 19 óra között.

Centenáriumi évad a gálák jegyében

Egy tucatnál is több nagyszabású gálakoncerttel, a Mária Főhadnagy című operett és a Monte Cristo grófja című musical bemutatójával, valamint a művészekkel való közelebbi találkozásra is alkalmat kínáló zenés kávéházi beszélgetéssorozattal készül a Budapesti Operettszínház a 2022/23-as centenáriumi évadra.

Örök hűség - filmpremier a Nemzeti Összetartozás Napján a Dunán

A Budapesti Operettszínházban tartott ünnepélyes filmvetítést követően a nagyközönség is megismerheti az Operettszínház és a KraatsFilm koprodukciójában készült Örök hűség című színház-filmet a Nemzeti Filmintézet és a MÁV Zrt. támogatásával, Janza Kata, Gubik Petra, Földes Tamás, Dénes Viktor, Sándor Péter, Oszvald Marika, Melis Gábor, Mészáros Árpád Zsolt főszereplésével és a 12 éves Németh Marcell első filmes alakításával. A filmet Iványi Marcell rendezte, a művészeti konzultáns Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója volt.

A Budapesti Operettszínház a 2022/23-as évadban az eddigi bérleteket váltva új bérleti konstrukciókkal várja kedves Nézőit!

Az Operettszínház 1922. december 22-én kapott saját otthont a teátrum épületében, majd 1923-ban nevezték el Fővárosi Operettszínháznak, ezáltal Budapest lett - Bécs mellett - az operett fővárosa. A Budapesti Operettszínház a 2022/23-as évadot a kettős évfordulónak szenteli, ahogy ezt új bérleteink elnevezései is tükrözik.

Szereplőváltozás

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a ma esti (05.29) Jekyll és Hyde előadásban betegség miatt Sándor Péter helyett Dolhai Attilát láthatják a címszerepben! Megértésüket köszönjük, Sándor Péternek mielőbbi gyógyulást kívánunk!

La Mancha lovagja - flashmob a Deák Ferenc utcában

Rendhagyó flashmob helyszíne volt tegnap a Deák Ferenc utca, ahol a Budapesti Operettszínház művészei a La Mancha lovagja musicalünk legismertebb dalával lepték meg az arra járókat, akik be is kapcsolódtak a produkcióba.

Örök hűség

Az Örök hűség című színházfilm a Budapesti Operettszínház és a KraatsFilm Kft. koprodukciójában, a Nemzeti Filmintézet és a MÁV Zrt. támogatásával jött létre - Iványi Marcell rendezésében - olyan neves művészek főszereplésével mint Janza Kata, Gubik Petra, Földes Tamás, Dénes Viktor, Sándor Péter, Oszvald Marika, Csuha Lajos, Mészáros Árpád Zsolt valamint a 12 éves Németh Marcell, akinek ez az első filmes alakítása.

La Mancha lovagja - a régi-új hős az idei évben még két alkalommal visszatér!

Don Quijote, a búsképű lovag az idei évben még két alkalommal, június 1-én és 2-án a mai kor embereként visszatér a Budapesti Operettszínházba! Vincze Balázs rendezésében, Bolba Tamás zenei vezetésével, Erdős Júlia Luca varázslatos, absztrakt látványvilágában, Fekete Kata a meseutazást segítő jelmezeiben értelmezhetjük az előadás mondanivalóját, amelynek talán legfőbb üzenete saját magunk legyőzése és újra megtalálása.

Csárdáskirálynő - ahogy külföldön látják

A világ legkülönbözőbb társulatainak részvételével zajló 2023-as X. Színházi Olimpia programjai a Nemzeti Színház koordinálásával valósulnak meg Magyarországon. A programsorozatba bekapcsolódó Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kiss-B. Atilla részletesen beszélt a teátrum tervéről, amelynek értelmében a legemblematikusabb magyar operett, a Csárdáskirálynő minél több külföldi produkcióját meghívják Budapestre a találkozóra.

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet klasszikus hangképzésű női és férfi énekesek számára szoprán alt tenor és basszus hangfajban

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet klasszikus hangképzésű női és férfi énekesek számára szoprán alt tenor és basszus hangfajban.

Anyák napi játékunk eredményhirdetése!

Az idei Anyák napja alkalmából színházunk ismét pályázatot hirdetett óvodások és iskolai alsós osztályok számára, ezúton is lehetőséget adva az Édesanyák, Nagymamák, Dédik köszöntésére Szervezési osztályunk Facebook-oldalán. Az elmúlt hetekben óvodások és iskolai alsósok ötletes, szívmelengető dalai, versei, összeállításai töltötték meg online felületünket, amelyek nemcsak a mi szívünket, hanem nézőinkét is megdobogtatták.

Júniusban ismét meghódítja a színpadot István, a király!

Kedves Közönségünk! Nagy örömmel értesítjük Önöket, hogy 2022.06.23. és 26. között négy alkalommal újra műsorra tűzzük az István, a király című rockoperát.

Gálahétvége a Budapesti Operettszínházban

Három napon át a magyar operettirodalom két legendás szerzőjét és remekműveiket ünnepelte a Budapesti Operettszínház.

Isten éltesse az Édesanyákat!

"Mert mindenik tükör volt, Ahonnan láthatám: Hogy a földön nekem van Legszeretőbb anyám!" (Petőfi Sándor: Egy estém otthon)

110 éve született Fényes Szabolcs

110 évvel ezelőtt, 1912. április 30-án született Nagyváradon Erkel Ferenc-díjas zeneszerzőnk, Fényes Szabolcs. Szülővárosában valóságos csodagyereknek tartották, már tizenegy évesen akkora sikerrel lépett fel egy jótékonysági hangversenyen, hogy a helyi lap munkatársa lelkesedve így írt róla: "A műértő közönséget is meglepte Fényes Szabolcs zongorajátéka, aki, mint egy kis zenevirtuóz, tíz percig játszott kotta nélkül nehéz operarészleteket."

Április 29. A tánc világnapja

A világnapot 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre, francia táncos és balettművész születésnapjára helyezték. Ezen a napon az UNESCO egyik tagszervezetének, a Nemzetközi Táncbizottságnak a felügyelete alatt minden évben a világ mindenféle táncát megünneplik.

Korhatár nélkül a Nemzeti Táncszínházban

Kortárs koreográfiák és klasszikus komolyzene, kellemes kikapcsolódás a Budapest Táncfesztiválon. A gazdag és látványos program keretében május 2-án újdonságként mutatkozik be a Nemzeti Táncszínházban a Budapesti Operettszínház Balettegyüttese.

Töltse a hétvégét Lehár és Huszka remekműveivel!

Legendás operettszerzőink emlékére két gálát is szervez a hétvégén az Operettszínház.

Május 04-én és 10-én 19:00 órára meghirdetett A mosoly országa című előadások ELMARADNAK

A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy a 2022.05.04-én ÉS 2022.05.10-én 19.00 órára meghirdetett A mosoly országa című előadásaink technikai okok miatt elmaradnak. Az előadásra megváltott jegyek és bérletek beválthatóak A mosoly országa 05.05. 17:00, 05.06. 18:00, 05.07. 19:00, 05.08. 19:00, 05.09. 17:00 órás előadásaira vagy bármely más előadásunkra 2022.05.20-ig. A részletek egyeztetése végett 04.21-én 10 órától várjuk jelentkezésüket a 061/353 2172-es telefonszámon, illetve azon kedves nézőinket, akik a jegyvásárlás során megadták telefonszámukat, munkatársaink hívni fogják. Köszönjük megértésüket, a kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük!

ANYÁK NAPJA 2022

Közeleg az anyák napja, és idén ismét szeretnénk Anyák napi ünneplésre invitálni az óvodásokat és az iskolai alsósokat. Töltsük meg az Operettszínház (szervezési) Facebook-oldalát Anyák napja alkalmából szeretettel, örömmel, könnyekkel, gyönyörű és tehetséges gyerekekkel, akik online, versekkel és dalokkal köszönthetik fel Édesanyjukat, Nagymamájukat, Dédnagymamájukat egy Anyák napi üzenetben, amelynek színházunk Facebook-oldala ad majd otthont!

A Budapesti Operettszínház "ANYÁK NAPJA 2022." elnevezésű promóciós játékának játékszabályzata

Jelen játékszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) határozza meg a Budapesti Operettszínház hírleveles megküldéssel meghirdetett "ANYÁK NAPJA 2022." elnevezésű promóciós játékának (a továbbiakban: Játék) feltételeit.

Április 17-én a Jövőre, Veled, Itt! előadás ELMARAD

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a ma esti Jövőre, Veled, Itt! előadásunk Janza Kata betegsége miatt elmarad. Az előadást május 8-án pótoljuk, a mára megváltott jegyek az aznapi időpontra érvényesek. Köszönjük megértésüket, Janza Katának mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Áldott Húsvétot!

Kellemes ünnepeket kíván a Budapesti Operettszínház!

A Versünnepen is taroltak az OPERETT-MUSICAL színésznövendékek!

A Budapesti Operettszínház a 2021/22- es tanévben lehetőséget kapott, hogy OPERETT-MUSICAL-színész osztályt indítson a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A hiánypótló képzés által lehetőség nyílt arra, hogy a színház felső fokon képezzen műfaj-specifikus előadóművész utánpótlást.

Örökölte vagy tanulta, de tudja, hogyan csavarja ujja köré a nézőt!

Április 12-én második otthonában, a Budapesti Operettszínházban ünnepelte 70. születésnapját a teátrum népszerű, örökifjú szubrettje, Oszvald Marika, aki a jeles napon Jente, a házasságközvetítő szerepében lépett színpadra a Hegedűs a háztetőn című előadásban.

Isten éltesse Oszvald Marikát!

Szeretettel köszöntjük 70. születésnapján Oszvald Marikát! A Budapesti Operettszínház örökifjú szubrettje ma 17 órától Jente, a házasságközvetítő szerepében lép színpadra a Hegedűs a háztetőn című előadásunkban.

"FIATALOKÉ A SZÍNHÁZ" A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ INSTAGRAM JÁTÉKA

Jártál már nálunk kulisszajáráson? Amennyiben igen, tudhatod, hogy milyen izgalmas érzés, hiszen találkozhatsz a szereplőkkel, felmehetsz a színpadra, és olyan tereken barangolhatsz, ahová más nézőnk soha nem juthat el! Hogyha a válasz nem, akkor ez egy kihagyhatatlan lehetőség számodra. Társaiddal együtt játszatok!

Álló vastaps egy héten át a Jekyll és Hyde előadásain!

Minden idők egyik legnépszerűbb musicalje máris beírta magát az Operettszínház legsikeresebb előadásainak sorába. Az elmúlt egy hét alatt csaknem 13 ezer néző látta Leslie Bricusse és Frank Wildhorn világhírű alkotását, a Jekyll és Hyde című musicalt Orbán János Dénes magyar szövegével, Vincze Balázs rendezésében. A régen várt előadás - a címszerepben Dolhai Attilával, Homonnay Zsolttal és Sándor Péterrel - beváltotta a hozzáfűzött reményeket: a szakma és a sajtó pozitív visszhangja megkérdőjelezhetetlen, a nézők mindhárom szereposztást hatalmas ovációval és szűnni nem akaró, perceken át tartó álló vastapssal jutalmazták valamennyi előadás alkalmával.

A Budapesti Operettszínház "FIATALOKÉ A SZÍNHÁZ" elnevezésű promóciós játékának játékszabályzata

Jelen játékszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) határozza meg a Budapesti Operettszínház (www.operett.hu) hivatalos Instagram-oldalán meghirdetett "FIATALOKÉ A SZÍNHÁZ" elnevezésű promóciós játékának (a továbbiakban: Játék) feltételeit. A Szabályzat elválaszthatatlan részét képezi az 1. számú mellékletként csatolt adatvédelmi tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató), ezért ahol a továbbiakban a Szabályzat említett, azon értelemszerűen a Tájékoztatót is érteni kell.

Legendás operettek, látványos musicalek májusban és júniusban is!

A világjárvány okozta korlátozások feloldása után ismét kinyílt a világ, Magyarország továbbra is a külföldi látogatók egyik legvonzóbb turisztikai, a Budapesti Operettszínház pedig az egyik legnépszerűbb kulturális célpontja. Legendás operettek, világhírű musicalek és egyedi, látványos Broadway-előadások májusban és júniusban is a főváros szívében, a Budapesti Operettszínházban angol felirattal is!

Eljött az óra!

Hatalmas ovációval és szűnni nem akaró, perceken át tartó álló vastapssal jutalmazta a közönség a Jekyll és Hyde mindhárom bemutatóját Vincze Balázs rendezésében. A hármas szereposztás igazi sztárparádét nyújtott: Jekyll és Hyde szerepében Dolhai Attila, Homonnay Zsolt és Sándor Péter, Lucy Harrisként Polyák Lilla és Nádasi Veronika, Emma Carew karakterével Széles Flóra, Dancs Annamari és Fekete-Kovács Veronika nyűgözte le a nézőket.

Gratulálunk az Operettszínház művészének!

2022. március 31-én adták át a Fischer Annie Zenei-előadóművészeti, a Kodály Zoltán Zenei Alkotói és a Lakatos Ablakos Dezső Jazz Előadó-művészeti Ösztöndíjakat. A zene területén tevékenykedő fiatal alkotókat támogató ösztöndíjban idén huszonkét fiatal zenész és zenetudós részesült, köztük Fischer Annie Zenei Előadó-művészeti Ösztöndíjat vehetett át színházunk művésze, a Junior Prima díjas basszusharsona-művész, Sztranyák Dávid.

Jekyll és Hyde háromszor

A Budapesti Operettszínház a hétvégén mutatta be Leslie Bricusse és Frank Wildhorn világhírű alkotását, a Jekyll és Hyde című musicalt Orbán János Dénes magyar szövegével, Vincze Balázs rendezésében. Kiss-B. Atilla főigazgató korábban, a darab olvasópróbáján beszélt arról, hogy az előadás nem egy egyszerű tömeggyilkos történetéről fog szólni, hanem mélyebbre néz, a mű üdvtörténeti rétegét keresi. Nemcsak az elsődleges szórakoztatási réteget célozza meg, hanem az emberi lélek mélységeit kutatja. A régen várt előadás - a címszerepben Dolhai Attilával, Homonnay Zsolttal és Sándor Péterrel - beváltotta a hozzáfűzött reményeket: a nézők mindhárom szereposztást hatalmas ovációval és szűnni nem akaró, perceken át tartó álló vastapssal jutalmazta.

Több ezer ember hangja, tapsa hirdette, hogy Összetartozunk!

A Budapesti Operettszínház szólistái, énekkara, zenekara és balettkara teltház előtt mutatkozott be a marosvásárhelyi sportcsarnokban és a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában az Összetartozunk gála programsorozatának első két állomásán.

Szereplőváltozás

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Jekyll és Hyde musical ma (április 1-én) 19 órakor és holnap (április 2-án) 15 órakor kezdődő előadásában Füredi Nikolett betegsége miatt Nádasi Veronika alakítja Lucy szerepét. Füredi Nikolettnek mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Fergeteges siker Marosvásárhelyen!

Könnyek, perceken át zúgó álló vastaps, az operett legnépszerűbb dallamai a Stefániától Kolozsvárig! A Budapesti Operettszínház szólistái, énekkara és balettkara hétfő este teltház előtt mutatkozott be a marosvásárhelyi sportcsarnokban az Összetartozunk gála programsorozatának első állomásán.

Virágot Algernonnak századszor a Budapesti Operettszínházban!

Hétfő este századik előadását ünnepelte Raktárszínházunk egyik legsikeresebb előadása a Virágot Algernonnak. A nézők ovációja és vastapsa jutalmazta David Rogers és Charles Strouse alkotását, amely a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól. A darabot 2015 novemberében mutatta be az Operettszínház, amelynek rendszeresen visszatérő előadása lett.

Jekyll és Hyde közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztató

A Budapesti Operettszínház főbejárata előtt már órákkal az esemény kezdete előtt kígyóztak a sorok. Izgatott, kíváncsi nézők, a műfaj rajongói - szám szerint 400 fő - akik mind a Jekyll és Hyde közönségtalálkozójára érkeztek a fővárosból és a különböző vidéki városokból.

Színházi Világnap üzenet

A Nemzetközi Színházi Intézet kezdeményezéseként minden év március 27-én ünnepeljük a Színházi Világnapot. A magyar hagyományok szerint ezen a napon az előadások előtt hangzik el a világnap hivatalos üzenete, amelyet minden évben a színházi szakma egy jeles képviselője fogalmaz meg.

Színházi Világnap

A Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlésének 40 küldötte által elfogadott határozata alapján 1961 óta március 27-én ünnepeljük a Színházi Világnapot annak emlékére, hogy 1957. március 27-én Párizsban megnyílt a Nemzetek Színháza.

Májusi és júniusi előadásaink jegyértékesítése

Kedves Közönségünk! Az áprilisi bemutató után mindhárom játszóhelyén régi kedvencek visszatérésével is várja Önöket a Budapesti Operettszínház! Májusi és júniusi előadásaink jegyértékesítése Aranykártyás nézőink számára március 26-án 10 órától, a nagyközönség számára pedig március 28-án 10 órától kezdődik!

Összetartozunk - közlemény

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a Budapesti Operettszínház sztárja, Oszvald Marika betegség miatt nem tud részt venni az Összetartozunk gála marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi helyszínein 2022. március 28-án, illetve március 30-án. A művésznő helyét a két gálán az Operettszínház ifjú szubrettje, Bojtos Luca veszi át.

Koccintson művészeikkel a Jekyll és Hyde premier-partyján! Figyelem! A játék az előadás rajongóinak szól!

Megvan már a jegye? Mindhárom szereposztásra? Ha a válasz igen, játsszon velünk! A játék díja: 3 szerencsés nézőnk páros belépőjegyet nyer a Jekyll és Hyde premierjére (04.01. 19:00), illetve részvételi lehetőséget az előadás utáni exkluzív premier partyn, ahol az előadás szereplőivel és alkotóival is koccinthat.

A Budapesti Operettszínház "JEKYLL ÉS HYDE - BEMUTATÓ ÉS PARTY" elnevezésű promóciós játékának játékszabályzata

Jelen játékszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) határozza meg a Budapesti Operettszínház (www.operett.hu) hivatalos Facebook oldalán meghirdetett "JEKYLL ÉS HYDE - BEMUTATÓ ÉS PARTY" elnevezésű promóciós játékának (a továbbiakban: Játék) feltételeit. A Szabályzat elválaszthatatlan részét képezi az 1. számú mellékletként csatolt adatvédelmi tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató), ezért ahol a továbbiakban a Szabályzat említett, azon értelemszerűen a Tájékoztatót is érteni kell.

Forgalmi rend változás a hosszúhétvége alatt

A március 15-i hosszúhétvége alatt történő ideiglenes forgalmi rend változás/ korlátozás Színházunk autós megközelíthetőségét is érinti!

Rangos kitüntetéseket vehettek át az Operettszínház művészei

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban került sor a Művészeti Érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak átadására.

Március 15-e alkalmából kitüntetéseket vehettek át az Operettszínház művészei

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár művészeti középdíjakat adott át a Pesti Vigadóban.

Nemzeti ünnepünk hétvégéjén is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!

Az ünnepi hétvégén egy rendhagyó előadást tűztünk műsorunkra. Az online tér után március 13-án 20 órától a Raktárszínházban látható Szilágyi Enikő különleges hangulatú trianoni emlékestje, az Ez már feltámadás! Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából egész hétvégén látható egyik leglátványosabb daljátékunk, a János vitéz.

Összetartozunk

Örömmel tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy Erdélyben a járványügyi korlátozások feloldása következtében Összetartozunk gálánk helyszínei teljes kapacitással, a nézőtér maximális kihasználásával működnek, így holnap helyi idő szerint 9:30 órától elindul a további jegyek értékesítése. Találkozzunk március 28-án Marosvásárhelyen és március 30-án Sepsiszentgyörgyön!

Tájékoztatás a korlátozások feloldásáról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Közlöny 2022. március 4-én megjelent 41. számában közzétett legújabb járványügyi jogszabályok a színházlátogatási rendelkezéseket is érintették. 2022. március 7-től előadásaink bárki által korlátozások nélkül látogathatók.

Műsorváltozás - Lili bárónő

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Lili bárónő április 23-án 19:30 órára meghirdetett előadása technikai okok miatt 2022. 04. 24-én 15 órától lesz megtartva.

Március az ünnep jegyében a Budapesti Operettszínházban

Szeretettel várjuk Önöket tavasszal is!

Összetartozunk

A magyar Országgyűlés határozata "a történelmi Magyarország területét szétdaraboló és a magyar nemzet harmadát idegen államok fennhatósága alá szorító, 1920. június 4-én aláírt békediktátum 100. évfordulójára emlékezve a 2020-as évet a Nemzeti összetartozás évévé nyilvánította". A magyar nemzet egésze messze túlnyúlik az országhatárokon, közösségének egyben tartása valamennyiünk feladata és öröksége. A kulturális örökségvédelem aranytartaléka a határon túli magyarság, eszköze a nemzeti kulturális intézményrendszer.

A Hegedűs a háztetőn április 15-én 19 órára és április 17-én 19 órára meghirdetett előadása ELMARAD

A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy a 2022.04.15-én 19.00 órára és a 2022.04.17-én 19.00 órára meghirdetett Hegedűs a háztetőn című előadásaink technikai okok miatt elmaradnak. Az előadásokra megváltott jegyek beválthatóak a Hegedűs a háztetőn márciusi és áprilisi előadásaira vagy bármely más előadásunkra. A részletek egyeztetése végett 02.23-án 10 órától várjuk jelentkezésüket a 061/353 2172-es telefonszámon, illetve azon kedves nézőinket, akik a jegyvásárlás során megadták telefonszámukat, munkatársaink hívni fogják.

Jekyll és Hyde - Fogadj el

Kedves Nézőink! Valentin-nap alkalmából az Operettszínházban hamarosan bemutatkozó világsikerű musical, az április 1-től látható Jekyll és Hyde egyik legszebb dalával lepjük meg Önöket!

Jekyll és Hyde

"Örülök, hogy ilyen sok ragyogó tekintet néz velem szembe." Ezekkel a szavakkal indította a Budapesti Operettszínház új bemutatója, a Jekyll és Hyde olvasópróbáját Kiss-B. Atilla főigazgató.

A zene hídján gálakoncert összefoglalója

Horvátország és Magyarország között 30 éve jött létre hivatalosan a diplomáciai kapcsolat. Az esemény évfordulója alkalmából január 18-án az Eszéki Horvát Nemzeti Színház és a Budapesti Operettszínház közös rendezésű operettgálával lepte meg nézőit először Eszéken, majd január 25-én este a Budapesti Operettszínházban. Tekintsék meg a Duna TV az eseményen készült összefoglalóját!

Február 25-én 19.00 órára meghirdetett Tajtékos dalok előadás ELMARAD

A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy a 2022.02.25-én 19.00 órára meghirdetett Tajtékos dalok című előadásunk technikai okok miatt elmarad. Az előadásra megváltott jegyek beválthatóak a Tajtékos dalok 02.24-ei, 04.06-ai, 04.07-ei előadására vagy bármely más előadásunkra. A részletek egyeztetése végett 02.08-án 10 órától várjuk jelentkezésüket a 061/353 2172-es telefonszámon, illetve azon kedves nézőinket, akik a jegyvásárlás során megadták telefonszámukat, munkatársaink hívni fogják. Köszönjük megértésüket, a kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük!

Visszatér a Dolce Vita - Nine-Kilenc ismét az Operettszínházban

2021 szeptemberében a Nine-Kilenc musical budapesti ősbemutatójával egy újabb arcát mutatva, zajos sikerrel nyitotta meg új évadát a Budapesti Operettszínház.

"Anne története a megpróbáltatásokkal hősiesen szembenéző erő és a reménység egyetemes szimbólumává vált."

A Budapesti Operettszínház közönsége ismét láthatja az Anne Frank naplója örökérvényű történetét, amely mindazokhoz szól, akik szeretnék jobban megérteni, mi történt a bujkáló családokkal a hitleri vészkorszakban. A többféle feldolgozást is megélt alapművet Grigori Frid egyszemélyes operaváltozatában, Süle Dalma előadásában, Jászai Mari-díjas Érdemes- és Kiváló Művész, Rátóti Zoltán rendezésében állította színpadra a Budapesti Operettszínház.

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk az Operettszínház művészének, Gubik Petrának!

A Szegény Dzsoni és Árnika, a Nine és a Veszedelmes viszonyok ifjú művésze szombaton 19:35-től a Duna TV A Dal 2022 című műsorában mutatja be dalát, amelyet Szirtes Edina Mókussal és Müller Péter Sziámival együtt alkottak.

Veszedelmes viszonyok premier a Budapesti Operettszínházban

"Büszkeség a Budapesti Operettszínház számára, hogy egy ilyen ünnepnek ad otthont, ugyanis egy bemutató egy színház életében ünnep. Ez most egy kétszeres ünnep, hiszen ősbemutató született. Egy olyan színnel gazdagodott a Budapesti Operettszínház palettája, amelynek köszönhetően még jobban kihúzhatjuk magunkat, még büszkébbek lehetünk, bizonyítva azt, hogy a zenés színházi műfajban a lehetőségek szinte határtalanok" - fejezte ki örömét Kiss-B. Atilla főigazgató a premiert követő fogadáson.

Rangos elismerésben részesült Cziegler Balázs díszlettervező a Budapesti Operettszínház Vidnyánszky Attila rendezte Csárdáskirálynő című előadásáért

Budapest, 2022. január 28., péntek (MTI) - Az év díszlettervezője díjat Fekete Annának, Az év jelmeztervezője díjat pedig Giliga Ilkának ítélték oda a Látványtér 2022 címmel a FUGA - Budapesti Építészeti Központban megrendezett kiállításon. Az ország legjelesebb díszlet- és jelmeztervezőinek munkáit bemutató tárlat hétfőig látogatható.

Január 30. 11.00 órára meghirdetett Oszi Boszi, a repülő nagyanyó előadás ELMARAD

Kedves Nézőnk! A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy a 2022. január 30. 11.00 órára meghirdetett Oszi Boszi, a repülő nagyanyó című előadás betegség miatt elmarad. Az előadást 2022. március 19-én 11.00 órakor pótoljuk. A megváltott jegyek érvényesek (nem kell cserélni). Köszönjük megértésüket, a kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük!

A zene határokon átívelő összetartó ereje

"Egy kedves és egyszerű evidenciával kezdeném: azért építünk hidakat, hogy átkeljünk rajtuk. Miért van szükség ezekre a hidakra, mikor olyannyira összefonódott a két nép történelme? Ott van mindjárt a Zrínyi-család, melynek hőseit mindkét nép a mai napig csodálja és tiszteli. Vagy Janus Pannonius, akit az első magyar költőként tartunk számon, miközben Ivan Česmički néven született. Van náluk szorosabb híd népeink között?" Ezekkel a szavakkal kezdte ünnepi beszédét Kiss-B. Atilla főigazgató kedden este A zene hídján elnevezésű gálakoncerten.

Mágnás Miska - szereplőváltozás

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Peller Károly betegsége miatt a Mágnás Miska című operettünk péntek esti és szombat délutáni előadásában Kiss Zoltán alakítja Miska szerepét.

A Nine-Kilenc február 10-én 19 órára és február 13-án 15 órára meghirdetett előadása ELMARAD

Kedves Nézőnk! A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy a február 10-én 19 órára és február 13-án 15 órára meghirdetett Nine-Kilenc előadásunk technikai okok miatt elmarad. Az előadásra megváltott jegyek és bérletek beválthatóak a Nine-Kilenc bármely előadására vagy indokolt esetben színházunk egyéb előadásaira. A részletek egyeztetése végett várjuk jelentkezésüket a 061/353 2172-es telefonszámon, illetve azon kedves nézőinket, akik a jegyvásárlás során megadták telefonszámukat, munkatársaink hívni fogják. Köszönjük megértésüket, a kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük!

Látogatási szabályok - Jekyll és Hyde közönségtalálkozó

Az esemény a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek [jelenleg a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6/C. §] megfelelően látogatható, így azon kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.

!JEKYLL ÉS HYDE KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ!

Kedves Közönségünk! Játszani hívjuk Önöket a JEKYLL ÉS HYDE című musical 2022. áprilisi bemutatója kapcsán. A szeptemberi nagysikerű Nine-Kilenc rendezvényünk után most ismét egy nagyszabású találkozó részesei lehetnek nézőink és a sajtó munkatársai.

A Budapesti Operettszínház "Tárd fel a titkot" elnevezésű promóciós játékának játékszabályzata

Jelen játékszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) határozza meg a Budapesti Operettszínház (www.operett.hu) hivatalos Facebook oldalán meghirdetett "Tárd fel a titkot" elnevezésű promóciós játékának (a továbbiakban: Játék) feltételeit. A Szabályzat elválaszthatatlan részét képezi az 1. számú mellékletként csatolt adatvédelmi tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató), ezért ahol a továbbiakban a Szabályzat említett, azon értelemszerűen a Tájékoztatót is érteni kell.

Meglepetéssel újra JÖN! JÖN! JÖN!

Fellini mélységei és magasságai, amire hónapokon át vártak: február 4-e és 13-a között Szendrényi Éva impozáns díszletében, Németh Anikó a revük világát idéző jelmezeivel a sors lépcsőin visszatér a dolce vita a Budapesti Operettszínházba! NINE-Kilenc - a nagysikerű BROADWAY-PRODUKCIÓ igazi sztárparádéval ismét látható nagyszínpadunkon.

!IDŐPONTVÁLTOZÁS!

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Mágnás Miska című operettünk január 28-ai, pénteki 15 órai előadásának kezdési időpontja megváltozott! Az előadás korábban, 14 órakor kezdődik.

Ünnepelje a Magyar Kultúra Napját a Budapesti Operettszínházzal

Magyarországon és a külhoni magyar közösségekben több mint három évtizede, 1989 óta a magyar kutúra napjaként ünnepeljük január 22-ét, a kézirat tanúsága szerint ugyanis Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta le a Himnusz szövegét.

A zene hídján

Horvátország és Magyarország között 1992. január 18-án jött létre hivatalosan a diplomáciai kapcsolat. Az esemény 30. évfordulója alkalmából 2022. január 18-án az Eszéki Horvát Nemzeti Színház és a Budapesti Operettszínház közös rendezésű operettgálával lepte meg nézőit Eszéken.

Veszedelmes viszonyok - sajtótájékoztató a Kálmán Imre Teátrumban

"Leginkább művészeink, általuk színházunk, a Budapesti Operettszínház sokszínűségét lesz hivatott megmutatni ez az előadás." Ezekkel a szavakkal vezette fel a Veszedelmes viszonyok című zenedráma bemutatását Kiss-B. Atilla főigazgató a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában tartott sajtótájékoztatón. A darab ősbemutatójára január 28-án és 29-én kerül sor a teátrumban.

Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!

Visszatérő régi kedvencek, népszerű operett és musical előadások, valamint ismét egy világsiker bemutatója a Budapesti Operettszínházban! Elkezdődött márciusi és áprilisi előadásaink jegyértékesítése.

Nine-Kilenc

Újra JÖN! JÖN! JÖN! A revük világát idéző jelmezek, impozáns díszlet, Fellini mélységei és magasságai, vagyis a sors lépcsőin visszatér a dolce vita. NINE-Kilenc - a nagysikerű BROADWAY-PRODUKCIÓ igazi sztárparádéval februárban ismét a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán!

Megnyílik a jegyértékesítés a márciusi-áprilisi műsorra

Kedves Közönségünk! A tavasz folyamán új bemutatókkal és a régi kedvencekkel várja Önöket a Budapesti Operettszínház! A márciusi és áprilisi előadásaink jegyértékesítése Aranykártyás nézőink számára január 19-én 10 órától, a nagyközönség számára pedig január 20-án 10 órától kezdődik!

Az országgal együtt a szerelmeseket is szétszakítják egymástól

A Budapesti Operettszínház és Iványi Marcell rendező-producer zenés történelmi filmet készít a Szétszakítottak című zenés előadásból, amelyben egy fiatal pár kapcsolatát is megpecsételi az országot szétdaraboló trianoni szerződés. A jelenleg utómunka alatt álló tévéfilmet nyáron mutathatják be.

Gyászjelentés

Megrendülten értesültünk a szomorú hírről: A Budapesti Operettszínház egykori zenekari művésze, STIEGELMAYER EMESE, aki 5 évvel ezelőtti nyugdíjazásáig 47 éven át volt zenekarunk brácsa szólamának oszlopos tagja, életének 69. évében 2021. december 3-án elhunyt. A Budapesti Operettszínház vezetése, társulata és valamennyi munkatársa részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt családjának.

A mosoly országa január 16-ai 19.00 órás előadásunk ELMARAD

A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy a 2022.01.16-án 19.00 órára meghirdetett A mosoly országa című előadásunk technikai okok miatt elmarad. Az előadásra megváltott jegyek és bérletek beválthatóak A mosoly országa 01.12-ei, 01.13-ai, 01.14-ei, 01.15-ei, 01.16-ai és 01.17-ei előadására vagy bármely más előadásunkra. A részletek egyeztetése végett 01.10-én 9 órától várjuk jelentkezésüket a 061/353 2172-es telefonszámon, illetve azon kedves nézőinket, akik a jegyvásárlás során megadták telefonszámukat, munkatársaink hívni fogják.

Gyászjelentés

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a magyar zenés színházi élet pótolhatatlan, örökifjú karmestere, Bíró Attila életének 90. évében elhunyt.

A ZENE HÍDJÁN

Horvátország és Magyarország között 1992. január 18-án jött létre hivatalosan a diplomáciai kapcsolat. Az esemény 30. évfordulója alkalmából a Budapesti Operettszínház 2022. január 25-én 18.30 - tól nemzetközi operettgálával lepi meg Önöket.

Tajtékos dalok január 6-ai előadásunk ELMARAD

A 2022. 01. 06-ra meghirdetett Tajtékos dalok című előadásunk a Kálmán Imre Teátrumban technikai okok miatt elmarad. Az előadásra megváltott jegyek és bérletek beválthatóak a 01.05-ei vagy 01.07-ei, illetve a februári előadások bármelyikére.

Boldog új évet kívánunk!

Az elmúlt év legszebb pillanatainak felidézésével kívánunk Önöknek lélekemelő művészi élményekben gazdag, boldog új évet!

Boldog Új Esztendőt!

Egészségben és zenés-színházi élményekben gazdag BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!

Áldott karácsonyt!

Áldott, békés karácsonyt kíván a Budapesti Operettszínház!

Az Operettszínház nagyszínpadán az MTE növendékei

Az év legszebb időszakában ismét a Budapesti Operettszínház színpadán a világ egyik leghíresebb klasszikus balettje. Színházunk és a Magyar Táncművészeti Egyetem koprodukciója, a Diótörő szólószerepeiben több korosztály, köztük az egyetem végzős növendékei is színpadra lépnek.

Isten éltesse születésnapján a 99 éves Budapesti Operettszínházat!

Az operett műfaja a Népszínház és a Király Színház után 1922. december 22-én kapott saját otthont, majd 1923-ban nevezték el Fővárosi Operettszínháznak. A színház története során legfőbb szempont volt a klasszikus operett hagyományainak ápolása és modern művészi megoldások általi gazdagítása. Budapest lett - Bécs mellett - az operett fővárosa.

Lepjék meg szeretteiket karácsonyra egy csodálatos színházi élménnyel!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő előadás látványos díszletével és jelmezeivel január 6-tól ismét a Budapesti Operettszínházban! Az előadás híven követi az eredeti művet, és több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak. Kacsóh Pongrác Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született gyönyörű daljátéka újfajta értelmezésben, a túlvilági és a földi lét eggyé olvadásával, parádés szereposztással, Bozsik Yvette rendezésében várja Önöket!

A jószolgálat nagykövetei

Néhány nap múlva ismét egy nehéz, lemondásokkal és sok esetben áldozatokkal teli évnek intünk búcsút. Az adventi várakozás időszakában az ünnepekre készülődve mégis fontosnak tartottuk, hogy megálljunk egy pillanatra, és azok szívét is kinyissuk az örömre, akik talán a legmagányosabbak, vagy akiknek ilyenkor még nagyobb szükségük van a jó szóra, a segítő kézre, a biztatásra és odafigyelésre. A Budapesti Operettszínház művészei idén is nagy is hangsúlyt fordítottak arra, hogy akár erejükön felüli munkával is szebbé tegyék az arra leginkább rászorulók ünnepét.

Gyászjelentés

Megrendüléssel értesültünk a szomorú hírről: A Budapesti Operettszínház munkatársa, a teátrum női jelmezkészítő műhelyének 20 éven át oszlopos tagja, WITTICH GYÖRGYNÉ SÁNTHA HAJNALKA életének 58. évében, 2021. december 19-én hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt. A Budapesti Operettszínház vezetése, társulata és valamennyi munkatársa részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt családjának.

Rangos díjban részesült a Budapesti Operettszínház zenekarának nyugalmazott tagja

Tizenegy előadóművész és tizenegy zenetanár részesül idén Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2021. december 17-én kerül sor.

Magyarországon a legjobb értékeléssel rendelkező kulturális látnivalók között a Budapesti Operettszínház!

A Google sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fővárosban ebben az évben a Budapest Parkra, a Magyar Állami Operaházra és a Vajdahunyad várára, Budapesten kívül pedig a Festetics Kastélyra, a Bory-várra és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumra kerestek rá a legtöbben.

"Angyali segítség 2021"

A közelgő ünnep és a jótékonyság jegyében művészeink számtalan helyre viszik el ajándékként a színházi élményt, az Operettszínház pedig felajánlásaival varázsolja széppé nézői ünnepét.

Veszedelmes viszonyok - javában zajlanak a próbák a Budapesti Operettszínházban

Öt film, többszáz színházi előadás született belőle. Choderlos de Laclos regényét zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be Kovács Adrián eredeti, izgalmas zenéjével. Története közismert: M. márkiné és V. vikomt egymást támogatják naiv lelkek megrontásában, jó hírük tönkretételében, míg egy nap egymás ellen fordulnak, és viszonyuk veszedelmessé, sőt halálossá válik. Kiss Csaba színpadi változata a Kálmán Imre Teátrum (az egykori Moulin Rouge mulató) intim terét használja játéktérként - díszletként. Az előadás rendezőjét, Kiss Csabát a mű titkairól faggattuk elsőként.

Csillagok idején

Alapozza meg az óévbúcsúztató szilveszteri hangulatot a zenés színházak egyik legnépszerűbb műfaja, a musical legnagyobb slágereivel, amelyek nélkül nincs gála a Budapesti Operettszínházban!

Rozsda Lovag és Fránya Frida - premier a Kálmán Imre Teátrumban

Hétvégén kettős premierrel mutatta be a Budapesti Operettszínház a Rozsda Lovag és Fránya Frida című családi musicalt.

A 2022. január 2-án 19 órára meghirdetett B.Ú.É.K. 2022 - Újévi operett-gála elmarad!

Kedves Nézőink! A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy a 2022. január 2-án 19 órára meghirdetett B.Ú.É.K. 2022 - Újévi operett-gála elmarad. Az előadásra megváltott jegyek beválthatóak a 2022. január 1-én 20.30-kor és 2022. január 2-án 15 órakor kezdődő Újévi gálánkra, vagy más előadásunkra és utalványra cserélhetőek, illetve színházunk igény szerint visszautalja a belépőjegyek árát. Személyesen intézhetik az Operettszínház jegypénztárában és Szervezési Osztályán vagy e-mailben az operett@operett.hu e-mail címen.

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X