HÍREK

!IDŐPONTVÁLTOZÁS!

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Mágnás Miska című operettünk január 28-ai, pénteki 15 órai előadásának kezdési időpontja megváltozott! Az előadás korábban, 14 órakor kezdődik.

Ünnepelje a Magyar Kultúra Napját a Budapesti Operettszínházzal

Magyarországon és a külhoni magyar közösségekben több mint három évtizede, 1989 óta a magyar kutúra napjaként ünnepeljük január 22-ét, a kézirat tanúsága szerint ugyanis Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta le a Himnusz szövegét.

A zene hídján

Horvátország és Magyarország között 1992. január 18-án jött létre hivatalosan a diplomáciai kapcsolat. Az esemény 30. évfordulója alkalmából 2022. január 18-án az Eszéki Horvát Nemzeti Színház és a Budapesti Operettszínház közös rendezésű operettgálával lepte meg nézőit Eszéken.

Veszedelmes viszonyok - sajtótájékoztató a Kálmán Imre Teátrumban

"Leginkább művészeink, általuk színházunk, a Budapesti Operettszínház sokszínűségét lesz hivatott megmutatni ez az előadás." Ezekkel a szavakkal vezette fel a Veszedelmes viszonyok című zenedráma bemutatását Kiss-B. Atilla főigazgató a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában tartott sajtótájékoztatón. A darab ősbemutatójára január 28-án és 29-én kerül sor a teátrumban.

Tavasszal is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!

Visszatérő régi kedvencek, népszerű operett és musical előadások, valamint ismét egy világsiker bemutatója a Budapesti Operettszínházban! Elkezdődött márciusi és áprilisi előadásaink jegyértékesítése.

Nine-Kilenc

Újra JÖN! JÖN! JÖN! A revük világát idéző jelmezek, impozáns díszlet, Fellini mélységei és magasságai, vagyis a sors lépcsőin visszatér a dolce vita. NINE-Kilenc - a nagysikerű BROADWAY-PRODUKCIÓ igazi sztárparádéval februárban ismét a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán!

Megnyílik a jegyértékesítés a márciusi-áprilisi műsorra

Kedves Közönségünk! A tavasz folyamán új bemutatókkal és a régi kedvencekkel várja Önöket a Budapesti Operettszínház! A márciusi és áprilisi előadásaink jegyértékesítése Aranykártyás nézőink számára január 19-én 10 órától, a nagyközönség számára pedig január 20-án 10 órától kezdődik!

Az országgal együtt a szerelmeseket is szétszakítják egymástól

A Budapesti Operettszínház és Iványi Marcell rendező-producer zenés történelmi filmet készít a Szétszakítottak című zenés előadásból, amelyben egy fiatal pár kapcsolatát is megpecsételi az országot szétdaraboló trianoni szerződés. A jelenleg utómunka alatt álló tévéfilmet nyáron mutathatják be.

Gyászjelentés

Megrendülten értesültünk a szomorú hírről: A Budapesti Operettszínház egykori zenekari művésze, STIEGELMAYER EMESE, aki 5 évvel ezelőtti nyugdíjazásáig 47 éven át volt zenekarunk brácsa szólamának oszlopos tagja, életének 69. évében 2021. december 3-án elhunyt. A Budapesti Operettszínház vezetése, társulata és valamennyi munkatársa részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt családjának.

A mosoly országa január 16-ai 19.00 órás előadásunk ELMARAD

A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy a 2022.01.16-án 19.00 órára meghirdetett A mosoly országa című előadásunk technikai okok miatt elmarad. Az előadásra megváltott jegyek és bérletek beválthatóak A mosoly országa 01.12-ei, 01.13-ai, 01.14-ei, 01.15-ei, 01.16-ai és 01.17-ei előadására vagy bármely más előadásunkra. A részletek egyeztetése végett 01.10-én 9 órától várjuk jelentkezésüket a 061/353 2172-es telefonszámon, illetve azon kedves nézőinket, akik a jegyvásárlás során megadták telefonszámukat, munkatársaink hívni fogják.

Gyászjelentés

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a magyar zenés színházi élet pótolhatatlan, örökifjú karmestere, Bíró Attila életének 90. évében elhunyt.

A ZENE HÍDJÁN

Horvátország és Magyarország között 1992. január 18-án jött létre hivatalosan a diplomáciai kapcsolat. Az esemény 30. évfordulója alkalmából a Budapesti Operettszínház 2022. január 25-én 18.30 - tól nemzetközi operettgálával lepi meg Önöket.

Tajtékos dalok január 6-ai előadásunk ELMARAD

A 2022. 01. 06-ra meghirdetett Tajtékos dalok című előadásunk a Kálmán Imre Teátrumban technikai okok miatt elmarad. Az előadásra megváltott jegyek és bérletek beválthatóak a 01.05-ei vagy 01.07-ei, illetve a februári előadások bármelyikére.

Boldog új évet kívánunk!

Az elmúlt év legszebb pillanatainak felidézésével kívánunk Önöknek lélekemelő művészi élményekben gazdag, boldog új évet!

Boldog Új Esztendőt!

Egészségben és zenés-színházi élményekben gazdag BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!

Áldott karácsonyt!

Áldott, békés karácsonyt kíván a Budapesti Operettszínház!

Az Operettszínház nagyszínpadán az MTE növendékei

Az év legszebb időszakában ismét a Budapesti Operettszínház színpadán a világ egyik leghíresebb klasszikus balettje. Színházunk és a Magyar Táncművészeti Egyetem koprodukciója, a Diótörő szólószerepeiben több korosztály, köztük az egyetem végzős növendékei is színpadra lépnek.

Isten éltesse születésnapján a 99 éves Budapesti Operettszínházat!

Az operett műfaja a Népszínház és a Király Színház után 1922. december 22-én kapott saját otthont, majd 1923-ban nevezték el Fővárosi Operettszínháznak. A színház története során legfőbb szempont volt a klasszikus operett hagyományainak ápolása és modern művészi megoldások általi gazdagítása. Budapest lett - Bécs mellett - az operett fővárosa.

Lepjék meg szeretteiket karácsonyra egy csodálatos színházi élménnyel!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő előadás látványos díszletével és jelmezeivel január 6-tól ismét a Budapesti Operettszínházban! Az előadás híven követi az eredeti művet, és több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak. Kacsóh Pongrác Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született gyönyörű daljátéka újfajta értelmezésben, a túlvilági és a földi lét eggyé olvadásával, parádés szereposztással, Bozsik Yvette rendezésében várja Önöket!

A jószolgálat nagykövetei

Néhány nap múlva ismét egy nehéz, lemondásokkal és sok esetben áldozatokkal teli évnek intünk búcsút. Az adventi várakozás időszakában az ünnepekre készülődve mégis fontosnak tartottuk, hogy megálljunk egy pillanatra, és azok szívét is kinyissuk az örömre, akik talán a legmagányosabbak, vagy akiknek ilyenkor még nagyobb szükségük van a jó szóra, a segítő kézre, a biztatásra és odafigyelésre. A Budapesti Operettszínház művészei idén is nagy is hangsúlyt fordítottak arra, hogy akár erejükön felüli munkával is szebbé tegyék az arra leginkább rászorulók ünnepét.

Gyászjelentés

Megrendüléssel értesültünk a szomorú hírről: A Budapesti Operettszínház munkatársa, a teátrum női jelmezkészítő műhelyének 20 éven át oszlopos tagja, WITTICH GYÖRGYNÉ SÁNTHA HAJNALKA életének 58. évében, 2021. december 19-én hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt. A Budapesti Operettszínház vezetése, társulata és valamennyi munkatársa részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt családjának.

Rangos díjban részesült a Budapesti Operettszínház zenekarának nyugalmazott tagja

Tizenegy előadóművész és tizenegy zenetanár részesül idén Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2021. december 17-én kerül sor.

Magyarországon a legjobb értékeléssel rendelkező kulturális látnivalók között a Budapesti Operettszínház!

A Google sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fővárosban ebben az évben a Budapest Parkra, a Magyar Állami Operaházra és a Vajdahunyad várára, Budapesten kívül pedig a Festetics Kastélyra, a Bory-várra és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumra kerestek rá a legtöbben.

"Angyali segítség 2021"

A közelgő ünnep és a jótékonyság jegyében művészeink számtalan helyre viszik el ajándékként a színházi élményt, az Operettszínház pedig felajánlásaival varázsolja széppé nézői ünnepét.

Veszedelmes viszonyok - javában zajlanak a próbák a Budapesti Operettszínházban

Öt film, többszáz színházi előadás született belőle. Choderlos de Laclos regényét zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be Kovács Adrián eredeti, izgalmas zenéjével. Története közismert: M. márkiné és V. vikomt egymást támogatják naiv lelkek megrontásában, jó hírük tönkretételében, míg egy nap egymás ellen fordulnak, és viszonyuk veszedelmessé, sőt halálossá válik. Kiss Csaba színpadi változata a Kálmán Imre Teátrum (az egykori Moulin Rouge mulató) intim terét használja játéktérként - díszletként. Az előadás rendezőjét, Kiss Csabát a mű titkairól faggattuk elsőként.

Csillagok idején

Alapozza meg az óévbúcsúztató szilveszteri hangulatot a zenés színházak egyik legnépszerűbb műfaja, a musical legnagyobb slágereivel, amelyek nélkül nincs gála a Budapesti Operettszínházban!

Rozsda Lovag és Fránya Frida - premier a Kálmán Imre Teátrumban

Hétvégén kettős premierrel mutatta be a Budapesti Operettszínház a Rozsda Lovag és Fránya Frida című családi musicalt.

"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan..."

A Budapesti Operettszínház művészei, Dancs Annamari, Siménfalvy Ágota, Kékkovács Mara és Bálint Ádám is elhelyezték ajándékaikat a Vakok Állami Intézetének lakói és diákjai karácsonyfája alatt. Művészeink a jóság és szeretet jegyében varázslatos mesevilágot teremtettek az épület falai között, ahová kicsik és nagyok legkedvesebb musicaljeit, meséit vitték el.

A 2022. január 2-án 19 órára meghirdetett B.Ú.É.K. 2022 - Újévi operett-gála elmarad!

Kedves Nézőink! A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy a 2022. január 2-án 19 órára meghirdetett B.Ú.É.K. 2022 - Újévi operett-gála elmarad. Az előadásra megváltott jegyek beválthatóak a 2022. január 1-én 20.30-kor és 2022. január 2-án 15 órakor kezdődő Újévi gálánkra, vagy más előadásunkra és utalványra cserélhetőek, illetve színházunk igény szerint visszautalja a belépőjegyek árát. Személyesen intézhetik az Operettszínház jegypénztárában és Szervezési Osztályán vagy e-mailben az operett@operett.hu e-mail címen.

Hamarosan lejár a meghosszabbított érvényességű ajándékutalványok és szabad felhasználású jegyek beváltásának lehetősége!

Kedves Nézőink! Hamarosan lejár az eredetileg 2020. december 31-ig érvényes, ám 2021. december 31-ig meghosszabbított érvényességű ajándékutalványok és szabad felhasználású jegyek beváltásának lehetősége. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ezeket 2021. december 31. után már nem áll módunkban beváltani. Az ajándékutalványok és a szabad felhasználású jegyek nem visszaválthatók, azonban szabadon átruházhatók.

December az ünnep jegyében a Budapesti Operettszínházban

"Ave Maria" címmel nagyszabású gálával nyitotta az ünnepi időszakot a Budapesti Operettszínház. December 3-tól ismét látható a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán tavaly, az Operett Napjára született csodás előadásunk, a Marica grófnő.

Advent lélektől lélekig a Budapesti Operettszínházban

Az év utolsó hónapja a készülődés, a várakozás, az ünnep és a jótékonyság jegyében telik a Budapesti Operettszínházban. Művészeink számtalan helyre viszik el ajándékként a színházi élményt, az Operettszínház pedig felajánlásaival varázsolja széppé a rászorulók ünnepét.

Rozsda Lovag és Fránya Frida - családi musical Bozsik Yvette rendezésében

A Budapesti Operettszínház sajtóesemény megnyitásaként a Rozsda Lovag dala csendült fel Kelemen Fanni, Laki Péter, Dénes Viktor és Erdős Attila előadásában. Elsőként Kiss-B. Atilla főigazgató köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit.

"Ave Maria" Adventi Gála és áldás a Budapesti Operettszínházban

"Egy nehéz, megpróbáltatásokkal teli év végéhez közeledünk. Egyre kevesebb a fény, és egyre több a sötétség, amely körülvesz bennünket. Vigasztaló azonban az evangéliumi kinyilatkoztatás, mely szerint "a világosság a sötétben fénylik". Tegnap meggyújtottuk az első adventi gyertyát, és ahogy egyre rövidülnek a nappalok és egyre hosszabbak lesznek az éjszakák, úgy egyre több adventi gyertyát gyújtunk meg, várva a Világ Világosságát." Ezekkel a szavakkal kezdte ünnepi beszédét Kiss-B. Atilla főigazgató a Budapesti Operettszínház "Ave Maria" Adventi Gáláján hétfőn.

Adventi kalendárium 2021 - Játékszabályzat

Az alábbiakban olvasható a Budapesti Operettszínház Facebook oldalán hirdetett Adventi kalendárium nyereményjátékának játékszabályzata és adatkezelési nyilatkozata.

A november 28-án és 29-én elmaradt Virágot Algernonnak című előadásaink pótlására december 17-én és 20-án kerül sor!

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a november 28-án és 29-én elmaradt Virágot Algernonnak című előadásaink pótlására december 17-én és 20-án kerül sor. Az előadásokra a november 28-ra és 29-re megváltott jegyek érvényesek. A november 28-i előadás december 17-én, a november 29-i előadás pedig december 20-án lesz pótolva.

Hangolódjanak az ünnepekre színházunkkal!

A tegnapi nappal elkezdődött az év legszebb időszaka. Miután tegnap otthonaikban Önök is meggyújtották az első adventi gyertyát, hangolódjanak az ünnepekre színházunkkal! Ave Maria című ma esti adventi gálánkat is az ünnepre készülés, Krisztus születésére való várakozás jegyében állítottuk össze.

Adventi üdvözlet a Budapesti Operettszínházból

Advent első vasárnapján, az év legszebb ünnepének küszöbén áldott várakozási időszakot kívánunk minden kedves nézőnknek Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatójának adventi üzenetével!

Elmarad a Virágot Algernonnak előadásunk november 28-án és 29-én!

Kedves Nézőink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Virágot Algernonnak című musicalünk mai és holnapi előadása betegség miatt elmarad. Az előadások pótlásának időpontjáról holnap dönt az Operettszínház. Köszönjük megértésüket!

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet klasszikus hangképzésű férfi énekesek számára tenor és basszus hangfajban.

Black Friday akció

Kedves Közönségünk! A Budapesti Operettszínház is csatlakozik november 26-án, a jegy.hu oldalán meghirdetett Black Friday akcióhoz.

Figyelemfelhívás

Kedves Nézőink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Mozsár utca bal oldalán tilos a parkolás. Kérjük, hogy parkolás közben vegyék figyelembe a hatályban lévő korlátozást!

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Budapesti Operettszínház januári és februári műsorát

Kedves Közönségünk! A 2022-es évben új bemutatókkal és a régi kedvencekkel várja Önöket a Budapesti Operettszínház! A januári és februári előadásaink jegyértékesítése Aranykártyás nézőink számára november 18-án, a nagyközönség számára pedig november 19-én kezdődik!

A Farkasréti temetőben tegnap kísértük utolsó útjára a Budapesti Operettszínház énekkari művészét

A Farkasréti temetőben tegnap kísértük utolsó útjára a Budapesti Operettszínház énekkari művészét, a társulat oszlopos tagját, Mati Györgyöt. Kollégánkat a teátrum vezetése, társulata és munkatársai nevében Rónai Pál karmester és a Budapesti Operettszínház Énekkara búcsúztatta Szabó Mónika karigazgató vezényletével. Mati György életének 72. évében, 2021. október 9-én tragikus hirtelenséggel hunyt el. Emlékét örökké megőrizzük!

Rozsda Lovag és Fránya Frida - Családi musical emberségről, jóságról, környezettudatosságról

"Csakis művészi érték való a gyermeknek, és minden más árt neki! A csecsemő táplálékát is jobban megválogatják, mint a felnőttét, vitamindús zenei táplálék kell a gyermeknek. E nélkül nem szűnik meg az egész magyar társadalom krónikus és immár gyógyíthatatlan avitaminózisa." A Budapesti Operettszínház olvasópróbáján Bozsik Yvette rendező Kodály Zoltán szavait idézve hívta fel a figyelmet a gyermekek zenei és színházi nevelésének fontosságára.

11 Boris Vian-sláger magyarul - Tajtékos dalok ismét a Budapesti Operettszínházban!

Novemberben négy estén át francia életérzés és elsöprő virtus tölti meg a Kálmán Imre Teátrumot, újra megelevenedik az ötvenes évek Párizsa. A 20. század európai irodalmának egyik legeredetibb figurája, Boris Vian a Tajtékos dalok sanzonjaiban ismét életre kel. Az előadást tavaly tavasszal Boris Vian születésének századik évfordulójának apropójából tűzte műsorára a Budapesti Operettszínház.

A DUBAJI VILÁGKIÁLLÍTÁSON mutatkozott be a BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ

A Magyar Operett Napja alkalmából a Budapesti Operettszínház múlt héten a Dubaji Világkiállításon mutatta be nemzeti kultúránk sajátosságát: a magyar operettet. Az Expo 2020 október 1-én nyitotta meg kapuit, és közel 200 kiállító ország részvételével várja a látogatókat fél éven keresztül. Ez az első világkiállítás, amelyet a Közel-Keleten rendeztek meg, Dubai 25 millió látogatót vár szerte a világból.

"Lux aeterna luceat eis"

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek. (Juhász Gyula: Consolatio)

"Mosolygó nézés és jól nevelt arc"

A mosoly országa Lehár Ferenc világszerte ismert operettje, amely 1929 óta hódítja meg dallamaival a nagyérdeműt. Október 22-én, 23-án és 24-én a Magyar Operett Napja alkalmából a Budapesti Operettszínház közönsége is részese lehetett a kultúrák találkozásának.

A régi-új hős, akit sokan várnak, visszatér a Budapesti Operettszínházba!

Vajon miért érvényes még ma, a XXI. század derekán is Don Quijote, a búsképű lovag története, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, míg maga is elhitte, hogy az létezik? Van-e helye és létjogosultsága mai modern világunkban a lovagiasságnak, egy letűnt kor eszméinek? Szükség van-e ezekre az erényekre? A válasz egyértelmű: nagyon is! Hiszen az értelem küzdelme és harca, a hit, a remény, az ábránd, a kiállás minden igaz ügyért akár a legreménytelenebbnek tűnő helyzetekben is mi más, ha nem a mi mindennapi életünk?

Ave Maria - Adventi Gála a Budapesti Operettszínházban

Gyújtsák meg otthon az első gyertyát, és hangolódjanak az ünnepekre színházunkkal, ahol Mozarttól Webberig mindenki megtalálja a szívének kedves muzsikát!

A mosoly országa - a Budapesti Operettszínház sajtótájékoztatója

"A muzsika magával ragadja a közönséget, mert aki írta, meggyőződésből, hittel írta" - közli a korabeli sajtó Lehár Ferenc zenéjéről, amely tegnap is meghódította a Budapesti Operettszínház sajtótájékoztatójának résztvevőit.

Budapesti Operettszínház főgépész munkakör betöltésére munkatársat keres

A főgépész a Színház épületgépészeti berendezéseinek üzemeltetője, a gépészetet üzemeltető és karbantartó létszám felelős vezetője. Felügyeli a létesítmény igények szerinti energiahatékony energiaellátását, a légtechnikai, hőellátási (fűtés-hűtés) rendszerek, víz és csatornázás zavartalan működtetését, igény szerinti szabályozottságát. Gondoskodik a kazánházak, klímagépházak üzemkész állapotáról.

Ó, mondd, Te kit választanál?

A Budapesti Operettszínház idén tavasszal egy népszerű gyakorlatához tért vissza, március elején ismét munkára hívta a diákokat. Zártkörű Diákprogramunk keretében rajz- és esszépályázatot hirdetett az online előadásainkra csoportos jegyet váltó osztályok tanulói számára. Csodálatos munkák érkeztek, amelyeket nagy öröm volt látni, ezúton is köszönjük minden résztvevőnek!

Gyászjelentés

Megrendüléssel értesültünk a szomorú hírről: A Budapesti Operettszínház énekkari művésze, a társulat oszlopos tagja, MATI GYÖRGY életének 72. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. A művészt a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti.

Nemzetközi porondon a Budapesti Operettszínház - videóval

Lehoczky Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház első művésze, akit beválasztottak a nemzet színészei közé. Az örömteli eseményt és a színművész 85. születésnapját látványos gálával köszöntötte az együttes. A járvány okozta nehézségekről, az új évadról, s egy készülő amerikai turnéról egyaránt beszélgettünk Kiss-B. Atilla főigazgatóval.

Nine-Kilenc premier a Budapesti Operettszínházban Balázs Zoltán rendezésében

"Az élet teli van örömökkel, örüljünk neki együtt. Ez az egyetlen megoldás, hogy valóban megtaláljuk önmagunkat.!" - mondja Guido, a filmrendező a Nine-Kilenc musical végén. "Fogjátok meg egymás kezét, beszélgessetek, vidáman!"

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Budapesti Operettszínház őszi műsorát

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Budapesti Operettszínház őszi műsorát és akár karácsonyi ajándékként Nine-Kilenc musicalünk februári előadásait. A novemberi és decemberi előadásaink, valamint Nine-Kilenc februári előadásainak jegyértékesítése Aranykártyás nézőink számára szeptember 29-én, a nagyközönség számára pedig szeptember 30-án kezdődik!

Állótaps és könnyek - Lehoczky Zsuzsa elbúcsúzott a színpadtól

A Budapesti Operettszínház társulata és közönsége, valamint egykori legendás pályatársai nagyszabású gálaműsor keretében köszöntötték az idén 85. születésnapját ünneplő Lehoczky Zsuzsát, aki egyben búcsúzott is: korábban bejelentett döntése értelmében 65 év után utoljára lépett színpadra.

Budapesti Operettszínház "Dolce Vita" elnevezésű promóciós játékának játékszabályzata

Jelen játékszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) határozza meg a Budapesti Operettszínház (www.operett.hu) hivatalos Facebook oldalán és honlapján (www.operett.hu) meghirdetett "Dolce Vita" elnevezésű promóciós játékának (a továbbiakban: Játék) feltételeit.

"Dolce Vita" az Operettszínházban!

Nine-Kilenc musicalunk bemutatója kapcsán ismét játszani hívjuk Önöket!

Zajos sikert aratott a hétvégén három szereposztásban bemutatott Nine-Kilenc című musical

Zajos sikert aratott a hétvégén három szereposztásban bemutatott Nine-Kilenc című musical, Fellini Nyolc és fél című filmjének színházi adaptációja, a világhírű Broadway-musical budapesti ősbemutatója. Az előadást minden alkalommal szűnni nem akaró állótapssal jutalmazta a közönség.

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet klasszikus hangképzésű férfi énekesek számára bariton hangfajban.

Nine - Közönségtalálkozó hashtag játék - játékszabályzat

A Facebook-on hirdetett hashtag játék játékszabályzata

Nine-Kilenc - sajtótájékoztató és közönségtalálkozó

Már déltől kígyóztak a sorok kilencedik hónap kilencedikén a Budapesti Operettszínház főbejárata előtt. Kíváncsi és izgatott nézők, a műfaj rajongói - szám szerint 400 fő-, akik mind a Nine-Kilenc közönségtalálkozójára érkeztek a fővárosból és a különböző vidéki városokból: Sopronból, Kecskemétről, Győrből, Pécsről, Siófokról, Egerből, Zalaegerszegről, Kaposvárról, Kőszegről és az ország legkülönbözőbb pontjairól. Ők mindnyájan azon nyereményjátéknak a győztesei voltak, amelyre a színház épületében vagy a Nagymező utcai teátrum előtt készült fotókkal nevezhettek a jelentkezők még júniusban.

Rendhagyó sajtóesemény a Budapesti Operettszínházban

Szeptember 9-én tartottuk Nine - Kilenc című musicalünk nagyszabású, közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatóját a teátrum nagyszínpadán. Az esemény után fotózási és dedikálási lehetősége volt a résztvevőknek Művészeinkkel

NEKEM ÉLET A SZÍNHÁZ

Lehoczky Zsuzsa, a zenés színházi műfajban elsőként a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja július 18-án ünnepelte 85. születésnapját. A jeles évfordulót és legendás életművet 2021. szeptember 27-én 19.00 órai kezdettel nagyszabású gálakoncerttel ünnepeljük!

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet klasszikus hangképzésű női énekesek számára alt és mezzo hangfajban.

A színházi előadások látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges

A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy az EMMI szeptember 4-én megküldött állásfoglalása alapján a színházi előadások látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges.

Elkezdődtek A mosoly országa olvasópróbái a Budapesti Operettszínházban

A mosoly országa Lehár Ferenc pályafutásának egyik legmeghatározóbb darabja, életművének összefoglalója, amit ő maga legjobb alkotásának tartott. Az operai igényességgel megkomponált, háromfelvonásos operettet 1929-ben mutatták be Berlinben. Zenei jellegét és történetét az akkor divatos keleti motívumok inspirálták: a bécsi arisztokrata tábornok lánya, Liza és a kínai trónörökös, Szu Csong herceg szerelmét meséli el. Bár a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, amely nem vidám végkifejlettel zárul.

A korábbi jegyek, bérletek, utalványok cseréje és visszaváltási lehetősége 2021. szeptember 1-jével véget ér!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a járványügyi korlátozások idején elrendelt jegy- , bérlet és utalvány csere és visszaváltási lehetőség 2021. szeptember 1-jével véget ér.

Visszaváltási garancia a megváltott jegyekre!

Bizonytalan egy esetleges negyedik hullám miatt, hogy vásároljon-e színházjegyet? Nekünk van megoldásunk!

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón

Kicsiket és nagyokat páratlan élményekkel, igazi sztárparádéval és hamisítatlan fesztiválihangulattal csábított a Vigadó térre az augusztus 20-ai hosszú hétvégén a Budapesti Operettszínház társulata. Az Operett Korzó háromnapos rendezvénysorozatának színpompás palettáját az örökzöld operettmelódiák és a népszerű musicalslágerek mellett jazz- és népzenei remekek, örökzöld melódiák tették teljessé. A hangulat nemcsak a szenvedélyes, tüzes élőzenétől és a közönséget is bevonó interaktív koncertektől vált pezsgővé: kiegészítésként a VinCe Buborék Fesztivál kínált exkluzív gasztro-élményt a pezsgők, proseccók, cavák, champagne-ok és fröccsök kedvelőinek.

Komolyzene kilátással, operett koccintással!

A Szent István Napok keretében a komolyzenei dallamokhoz csodás panoráma dukál, míg az Operettfesztivál pillanatait egy pohár pezsgőkülönlegesség teheti feledhetetlenné a Vigadó téren. Augusztus 20. és 22. között mind a két helyszínen találhat mindenki kedvére való programot.

JÖN! JÖN! JÖN!

Az új évad szeptemberben az eredetileg 2021 tavaszára tervezett Nine-Kilenc musical premierjével kezdődik a Budapesti Operettszínházban, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja. A sors fintora, hogy az előadást a sorozatos leállások miatt több mint kilenc hónapja próbálják, ám - ahogy Balázs Zoltán, az előadás Jászai Mari-díjas rendezője fogalmazott - a misztikus kilencesen átlépve a próbaidőszak alatt kizárólag a tartalomra koncentrál, illetve arra, hogy az előadásban hogyan tudják tovább vinni a Fellini-örökséget, miközben valami egyedit alkotnak.

Amerikába megy a hungarikumok királynője!

A kulturális hungarikumok királynője, az operett fog jövő ősszel bemutatkozni egy amerikai-kanadai turnén - hangzott el szerdán a Pesti Vigadóban tartott sajtótájékoztatón, ahol arról is szó volt, hogy a turné előtt a PBS amerikai közszolgálati televízió a Budapesti Operettszínház művészei­nek produkcióit vetíti, amelyeket a pandémia idején rögzítettek.

Szabad ég alatt - Open Air

Idén nyáron négy előadás erejéig visszatér(t) a Pesti Vármegye háza díszudvarába a Budapesti Operettszínház különleges koncertsorozata, a Szabad ég alatt - Oper Air.

Szabad ég alatt - Operett- és musicalgála - tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy tekintettel a hétvégi időjárás előrejelzésre, úgy készülünk a Szabad ég alatt operett- és musicalgálára a Pesti Vármegyeháza udvarán, hogy a rendezvényt eső, zápor esetén az árkádok alatt is meg tudjuk tartani. A nézőtérre viszont nem tudunk fedést biztosítani, így kérjük Önöket, szíveskedjenek esőkabáttal, esernyővel készülni.

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Budapesti Operettszínház

A 2020/2021-es évadzáró társulati ülését a teátrum Nagyszínpadán Kiss-B. Atilla főigazgató vezetésével, július 7-én tartották.

Jegypénztár nyári nyitvatartása

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy jegypénztárunk nyitvatartása a nyári hónapok alatt módosul!

Kilenc éve egyetlen nyár sem telhet el Palotakoncert nélkül

2021 nyarán, Operettünnep címmel és a legnagyobb slágerekkel ünnepeljük a visszatérést, július 23-án és 24-én este, egy csodaszép helyszínen a Budavári Palota Oroszlános Udvarán!

A jegy- és bérletértékesítés színházunkban és internetes felületeinken újra zavartalanul működik

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a jegy- és bérletértékesítés színházunkban és internetes felületeinken újra zavartalanul működik, miután a technikai hibát sikerült elhárítanunk.

Technikai okok miatt a jegyértékesítés átmenetileg szünetel

Tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okok miatt a jegyértékesítés színházunkban és internetes felületeinken átmenetileg szünetel.

A Budavári Palotakoncert 2021 nyarán a legnagyobb slágerekkel ünnepli a visszatérést

2021 nyara, reményeink szerint, a nagy visszatérés időszaka. Mi mással is ünnepelhetnénk ezt, mint mindannyiunk, de főleg Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss, Ábrahám Pál kedvenc műfajával, az operettel és annak legnagyobb slágereivel - július 23-án és 24-én este, a Budavári Palota Oroszlános Udvarán!

Szabad ég alatt - Operett- és musicalgála

Tavaly hagyományteremtő szándékkal, idén immár tradicionális jelleggel csendülnek fel a belváros szívében, a klasszicista műemlékegyüttes falai között a legnépszerűbb operett- és musical slágerek. A Budapesti Operettszínház népszerű sztárjai, ifjú tehetségei másfél órás felhőtlen kikapcsolódásra várják a rajongó közönséget élő zenekari kísérettel, valamint a patinás falakra vetített izgalmas látványvilággal a Pesti Vármegyeháza udvarán!

Hegedűs a háztetőn-premierhétvége a Budapesti Operettszínházban

Állótapssal fogadta a közönség a Hegedűs a háztetőn című musicalt! Az Operettszínházban közel 40 év után két szereposztással újra megszólalt a spirituális mű, amely keserédes humorával, különleges zenei világával mindig megtalálja az utat a nézők lelkéhez.

A Budapesti Operettszínház bemutatta a Hegedűs a háztetőn musicalt

"Hegedűs a háztetőn... valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!"

Elkezdődött szeptemberi és októberi előadásaink jegyértékesítése

A szeptemberi és októberi előadásaink jegyértékesítése Aranykártyás nézőink számára június 24-én, a nagyközönség számára pedig június 25-én kezdődik!

Mától elérhetőek a 2021/22-es bérleteink!

Izgatottan készülünk a jövő évadra, reméljük, hogy sok-sok örömöt szerzünk majd Nézőinknek a már repertoáron lévő, valamint az új előadásainkkal is.

Öt bemutatóval készül a Budapesti Operettszínház!

Az idei Évadbejelentő sajtótájékoztatót hegedűszóval nyitotta meg a Színház a Kálmán Imre Teátrum előterében. Az esemény hangulatát emelte a művészek rövid ízelítője is az új évadban várható darabok zeneszámaiból. A jelen lévők kerekasztal beszélgetések során információt kaphattak a többi között a rendezőktől, díszlet- és jelmeztervezőktől a készülő operett és musical darabokról.

A Budapesti Operettszínház "NINE közönségtalálkozó" elnevezésű promóciós játékának játékszabályzata

Jelen játékszabályzat határozza meg a Budapesti Operettszínház hivatalos Facebook oldalán meghirdetett "NINE közönségtalálkozó" elnevezésű promóciós játékának feltételeit.

Újra kitárta kapuit a Budapesti Operettszínház

Kanyargó sorok a színház előtt, vastaps, könnyek - pillanatok május utolsó hétvégéjéről, amikor a hosszú bezártság után végre ismét közönség előtt játszhatott az Operettszínház Társulata.

Váltsák meg jegyüket online és segítsék Önök is a járványügyi megelőzést!

A Budapesti Operettszínház mindent megtesz azért, hogy Nézőink és Művészeink maximális biztonságban élvezhessék előadásainkat.

Jegyekkel és bérletekkel kapcsolatos információk

Az alábbiakban összegyűjtöttük a jegyekkel és bérletekkel kapcsolatos információinkat. Kérdés esetén kérjék közönségszervezőink segítségét a 06/1353-21-72 telefonszámon, vagy az operett@operett.hu e-mail címen.

Korhatár nélkül - staféta indul! #24

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Színházlátogatási szabályok a pandémiás időszakban

Az előadások a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezéseknek [jelenleg a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet] megfelelően látogathatók, így azokon nézőként kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.

Korhatár nélkül - staféta indul! #23

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #22

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Május 17-től tudnak jegyet váltani előadásainkra!

2021.06.25-én egy sokak által várt premierrel, a Hegedűs a háztetőn című előadásunkkal nyitjuk meg Nagymező utcai teátrumunk kapuit. Az előadás 6 alkalommal látható júniusban és júliusban, majd 3 előadás erejéig a nagysikerű István, a király című rockopera is visszatér a színpadra. 05.17-én indul a jegyelővétel az Operett Aranyklub Törzsvásárlói kártyával rendelkező nézőink számára, 18-án pedig a nagyközönség előtt is nyitva állunk.

Korhatár nélkül - staféta indul! #21

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #20

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #19

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #18

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #17

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #16

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #15

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #14

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #13

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze!

Május 11-én, kedden 14 órakor a Nemzeti Színházban találkoztak a Nemzet Színészei és hosszas tanácskozás után meghozták döntésüket.

Korhatár nélkül - staféta indul! #12

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #11

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #10

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #9

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul #8

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #7

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul #6

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #5

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #4

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #3

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #1

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #2

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Hamarosan újra találkozunk!

Nagy örömmel értesítjük kedves Nézőinket, hogy a járványügyi zárvatartás után a Budapesti Operettszínház újra várja közönségét.

Gyerekszereplő-válogatás

Gyerekszereplőket keresünk a Szépség és a Szörnyeteg musical budapesti előadásaira és német nyelvű turnéjára!

Közönségkedvencek májusban! Folytatódik az Operett online!

Két tavalyi bemutató, egy online debütáló nagybalett-összeállítás, és a nagysikerű Pendragon-legenda - ízelítőként a Budapesti Operettszínház májusi kínálatából!

Meglepetéssel kedveskedünk a Tánc Világnapja alkalmából!

Ma van a Tánc Világnapja, a jeles alkalomból meglepetéssel készültünk a balett szerelmesei számára: Május 14-től látható a Korhatár nélkül nagyszabású táncest az Operett online műsorán!

Nyitással kapcsolatos információ

A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet szerint a nyitás következő lépcsőjében várható a színházak nyitása, miután az oltások száma elérte a négymilliós küszöböt. A konkrét nyitással kapcsolatos intézkedéseket a végleges szabályozás mentén fogjuk kialakítani.

Tajtékos Dalok júniusban a Kisvárdai fesztiválon!

2020. március 10-én debütált a Kálmán Imre Teátrumban Boris Vian életének állomásait bemutató, 11 eredeti Vian sanzonnal fűszerezett Tajtékos dalok című előadásunk Kiss Csaba rendezésében. A kialakult járványügyi helyzet miatt eddig csak kevesen láthatták a produkciót, így a júniusi kisvárdai fesztivál kihagyhatatlan programja lesz.

Álláshirdetés: Közönségszervező munkatársat keresünk!

A Budapesti Operettszínház Szervezési Osztálya közönségszervező munkatársat keres színházjegyek értékesítésére, ügyfélkapcsolatok ápolására, alkalmazotti státuszba, 2021. májusi kezdéssel, 8 órás munkaidőben.

Ó, mondd, te kit választanál?

Lezárult a rajz- és esszépályázat, amelyet március elején hirdettünk Zártkörű Diákprogramunk keretében az online előadásainkra csoportos jegyet váltó osztályok tanulói számára. Csodálatos munkák érkeztek, melyeket nagy öröm volt látni, ez úton is köszönjük az összes résztvevőnek!

Színes áprilist ígér az Operett Online

Műfaji sokszínűséggel, sztárokkal ünnepli a tavaszt a Budapesti Operettszínház.

Maury Yeston üzent az Operettszínháznak

Maury Yeston, a Nine zeneszerzője kedves üzenettel lepte meg a társulatot a Színházi világnapon.

Ingyenes online-előadás és Színházi Világnap a Budapesti Operettszínházzal!

Gyönyörű daljátékkal készül a Budapesti Operettszínház az idei Színházi Világnapra, mely második alkalommal járványügyi zárás alatt valósul meg. Az Operettszínház mégis közel hozza nézőihez a színházi élményt ezen a különleges napon.

"Fel kell készülnünk saját magunkból is...!" - interjú Lenchés Márton rendezőasszisztenssel

Lenchés Márton három éve dolgozik a Budapesti Operettszínházban rendezőasszisztensként, így a La Mancha lovagja musical esetében is a kezdetektől segítette Vincze Balázs rendező-koreográfus munkáját. Egy váratlan beugrás pedig úgy hozta, hogy a színpadon is kamatoztathatta a darabról szerzett tudását.

Művészeti kitüntetések

Március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adtak át, amelyekben művészeink is részesültek! Szeretettel gratulálunk minden díjazottnak!

"Szükségünk van egymásra! Ez adja meg az élet esszenciáját!"

A Családvarázs sorozat következő részében Oszvald Marikát és lányát, Krisztát láthatják, akik a család fontosságáról, családi kapcsolatokról mesélnek.

Újabb nemzetközi díjak az Operettszínház harsonaszólamában

A Budapesti Operettszínház harsonaművészei ismét kiemelkedő sikereket értek el, ezúttal a PaMus Flow nemzetközi zenei versenyén - szeretettel gratulálunk!

Szavazzon Ön is!

A Budapesti Operettszínház immár harmadik alkalommal hívta munkára a diákokat rajzpályázat keretében! Az idei felhívásunk az "ISKOLÁNK ONLINE SZÍNHÁZBA MEGY" nevet kapta.

Köszöntjük a hölgyeket!

Boldog nőnapot kívánunk színházunk Művésznőinek, minden női dolgozónknak, munkatársunknak és kedves közönségünk hölgy tagjainak!

Online jegyre is cserélhetőek a bérletek és jegyek!

A korlátozások idején egy jó hír: Mostantól a korábban élő előadásainkra megváltott jegyeket és bérleteket cserélhetik akár online-előadás jegyre is!

101. születésnap - Ünnepeljen velünk!

Művészeink idén is megemlékeznek Boris Vianról, a páratlan alkotóról - ünnepeljenek velünk 2021. március 10-én online!

Köszöntse velünk a márciust

Színes programokkal üdvözli a tavaszt az Operett online! Régi nagy kedvencek és nemrég bemutatott előadások is megtekinthetőek lesznek!

A Budapesti Operettszínház felvételt hirdet musical együttesébe és balettkarába

A Budapesti Operettszínház énekes-táncos meghallgatást hirdet musical együttesébe és próbatáncot balettkarába!

Újra Operett-Musical osztály indul a megújult Színház és Filmművészeti Egyetemen

A Budapesti Operettszínház lehetőséget kapott, hogy OPERETT-MUSICAL-színész osztályt indítson a megújult Színház és Filmművészeti Egyetemen.

Magyar történelmi film forog a Budapesti Operettszínház sztárjaival!

Február 4-én stábtalálkozót tartottak a film alkotói: Iványi Marcell, Arany Pálma-díjas rendező, Tóth Zsolt operatőr, Németh Ákos drámaíró, Kiss-B. Atilla a Budapesti Operettszínház főigazgatója és egyben a film producere, Cári Tibor zeneszerző, Dolhai Attila Jászai Mari-díjas művész, valamint a teátrum művészei. A történelmi filmben ugyanis olyan művészek láthatóak majd, mint Földes Tamás, Janza Kata, Bálint Ádám, Sándor Péter, Melis Gábor, Oszvald Marika, Gubik Petra és Mészáros Árpád Zsolt, valamint a 10 éves Németh Marcell.

Operett online februárban is - új produkciókkal

A legsikeresebb előadásokkal, sztárszereposztással, és meglepetés koncerttel is találkozhat közönségünk februárban a virtuális térben. Tartsanak velünk továbbra is!

Négy csodálatos kollégánk vehette át az Örökös Tag címet

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, ünnepélyes keretek közt is átvehették kitüntetésüket a színház újonnan Örökös Tagnak választott díjazottjai. Az ünnepség - - a szabályokat betartva - szűk körben, a Kálmán Imre Teátrumban került megrendezésre. Örökös Tag címet kapott: Kapeller Anasztázia, Benkóczy Zoltán, Rónai Pál és Sárdi Mihály

Betekintés a Nine olvasópróbájába

Ma van Federico Fellini olasz filmrendező születésnapja, melynek alkalmából meglepetéssel kedveskedünk nézőinknek! Fellini az ismert 8 és fél című remekmű alkotója, amely a filmtörténet első rendezői önvallomása. A mű nagy hatást gyakorolt más alkotókra is, így idővel a zenés színpadokra is eljutott. Mario Fratti feldolgozásában, Arthur Kopit librettójával és Maury Yeston zenéjével és szövegével készült el a Nine című musical, amely az Operettszínház történelme során első alkalommal lesz látható színpadunkon!

A korlátozások feloldásáig nem tudunk élő előadásokat tartani

A kormány által bejelentett járványügyi intézkedés meghosszabbítása színházunkat is érinti. A korlátozások feloldásáig nem tudunk élő előadásokat tartani. Színházunk a kényszerszünet idején online előadásokkal igyekszik enyhíteni nézőink előadások utáni vágyát.

#8 Matula Class of 2020 - Az osztály: Becz Bernadett

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

#6 Matula Class of 2020 - Az osztály: Grubits Blanka

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X