HÍREK

Az elmaradt La Mancha lovagja előadások pótlásáról

Kedves Nézőink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy sikerült megoldást találni a La Mancha lovagja előadásainak pótlására! A musical előadások pótlására 2020. október 7-11. között kerül sor. Az ebben az időszakban eredetileg tervezett Abigél előadások elmaradnak, mivel ifjúsági előadást a jelen helyzetben nem áll módunkban megtartani. Bízunk benne, hogy a decemberi előadásokat megtarthatjuk.

Közlemény a La Mancha előadások kapcsán

Kedves Nézőink! A visszajelzéseket figyelembe véve nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy a La Mancha lovagját mégis pótolhassuk. Ezért megteszünk mindent annak érdekében, hogy ezek az előadások létrejöhessenek. Mivel komplex folyamat a műsortervet érintő változtatás, a részletekkel kapcsolatban a holnapi nap folyamán áll módunkban bővebb tájékoztatást adni, és addig is köszönjük türelmüket!

Közlemény - elmaradnak ez e heti előadások

Tájékoztatjuk tisztelt Nézőinket, hogy a fenntartóval egyeztetve a mai és az az erre a hétre tervezett további előadásaink sajnos elmaradnak. Minden nézőnktől elnézést kérünk a kellemetlenségért, bízunk türelmükben és kitartásukban. A jegyeket utalvány formájában természetesen visszaváltjuk, melyet tetszés szerint bármelyik előadásunkra beválthatnak. Ehhez kérjük, jegyüket befényképezve küldjék meg az operett@operett.hu e-mail-címre.

La Mancha lovagja ismét meghódítja a Budapesti Operettszínház színpadát

A hosszú bezártság és a járványügyi helyzet miatt elhalasztott márciusi premier után lelkünkig hatolnak a darab költői mondatai, mindenki könnyebben átérzi a darab üzenetét, miszerint "a lélek, csak az segít tovább", a szeretet az, ami mindent jobbá varázsol, és hogy az élet keserű óráit könnyebb elviselni annak, aki meg tudja látni az öröm pillanatait.

Ma este premier! Indul A mosoly évada!

Kedves Nézőink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a ma estére tervezett La Mancha lovagja előadásunk premierjét, valamint a további előadásokat megtartjuk, s ezzel hivatalosan is megkezdjük A mosoly évadát! Szeretettel várjuk Önöket!

Földes Tamásé lett a Kaszás Attila-díj

Kimondhatatlan öröm és büszkeség számunkra, hogy az Önök szavazatai alapján színművészünk, kollégánk, barátunk, Földes Tamás nyerte el ebben az évben ezt a megtisztelő elismerést! Szívből gratulálunk Dzsoni! Követőinknek és közönségünknek pedig hálásan köszönjük a szavazatokat!

Közlemény a COVID-19 tesztelésekkel kapcsolatban

Tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy Társulatunk egyik tagjának pozitív lett a COVID-19 tesztje. Színházunk a szükséges óvintézkedéseket megtette, a további kontaktusok elkerülése érdekében minden érintett próbát és előadást leállított az intézmény, kizárva a további érintkezés lehetőségét. Jelenleg 94 művészünk és kollégánk vesz részt tesztelésen. Az eredménytől tesszük függővé a próbák folytatását, valamint a bemutatók időpontját és szereposztását is. A továbbiakról folyamatos tájékoztatást teszünk közzé.

Elmaradt Open Air előadás: jegyvisszaváltás és ingyenes utalvány

A 2020. szeptember 5-én elmaradt Szabad ég alatt előadás jegyeinek árát visszatérítjük közönségünk részére. Ezen felül a Budapesti Operettszínház ingyenes utalvánnyal kívánja kárpótolni az érintett nézőket, melyet bármelyik általuk választott előadásra, bármelyik jegyárkategóriára beválthatnak 2020. december 1-ig. A jegyár visszautalásához kérjük, hogy a Szabad ég alatt jegyét befényképezve 2020. szeptember 21-ig küldjék el e-mailen az operett@operett.hu címre.

Elmarad a mai Open Air előadás

Tisztelt Nézőink, kedves Operett- és Musicalrajongók! Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy egy fiatal, tünetmentes munkatársunk első COVID-tesztje pozitív lett. Ezért a kollégák és a közönség biztonsága érdekében a mai koncertet lemondani kényszerültünk. A jegyek árát természetesen visszaváltjuk, és a további intézkedésekről hamarosan küldünk tájékoztatást. Művészeink és a koncertet előkészítő kollégák is remélik, hogy mihamarabb találkozhatnak Önökkel előadásainkon!

Próbajáték 2. hegedű tutti zenekari állásra

A Budapesti Operettszínház próbajátékot hirdet 2. hegedű tutti zenekari állásra, munkaviszonyban, határozott időre, részmunkaidőben. A jelentkezés határideje: 2020. október 4.

Felhívás - gyerekszereplők jelentkezését várjuk!

A Budapesti Operettszínház a Marica grófnő, Nine és A Szépség és a Szörnyeteg című produkcióihoz keres jó hanggal és ritmusérzékkel rendelkező gyerekeket, max. 12 éves korig és 140 cm magasságig. A jelentkezési határidő: 2020. szeptember 10. Minden érdeklődő gyerkőcöt szeretettel várunk!

Kisfilm az újonnan bevezetett egészségügyi biztonsági intézkedésekről

Szeretettel ajánljuk kisfilmünket, amely részletesen bemutatja a Budapesti Operettszínház újonnan bevezetett egészségügyi biztonsági intézkedéseit. A videóban művészeink és munkatársaink segítségével részletesen ismertetjük, hogyan lehet a megfelelő védekezés mellett biztonságosan és gyorsan bejutni a nézőtérre! Az Önök biztonsága kiemelten fontos számunkra. Mi már nagyon készülünk az évad első előadására!

Próbajáték brácsa tutti zenekari állásra

A Budapesti Operettszínház próbajátékot hirdet brácsa tutti zenekari állásra, munkaviszonyban, határozott időre, részmunkaidőben. A jelentkezés határideje: 2020. szeptember 21.

Próbajáték I. oboa zenekari állásra

A Budapesti Operettszínház próbajátékot hirdet I. oboa zenekari állásra, II. oboa, valamint angolkürt kötelezettséggel, munkaviszonyban, határozott időre, részmunkaidőben. A jelentkezés határideje: 2020. szeptember 10.

A Budapesti Operettszínház egészségügyi biztonsági intézkedései

Kedves Nézőink! A Budapesti Operettszínház kiemelt figyelmet fordít arra, hogy művészeink, munkatársaink és nézőink is a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. Színházunk ezért széles körű egészségügyi intézkedéseket vezetett be a koronavírus-járvány terjedésének meggátolására. Az erről szóló közleményünket itt olvashatják.

Pótelőadás - Open Air Operett- és musicalest

Nagy örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. augusztus 21-én és 22-én elmaradt Szabad ég alatt - Open Air Operett -és musicalestjeinket 2020. szeptember 5-én pótoljuk. Az augusztusi gálákra megvásárolt jegyek a pótelőadásra beválthatóak szeptember 2-ig.

"Szabadság, szerelem - festői operettest" - jegyvisszaváltás

Kedves Nézőink! A 2020. augusztus 23-án elmaradt "Szabadság, szerelem - festői operettest" előadásunkra vásárolt jegyek visszaváltása megkezdődött. A Helikon Kastély pénztáraiban vásárolt jegyek visszaválthatóak 2020. augusztus 28-ig, 8.00 és 14.30 között a Kastély gazdasági irodájában és pénztárában. A jegymester.hu oldalon vásárolt jegyekkel kapcsolatban a visszaváltási igényüket kérjük, hogy az info@jegymester.hu címen jelezzék. Kérdéseikkel, problémáikkal forduljanak bizalommal a Helikon Kastély munkatársaihoz a +20 325 0260-es telefonszámon!

Folytatódhatnak a próbák!

Tisztelt Nézőink! A Vígszínházban kialakult helyzetre való tekintettel a Budapesti Operettszínházban is tesztekre került sor az érintettek körében. Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy mindenkinek negatív lett a teszteredménye, így színházunkban a tervezettek szerint folytatódhatnak a próbák.

Az elmaradt Open Air előadások pótlásával kapcsolatos információ

A Budapesti Operettszínház mindent megtesz azért, hogy a 2020. augusztus 21-én és 22-én elmaradt Szabad ég alatt - Open Air gálák későbbi időpontban pótlásra kerülhessenek. Ezzel kapcsolatban már folynak az egyeztetések. Legkésőbb e hét végéig (2020.08.28-ig) tájékoztatjuk Önöket a lehetséges új időpontokról, vagy a jegyek visszaváltásának lehetőségeiről. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük.

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY

Kedves Nézőink, tisztelt Operett- és Musical-rajongók! Legmélyebb sajnálatunkra a mai és a mostani hétvégére tervezett további előadásainkat le kell mondanunk a COVID-járvány elleni védekezés miatt. Művészeink és stábunk tagjai szerencsére mindannyian jól vannak, azonban a Vígszínházban ma délután bejelentett pozitív teszteredmény miatt fokozott elővigyázatosságra kényszerülünk: egy, a Budapesti Operettszínházzal szerződéses viszonyban álló művész a kérdéses időszakban próbált a Vígszínházban is. Sajnos nem áll módunkban az elmaradó előadásokig teszteredményeket kapni, ezért voltunk kénytelenek ehhez az óvintézkedéshez folyamodni. A jegyek visszaváltására vonatkozó információkat hétfőn tesszük közzé. Megértésüket és türelmüket előre köszönjük!

Dupla interjú Vágó Zsuzsival és Laki Péterrel

Idén még három alkalommal színpadon a Budapesti Operettszínház szabadtéri gálaestje! Augusztus 20-án, 21-én és utoljára 22-én felejthetetlen Open Air koncertek várják a musical -és operettrajongókat a Pesti Vármegyeházán, ahol a közönség varázslatos hangulatban töltheti el nyárestéit kedvenc művészeivel, olykor közösen énekelve velük. A három esten három különböző szereposztásban, összesen 16 kiváló művészünket láthatják és hallhatják. Laki Péter és Vágó Zsuzsi augusztus 20-án együtt lépnek színpadra.

Zenés nyári estek a Festetics kastélykertben

Augusztus 23-án Szabadság, szerelem - festői operettest a Festetics kastélykertben címmel a Budapesti Operettszínház ad fergeteges gálaműsort. Világhírű operettjátszásunk legismertebb szerzői és ünnepelt sztárjai, pezsgő táncjelenetek és igazi magyar virtus - mindez a keszthelyi Festetics-kastély romantikus környezetébe költözik egy estére, neves szólisták előadásában: Fischl Mónika, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Kiss Diána, Lévai Enikő, Vadász Zsolt, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long.

Dupla interjú Dolhai Attilával és Széles Flórával

Különleges találkozásokkal folytatódik augusztusban a Budapesti Operettszínház szabadtéri sikersorozata a belvárosi Vármegyeházán. A hangulatos klasszicista helyszín találkozik a 21. század eszköztárával, melynek eredménye egy valódi mesekastély élménye: fényfestéssel elevenednek meg olyan sikerdarabok, mint az Elisabeth, a Mozart!, a West Side Story, a My Fair Lady, a Mágnás Miska, a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő és még sok-sok közönségkedvenc.

Társulati évadnyitó 2020/21

Megtartotta immár hagyományosnak tekinthető évadzáró-évadnyitó társulati ülését a Budapesti Operettszínház.

Augusztusban is Szabad ég alatt!

A Budapesti Operettszínház sikersorozata folytatódik! Nézőink kívánságát teljesítve folytatjuk a koncertsorozatot, mert Dolhai Attilát idézve "Megtörtént a csoda. Nagyon fontos ez a csoda nekünk és a közönségnek is. A kígyózó sorok a bejárat előtt mind ezt mutatják".

A Budavári Palotakoncert 2020 nyarán is a magyar operettet ünnepli

Augusztus 8-án az Oroszlános udvar a Találkozások színhelye lesz, ezt az alcímet kapta ugyanis az idei gálaműsor. A Budapesti Operettszínház művészei idén Huszka Jenő és Lehár Ferenc életműve előtt tisztelegnek, valamint bemutatkozik a Budavári Palotakoncert közönsége előtt a virtuozitásukkal külhonban már hatalmas sikereket arató Jávorkai Brothers is.

Zenés találkozások a szabad ég alatt

Lélekemelő pillanatokkal indult útjára az Operettszínház szabadtéri koncertsorozata

Megkezdődött a szabad felhasználású jegyek kiküldése

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmaradt áprilisi nagyszínpados előadásainkra online vásárolt jegyek vételárával megegyező értékű, szabad felhasználású jegyek kiküldését internetes szolgáltató partnerünk ma megkezdte.

Énekkari meghallgatás

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet klasszikus hangképzésű énekesek számára alt, tenor, bariton és basszus hangfajban.

Nyáresték Budapesti Operettszínház módra

Ismerős dallamok és operettsztárok felszabadult jó hangulatban - a Budapesti Operettszínház június 30-án ízelítőt adott nyári koncertsorozatából, mellyel júliusban újraébred "tavaszi álmából" a Színház. A nézők és a művészek egyaránt nagyon várják az előadások visszatérését, így a hosszú szünet utáni első színpadra lépés friss energiái már a tegnapi sajtóeseményen is érezhetőek voltak. Négy szereposztásban, kilenc estén keresztül, népszerű operett-, és musicalrészletek - ez a teátrum nyári "koktélajánlata".

Nyári nyitva tartás

Jegypénztárunk és az Andrássy út Nagymező utca sarkán lévő pavilonunk a nyári időszak alatt - 2020. július 1-től augusztus 23-ig - zárva tart, azonban az online jegyvásárlás nyáron is elérhető itt a honlapunkon. Nagymező utcai Szervezési Irodánk hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket.

Első találkozás a Marica grófnő Tündérkertjével

Jókedvvel indult el a Marica grófnő próbafolyamata a Budapesti Operettszínházban. A hosszú bezártság után örömmel érkeztek az előadás szereplői és alkotói az olvasópróbára június 16-án. Kálmán Imre operettjét Bozsik Yvette rendező-koreográfus viszi színre az új évadban.

2020/21 A mosoly évada a Budapesti Operettszínházban

Öt nagyszabású premier, ősbemutató, visszatérő közönségkedvencek, régóta futó sikerelőadások! A Budapesti Operettszínház megtartotta évadbejelentő sajtótájékoztatóját 2020. június 10-én

"Ez már feltámadás" - Szilágyi Enikő Trianon emlékestje

A művészet képes enyhíteni a történelem okozta fájdalmakat. Szilágyi Enikő Kolozsváron született, ma Belgiumban és Párizsban élő magyar színésznő. Hosszú ideig a magyar-francia Kultúra Nagykövetének szerepét töltötte be. Hallgassák szeretettel!

Szétszakítottak

Exkluzív online előadásra készül a Budapesti Operettszínház: Cári Tibor és Dolhai Attila Szétszakítottak című musicaljét négy részben, június 4-én, 5-én, 6-án és 7-én 16 óra 30 perces kezdettel láthatják a színház Facebook-oldalán.

Az elmaradt előadásokkal és az új bérletekkel kapcsolatos információk

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2020. 06. 11-től szervezési irodánk, pénztárunk és jegyárusító pavilonunk újra várja Önöket. A korábban elmaradt előadásokkal és az új bérletekkel kapcsolatban részletes tájékoztatást itt olvashatnak.

Dr. Rosivall László előadása Semmelweis Ignác életéről és munkásságáról

A Semmelweis-hét zárásaként egy különleges videóval készültünk, amelyben Semmelweis Ignác életéről, felfedezésénék jelentőségéről, valamint annak utóéletéről beszél Dr. Rosivall László akadémiai doktor, Széchenyi- és Khwarizmi-díjas professor emeritus, a Semmelweis Emlékbizottság elnöke.

Folytatódik az együttműködés

A sikeres Semmelweis-hét után folytatódott az együttműködés a Budapesti Operettszínház és a Semmelweis Egyetem között. Színházunk varrodájának köszönhetően ezer darab maszkot tudtunk felajánlani a nagymúltú intézmény egészségügyi dolgozói számára. Kiss-B. Atilla főigazgató a teátrum nevében a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján személyes adta át az ezer darab maszkot Dr. Szabó Attilának, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettesének, az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójának.

Friss információ a jegyárak visszatérítéséről, előadások pótlásáról és az új bérletekről

Kedves Nézőink! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a márciusi és az áprilisi Raktárszínházas és Kálmán Imre Teátrumos előadások, valamint az áprilisi Nagyszínpados előadások pótlását várhatóan 2020. 06. 15-én hirdetjük ki. A 2020/21-es évad bérleteinek hosszabbítását és értékesítését terveink szerint 2020. 06. 02-án kezdjük meg. Részletes tájékoztatást itt olvashatnak!

Semmelweis-hét az Operettszínházban

A koronavírus elleni harc főszereplői ritkán láthatóak a színpadon. Az egészségügyi dolgozók előtt tisztelegve a Budapesti Operettszínház tematikus hetet szentel annak a magyar orvosnak, aki korát megelőzve majdnem 200 éve felfedezte a fertőzés leküzdésének titkát. Tartsanak velünk mától vasárnap estig az Operettszínház online felületein!

Vigyázunk egymásra. Most így adunk.

A Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kiss-B. Atilla ezer darab maszkot ajándékozott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai részlegének. A megmaradt jelmezanyagokból készített arcvédőket az Intézet egészségügyi dolgozói, az ott gyógyuló gyerekek és kísérőik kapták. Az adományt Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató és Dr. Sült Tamás Péter sebész főorvos vette át.

A Székely Nemzeti Tanács európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezése

A Budapesti Operettszínház tagjaiként tudjuk, hogy a világ sokszínű. Minden értelemben. Ezért nem is szoktunk politikai kérdésekben megnyilvánulni, és nagyon fontos megjegyezni, hogy ezt most sem tesszük. Viszont a nemzetért felelősséget érző emberekként nem mehetünk el szó nélkül a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése mellett, ami senkit nem rekeszt ki, viszont megpróbálja megőrizni az esélyét a sokszínűség megmaradásának.

Aki elhozta a mosoly országát: 150 éve született Lehár Ferenc

Április utolsó napján újabb jeles évfordulóra emlékezhetünk, hiszen százötven éve született a magyar operett egyik legnagyobb alakja, Lehár Ferenc zeneszerző, komponista, karmester.

Huszka Jenőre emlékezünk

Száznegyvenöt éve született és hatvan éve hunyt el az egyik legismertebb magyar operettszerző, a műfaj egyik hazai úttörője, akinek óriási szerepe volt abban, hogy a magyar operett világhírűvé váljon.

Friss tájékoztatás az elmaradó előadásokkal kapcsolatban

Köszönjük szépen, hogy színházunkat választotta és jegyet váltott márciusi vagy áprilisi előadásaink egyikére. Mint az sajnos ismeretes, 2020. március 12-én színházunk bezárt, és szinte bizonyos, hogy 2020. április 30-ig nem lesznek előadások. A jegyek árát mindenkinek visszatérítjük, vagy az előadást pótoljuk .

A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. A Budapesti Operettszínházban 2020. február 15-én debütált Grigori Frid mono-operája, az Anne Frank naplója. A címszerepben Süle Dalmát láthatták - és reméljük, még fogják is - a nézők. Tartsunk néhány perc csendet, gondoljunk az áldozatokra!

Dobd a tapsot! - Közös tiszteletnyilvánítás

Színházunk Musical Együttese "home office-ban" készítette el "Dobd a tapsot!" című videóját, amellyel szeretnék kifejezni hálájukat és köszönetüket az orvosoknak, nővéreknek és egészségügyi dolgozóknak.

Ezt jól kifőztük!

Ha a helyzet úgy adja, néha változtatni kell a jól bevált recepten, de legalábbis más módokon kell tálalni a menüt! Új sorozatainkból összeállítottunk egy heti menüt, amelyből kiderül, hogy mikor mi kerül terítékre Facebook-csatornánkon.

Karantén Balett

"Karantén Balett" címmel kedd este a Budapesti Operettszínház Balettkarának produkciói láthatóak színházunk Facebook-oldalán.

Operettszínház Home Office

Az "Operettszínház Home Office" című adásunkban 10-15 perces videókban otthonról jelentkeznek művészeink érdekes, egyedi tartalmakkal az Operettszínház Facebook-oldalán.

5 perc reflektorfény - Ifjú tehetségeink

Új villáminterjú-sorozatunkban az Operettszínház legfiatalabb generációja, ígéretes tehetségeink mutatkoznak be egy-egy humoros, rövid történettel, rájuk jellemző aforizmával. Heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken jelentkezünk új interjúval.

Előadások pótlására és jegyek visszaváltására vonatkozó információk

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a március 12-étől hatályos kormányhatározat értelmében a tervezett előadásainkat, beleértve a bemutatót is, nem áll módunkban megtartani.

Elhunyt Kovács Zsuzsa

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 75. évében elhunyt Kovács Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő, színházunk Örökös tagja.

Színházi Világnap 2020 az Operettből

A március 27-i Színházi Világnap tiszteletére ma este 7-kor a Facebook oldalunkon megtekinthetik egy korábbi, fergeteges előadásunkat, a Sybillt. Az előadás előtt elhangzik a Színházi Világnapi üzenet két színművészünk, Fischl Mónika és Dolhai Attila tolmácsolásában.

A Magyar Teátrumi Társaság üzenete a Színházi Világnapon

A Magyar Teátrumi Társaság üzenete a Színházi Világnapon. Bodolay Géza szövegét Trill Zsolt olvasta fel.

Napi derű az Operettszínház művészeivel

Vigyázzunk egymásra! A La Mancha lovagjából idézve pedig: "A lélek, csak az segít tovább." Valamennyi premierünk az élet szeretetére és a kitartásra tanít. A művészeinkkel készített villaminterjúkkal továbbra is ezeket az üzeneteket szeretnénk közvetíteni!

Sok játék, nevetés, határtalan fantázia - debütált a Tajtékos dalok

Csodálatos életéhez és szürreális halálához méltó előadással ünnepelte a francia avantgárd művész, Boris Vian születésének 100. évfordulóját a Budapesti Operettszínház.

Boris Vian-kvíz

Akik velünk töltötték az elmúlt 22 napot, a Facebookon találkozhattak a Tajtékos dalok művészeinek kedvenc Boris Vian-idézeteivel. Ezek a kis gondolatmorzsák színházjegyet érnek! Bennük rejlik ugyanis a Budapesti Operettszínház Boris Vian-kvíz játékának megfejtése. Az öt játékos kérdést itt találják!

Fél perc Vian

Játsszanak velünk, és nyerjenek páros belépőt a Tajtékos dalok című előadására, amelyben megelevenedik Boris Vian szürreális világa, képekben gazdag csapongó fantáziája, tabuk nélküli valósága!

Gyászol a magyar táncművészet

Február 25-én, életének 86. évében elhunyt Pethő László táncművész, a Magyar Állami Operaház egykori legendás művésze, aki öt évadon át a Fővárosi Operettszínház balettigazgatója volt.

Furcsa innen szemlélni a világot

Anne Frank naplója már többféle feldolgozásban látott napvilágot, Grigori Frid különleges egyszemélyes operaváltozatát 2020. február 15-én mutatta be a Budapesti Operettszínház.

Az Operett Aranyklub Törzskártya már online is megvásárolható!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. február 1-től percek alatt szert tehetnek az Operett Aranyklub Törzskártyára! Ide kattintva a kártya már online is megvásárolható!

Játék életre-halálra, kis-zenekarra

Rendhagyó, igazi francia hangulatú sajtótájékoztatót tartott a Budapesti Operettszínház február 4-én a Café Vianban, melynek során bemutatkozott a Kálmán Imre Teátrumban hamarosan színpadra álló új produkció, a Tajtékos dalok - Boris Vian revü.

Műsorváltozás - Virágot Algernonnak

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a január 30-ra és 31-re meghirdetett Virágot Algernonnak betegség miatt elmarad! A január 30-i előadást 2020. május 27-én, a január 31-i előadást május 28-án pótoljuk. A megvásárolt jegyek természetesen ezekre az időpontokra is érvényesek, de aki szeretné, február 17-ig visszaválthatja jegyét.

Lili bárónő pótlás

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. január 26-án betegség miatt elmaradt Lili bárónő előadást 2020. március 13-án, pénteken 19:30-kor pótoljuk.

La Mancha lovagja az Operettszínház régi-új hőse!

Sajtónyilvános olvasópróbával kezdődtek el a Budapesti Operettszínház új musical bemutatójának a próbái. A nemzeti dalszínház idén márciusban, 49 év után ismét színpadra állítja a La Mancha lovagja című musicalt, olyan neves művészekkel a főszerepekben, mint Szabó P. Szilveszter, Németh Attila, Nagy Lóránt, Kerényi Miklós Máté, Sándor Péter, Serbán Attila, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari.

Új lehetőségek az Operett Aranyklub kártyatulajdonosoknak!

2020. február 1-től új, izgalmas szolgáltatásokkal bővül az Operett Aranyklub Törzsvásárlói kártyarendszer!

Felföldi Anikóra emlékezünk

A kivételes tehetségű színésznőtől 2020. január 30-án 16 órakor az Avilai Szent Teréz Templomban egy szál fehér rózsával (1065 Budapest, Pethó Sándor u. 2.) vehet örök búcsút minden tisztelője.

Tavaszi zsongás a Budapesti Operettszínházban

Lendületes, magával ragadó új bemutatókkal, régi kedves előadásokkal és felújított darabokkal is várjuk közönségünket 2020 tavaszán, mely izgalmas és sokszínű produkciókat hoz majd el. Márciusban nem csupán a rügyek pattannak majd és a természet élénkül fel, hanem színházunkban is felpezsdül az élet. Tartsanak velünk!

Bátorság! Igazság! Szerelem!

A Budapesti Operettszínház 2020 tavaszán sok más izgalmas produkció mellett bemutat egy fergeteges musicalt is, mely nem más, mint az örök érvényű mondanivalót hordozó La Mancha lovagja.

Énekkari meghallgatást hirdetünk

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet klasszikus hangképzésű énekesek számára mezzo, alt, bariton és basszus hangfajban.

Elhunyt Felföldi Anikó

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész Felföldi Anikó, az Operettszínház Örökös Tagja életének 82. évében elhunyt.

Próbajáték I. trombita zenekari állásra

A Budapesti Operettszínház próbajátékot hirdet I. trombita zenekari állásra, II. trombita váltó kötelezettséggel, közalkalmazotti jogviszonyban, határozott időre, részmunkaidőben.

Premier: Anne Frank naplója / A képfaragó

Február 15-én új előadások debütálnak Raktárszínházunkban, érkezik az Anne Frank naplója / A képfaragó, két egyfelvonásos darab egy estén. Noha a mono-opera és a modern balett látszólag nagyon különböznek, egyvalami mindenképp közös bennük: komoly emberi sorskérdéseket feszegetnek, katartikus színházi élményt nyújtva nézőinknek.

Debütált a Diótörő

Hatalmas sikerrel debütált a Budapesti Operettszínházban Csajkovszkij Diótörő című örök klasszikus karácsonyi meséje. Mint ahogy a premiert megelőző sajtótájékoztatón elhangzott: 30 év után láthat ismét balettbemutatót a közönség, amelyben színházunk táncosai mellett a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei is fellépnek.

Parádés szilveszter a Budapesti Operettszínházban

December utolsó napján méltó módon megkoronáztuk az esztendőt egy fantasztikus ünnepi programsorozattal! Az Operettszilveszter gálaműsorai során színházunk sztárjai szórakoztatták nézőinket a legnépszerűbb operett- és musicalslágerekkel, finom vacsorával kedveskedtünk, volt Párizsi randevú, majd hajnalig tartó táncos mulatság.

Mágnás Miska régi nagy kedvencekkel és új beállókkal

Januárban sokak örömére ismét műsorunkon a Mágnás Miska című operett. A szórakoztató előadásban a régi nagy kedvencek mellett új beállókat is köszönthetünk, a címszerepben Bordás Barbara és Erdős Attila debütál.

December 20-án érkezik a Diótörő

A Budapesti Operettszínházban 30 év után ismét balettelőadást láthat a közönség! Beköltözik hozzánk Csajkovszkij örök klasszikus karácsonyi meséje, a Diótörő, színházunk táncosai mellett a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeivel.

Oszi boszi új időpontban

Tájékoztatjuk Kedves Nézőinket, hogy februári műsorunkban változás történt: a február 9-re meghirdetett Oszi boszi című előadást március 8-án, vasárnap 11.00 órakor játsszuk.

Műsorváltozás

Tájékoztatjuk Kedves Nézőinket, hogy februári bérletes előadásainkban változások történtek. Maya című darabunkat nem játsszuk majd, helyett az érintett bérlettel rendelkezők a Csárdáskirálynőt nézhetik meg.

Párizsi randevú Polyák Lillával és Homonnay Zsolttal!

Decemberben új párt köszönthetünk az egykori Moulin Rouge színpadán a Párizsi Randevú című új vacsorával egybekötött showműsorban.

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén

Kacsóh Pongrác méltán híres daljátéka negyven év után újra a Budapesti Operettszínházba költözött. Az 1904-ben bemutatott darab a mai kor közönségét is elvarázsolta, köszönhetően a jól ismert dallamoknak, a kiváló művészeknek, a színpad látványvilágának, és nem utolsó sorban Bozsik Yvette rendező-koreográfus munkájának.

János vitéz visszatér!

Negyven év után újra felcsendülnek színházunkban Kacsóh Pongrác híres dallamai. November 22-én, 23-án és 24-én három nagyszerű szereposztással debütál a Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született daljáték.

Színes műsorkavalkád az új évben is

Januárban sokak nagy örömére ismét színpadunkra áll többek között a Menyasszonytánc, a Mágnás Miska és a Luxemburg grófja, a gyermekeket a Musicalmesék tündérei szórakoztatják majd, valamint jön A Pendragon-legenda, a Lili bárónő és a Virágot Algernonnak. Februárban visszatér az Ének az esőben, István, a király, A Szépség és a Szörnyeteg, a Jövőre, Veled, Itt! és az Amerikai komédia, és bemutatónk is lesz, mégpedig az Anne Frank naplója/A képfaragó páros előadás.

Debütált az első dinner show Magyarországon

Látványos akrobatamutatványok, csillogó ruhakollekciók, ismerős dallamok és ínycsiklandozó ételek: péntek este bemutatkozott vadonatúj showműsorunk a Kálmán Imre Teátrumban. A páratlanul látványos és szórakoztató Párizsi randevú dinner show belopta magát a nézők szívébe. A magyarországi közönség először találkozhatott a színház, a gasztronómia és az artistavilág újszerű ötvözetével.

Párizsi randevú Janza Katával és Szabó P. Szilveszterrel!

Új dinner show-nk fantasztikus szereplőgárdájához a hétvégétől csatlakozik színházunk egyik ikonikus párosa, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter is. A közönség nagy örömére novemberben négy előadás során is őket láthatjuk majd az est házigazdáiként.

Gálaműsor és díjeső a Magyar Operett Napján

Nagyszabású gálaműsorral ünnepeltük a Magyar Operett Napját, melynek keretében tizennyolcadik alkalommal adták át a Legígéretesebb Ifjú Művésznek járó Marsallbotot, az Évad Operett és Musical Színésze elismerést, valamint a Musica Hungarica Kiadó Életmű- és Nagydíját.

Párizsi randevú november 8-tól a Budapesti Operettszínházban!

Alig több mint két hét, és beköltözik a Kálmán Imre Teátrumba legújabb produkciónk, a Párizsi randevú dinner show. Egy felejthetetlen estére invitáljuk Önöket, tartsanak velünk!

Operettszilveszter 2019

December 31-én nagyszabású Operettszilveszterre invitáljuk Önöket! A nap folyamán két operett-musical gálaműsort is rendezünk, délután 15 és este 19 órai kezdettel.

Virágot Algernonnak

Daniel Keyes Virágot Algernonnak című regénye sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye volt. Egy szívbemarkoló történet emberségről, felelősségvállalásról, szeretetről és a remény erejéről. A mű alapján készült musical október végétől újra látható Raktárszínházunkban!

Egy nagy visszatérő: János vitéz a Budapesti Operettszínházban

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték negyven év után ismét látható lesz színházunkban.

Diótörő a Budapesti Operettszínházban

Különleges ünnepi ajándékkal készülünk kedves nézőinknek: decemberben színpadra állítjuk a világ egyik legnépszerűbb klasszikus balettjét, a Diótörőt!

Szegény Dzsoni és Árnika régi nagy kedvencekkel és új beállókkal

Népszerű mesedarabunk, mely már százszor csalt mosolyt gyermekek és felnőttek arcára, ősszel újra látható a Raktárszínházban. A színpadon a jól ismert nevek mellett újakat is köszönthetünk, a címszerepekben Széles Flóra és Sándor Péter debütál, valamint színpadra lép Németh Attila és Dézsy Szabó Gábor is.

Richter József és artista világsztárok a Budapesti Operettszínházban

November 8-tól igazán formabontó előadás költözik be a Kálmán Imre Teátrumba. A Párizsi randevú című dinner show egyenesen a csillogó Párizsba repíti a nézőket, miközben világhírű cirkuszművészek gondoskodnak a felejthetetlen szórakozásról.

Világhírű cirkuszművészek a Kálmán Imre Teátrum színpadán

Jövő hónapban debütál a Párizsi randevú - Volt egyszer egy Moulin rouge című dinner show. A látványos előadás során többek között világhírű cirkuszművészek szórakoztatják a nagyérdeműt, akikről most elárulunk néhány érdekességet!

Elkezdődtek a János vitéz próbái

Kacsóh Pongrác daljátéka, a János vitéz november 22-én, 40 év után tér vissza a Budapesti Operettszínház színpadára. Szeptember 30-án sajtónyilvános olvasópróbával vette kezdetét a próbafolyamat, ahol számos érdekesség kiderült az előadásról és az alkotógárdáról.

A zene összeköt: fantasztikusan sikerült az ukrán-magyar operettgála

Szeptember 25-én a Kijevi Nemzeti Akadémiai Operettszínház sztárjai és társulatunk tagjai közös gálaműsorral varázsolták el közönségünket. Az előadás során elhangzottak operett- és operaslágerek, sőt még népdalok is, óriási sikert aratva a nézők körében.

Mi is az a dinner show? Egy kis kalauz új produkciónkhoz

Novemberben formabontó előadás érkezik a Kálmán Imre Teátrumba, a Párizsi randevú - Volt egyszer egy Moulin rouge című dinner show. De mit is jelent valójában ez a fogalom, és honnan ered a műfaj?

A Budapesti Operettszínház novemberi és decemberi műsora

Novemberben Párizsi randevú címmel dinner show érkezik színházunkba, továbbra is láthatók lesznek közönségkedvenc musicaljeink és operettjeink, mint például a Rebecca és a Csárdáskirálynő. Decemberben visszatér színpadunkra sokak kedvence, az Isten pénze, és igazi karácsonyi ajándékként érkezik a Diótörő című balettelőadás.

Ének az esőben

Egy feledhetetlen történet a show businessről és a szerelemről. Az eredeti, 1952-es film Gene Kellyvel a főszerepben hatalmas sikerre tett szert, de a lehengerlő szteppjelenetek és klasszikus slágerek színpadunkon is legalább olyan telitalálatnak bizonyultak.

Már vásárolhatók jegyek a Párizsi randevú című dinner showra

Új, igazán különleges élményt nyújtó produkciót mutat be a Budapesti Operettszínház 2019 novemberében: ez a Párizsi randevú című dinner show. A műsorra jegyek már kaphatók!

Parádés Menyasszonytánc Tel-Avivban

A Budapesti Operettszínház nagyszerű produkciója az Izraeli Magyar Kulturális Évad egyik szenzációja lett. Az eseménysorozat a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének, valamint a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulójának alkalmából zajlik idén, melynek keretében két alkalommal is bemutattuk a Menyasszonytánc című klezmer-operettet, első kortárs magyar darabként.

Operetthíd - gálaműsor a kijevi operettszínház társulatával

Szeptember 25-én ellátogatnak hozzánk a Kijevi Nemzeti Akadémiai Operettszínház sztárjai, hogy egy színházunkkal közös gálaműsor keretében varázsolják el közönségünket.

Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén

Szeptember 6-án elindult a Budapesti Operettszínház 2019/20-as évada, óriási sikerrel, teltház előtt, állótapssal ünneplő közönség előtt debütált Csárdáskirálynő című előadásunk hármas szereposztásban, Vidnyánszky Attila rendezésében.

Elvisszük a Menyasszonytáncot Tel-Avivba

A Budapesti Operettszínház csapata Tel-Aviv felé vette az irányt, hogy az Izraeli Magyar Kulturális Évad keretén belül két alkalommal is elkápráztassa a helyi közönséget a klezmer-operettel!

Műsorváltozás

Sajnálattal értesítjük kedves Nézőinket, hogy a 2019. szeptember 18., 19., 20., 23., 26., és október 1. időpontokra meghirdetett "Hosszú az éjszaka... Eisemann est" című előadásunk technikai okok miatt elmarad.

Végre ismét színpadon A Szépség és a Szörnyeteg!

A 2019/20-as évad nagy visszatérője az egyik legnagyobb közönségkedvenc, A Szépség és a Szörnyeteg - a Böhm György rendezte csodás Disney-musical megújulva, de ugyanolyan elbűvölő formában látható szeptember 14-23-ig.

A Csárdáskirálynő premierjével indul az évad

Fülbemászó dallamok, szerelmi bonyodalmak a Monarchia felbomlásának árnyékában. Kálmán Imre legendás slágeroperettje, a Csárdáskirálynő most Vidnyánszky Attila rendezésében tér vissza nagyszínpadunkra!

Dinner show - új műfaj, különleges élmény

A Budapesti Operettszínház új műsora megidézi a varázslatos párizsi Moulin Rouge szenzációs show műsorait. A fantasztikus gasztronómiai élmény mellett artistaprodukciókkal, gyönyörű jelmezekkel, bravúros tánckoreográfiákkal, világslágerekkel elevenedik meg egy régi szerelem története.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban

A Csárdáskirálynő premierjével és A Szépség és a Szörnyeteg visszatérésével indul 2019/20-as évadunk, tárt kapukkal várjuk nézőinket a Színházak Éjszakáján, több különleges előadással is készülünk, és ha mindez nem lenne elég, ősszel a 10 éves Musicalmeséket is ünnepelhetjük. Szeptemberi és októberi előadásainkra június 17-től válthatók jegyek.

Érdemkereszttel jutalmazták színházunk tagjait

Rangos elismerésben részesült a Budapesti Operettszínház kötelékébe tartozó Ottlik M. Laura címzetes magántáncos és Nagy Ottó gondnokságvezető, mindketten Magyar Ezüst Érdemkeresztet kaptak az állami kitüntetések augusztusi átadóünnepségén.

Hirdetés

A Budapesti Operettszínház eladásra kínálja hidraulikus emelőberendezésének vázszerkezetét.

Fergeteges Apáca show a Bajai Szabadtéri Színpadon

Elmaradhatatlan része számunkra a nyárnak a Csodálatos Baja, ahova immáron nyolcadik alkalommal térünk vissza: ezúttal a tavalyi évad sikermusicalét, az Apáca show-t visszük el a városba!

Debütált az új Csárdáskirálynő a Margitszigeten!

Péntek este újabb premiert ünnepelhettünk! Vidnyánszky Attila rendezésében, nagy sikerrel mutatkozott be az új Csárdáskirálynő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Hamarosan újra Budavári Palotakoncertek

Pár hét, és ismét operettslágerektől lesz hangos az Oroszlános udvar, ahol a hagyományokhoz híven idén is megrendezik a műfaj szerelmeseinek nyári ünnepét, a Budavári Palotakoncerteket. A Budapesti Operettszínház sztárjai mellett új tehetségeket is színpadra állnak, aki óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába.

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban

Június 22-én este hivatalosan is lezártuk a 2018/19-es évadot. Kiss-B. Atilla főigazgató összegezte az elmúlt időszakot, megköszönte a társulat munkáját, majd kiosztottuk az Ernst Galéria támogatásával életre hívott Honthy-díjakat, mellyel kilenc kategóriában jutalmaztuk az évad legjobb színészeit és színpadi közreműködőit.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet mezzo, alt, tenor, bariton és basszus hangfajban.

Újra színpadon a Menyasszonytánc

A nagy sikerű izraeli vendégjáték után Budapesten is újra látható a maga nemében egyedülálló klezmer-operett, Jávori Ferenc Fegya Menyasszonytánc című alkotása.

Ősbemutató: A Kálmán Imre Teátrum színpadán A Pendragon-legenda

Szerb Antal regénye nyomán írt új magyar musicalt Kovács Adrián és Galambos Attila. A Pendragon-legenda május 11-től látható.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház kétfordulós meghallgatást hirdet "A Szépség és a Szörnyeteg" előadásának (zeneszerző: Alan Menken, szövegkönyv: Linda Woolverton, dalszövegek: Howard Ashman, Tim Rice) szólószerepeire.

Díjazták a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny kiválóságait

Hét ország ifjú reménységei mérettették meg magukat a komolyzenei tehetségkutatónak is tekinthető énekversenyen. Május 5-én, vasárnap rendezték a döntőt, hétfőn pedig nagyszabású gálaesten mutatkoztak be a díjazottak a budapesti közönségnek.

Apáca Show Baján

A 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsiker a Westenden és a Broadway-n már nézők millióit csábította el, hazánkba pedig tavaly nyáron érkezett meg, ahol a Szegedi Szabadtéri Játékokon óriási sikerrel indított. A Zikkurat Színpadi Ügynökség produkcióját, az Apáca Show-t augusztus 23-án, 24-én és 25-én a bajai közönség élvezheti a Budapesti Operettszínház társulatának előadásában.

Carousel - magyar remekmű csodálatos amerikai zenével

Hosszú utat járt be, míg végre megérkezett a Budapesti Operettszínház színpadára a magyar irodalomtörténet egyik legfontosabb művéből készült amerikai musical, a Carousel. A darab egy nem hétköznapi, mégis sokak által ismert vagy megélt szerelem történetét meséli el magával ragadó dallamokkal, látványos vizuális megoldásokkal karöltve, parádés szereposztással.

Tisztelt Nézőink!

Tájékoztatjuk Szabadbérlet tulajdonosainkat, hogy a 2018/19-es szabadbérleteket a 2019. június végéig tartott előadásainkra tudják beváltani, a 2019/20-as évadra nem vihető át a lehetőség.

Lehár Ferenc Nemzetközi Énekverseny

Lezajlottak a XI. Lehár Ferenc Operett Énekverseny nemzetközi elődöntői. A verseny győzteseit a budapesti nagyközönség is megismerheti, hiszen a május 5-i komáromi döntőt követően május 6-án este nagyszabású, ünnepi gálaműsorban lépnek majd fel színházunk sztárjai mellett.

A Budapesti Operettszínház 2019/20-as évada

Ősbemutatók, nagy visszatérők, karácsonyi meglepetések, műfajteremtő különlegességek érkeznek a Budapesti Operettszínház 2019/20-as évadában, és régi kedvencektől sem búcsúzunk.

A Budapesti Operettszínház közleménye

Bródy János szövegíró az ATV televíziós csatorna Egyenes beszéd című műsorában azt állította, hogy a Budapesti Operettszínház felmondta a Bulgakov: Képmutatók című művének musical változatának elkészítésére vonatkozó szerződését és elmarad a tervezett bemutató.

Igaz Ember - díjátadó

A Mensch Alapítvány, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából április 16-án posztumusz Igaz Ember díjjal tünteti ki Kálmán Imre zeneszerzőt. A jótékonysági díjátadó ünnepség vendége lesz Kálmán Yvonne és fellépnek színházunk sztárjai.

Átlépés a mesei valóságból az operettszínházi műfűre

A Mesemasa és az aranylevél egy színházi nevelési program, amely egy operettszínházi keretbe van illesztve. 5-8 éves gyerekeket várunk, akik az előadás 70 percéből 35-öt a színészekkel együttműködve játékkal töltenek.

'Hiszek a testnek feltámadásában' - Érkezik A Pendragon-legenda a Kálmán Imre Teátrumba

Május 11-én mutatja be a Budapesti Operettszínház a Szerb Antal regénye alapján készült A Pendragon-legenda című musicalt. Kovács Adrián és Galambos Attila darabját Somogyi Szilárd állítja színpadra.

Rangos kitüntetéseket kaptak művészeink

Állami elismeréseket adtak át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban 2019. március 13-án. Papadimitriu Athina kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjat, míg Kocsis Tamás Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Rétvári Bence államtitkártól.

Társulatunk Izraelben vendégszerepelt

A magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének valamint a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulója alkalmából rendezi a Magyar Állam a magyar kulturális évadot idén. Ennek keretében az Operettszínház március 10. és 15. között vendégszerepelt nagyszabású gálaműsorral Jeruzsálemben és Tel-Avivban.

Emléktábla Mednyánszky Ági tiszteletére

A Magyar Televízió első bemondónője, a Szabó Család Icuja, aki több mint ötven éven át egyetlen színházhoz volt hűséges. Családja és Belváros-Lipótváros Önkormányzata emléktáblát avatott a Budapesti Operettszínház örökös tagja, Mednyánszky Ági tiszteletére a színművésznő egykori otthona, az Erzsébet tér 5. szám alatt.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház színházi táncos felvételt hirdet Balettkarába.

Elkezdődtek a Carousel - Liliom próbái

2019. április 26-án mutatja be a Budapesti Operettszínház Richard Rodgers és Oscar Hammerstein II nagysikerű musicaljét, a Carouselt. Molnár Ferenc leghíresebb műve, a Liliom alapján készült Broadway-sikert a Time magazin a XX. század legjobb musicaljének választotta, míg a mű legnagyobb slágere, a "You'll Never Walk Alone" a Liverpool futballcsapat himnusza.

A víg özvegy Dubajban

A Budapesti Operettszínház évek óta újabb és újabb országokba viszi el a magyar operett hírét gáláival és vendégjátékaival. Az egyetlen hungarikummá nyilvánított színházi műfaj most Dubajban hódít. A víg özvegy című előadásunk három alkalommal látható a Dubai Operában.

A Budapesti Operettszínház alkotói pályázatot hirdet

A trianoni békediktátum aláírásának, és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírása.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház énekes-táncos meghallgatást hirdet musical együttesébe.

Közlemény

A Budapesti Operettszínház közleménye az Átrium Facebook-oldalán 2019. 02. 12-én megjelent bejegyzésével kapcsolatban.

MŰSORVÁLTOZÁS!

Sajnálattal értesítjük kedves Nézőinket, hogy a 2019. március 27-én, 19 órára meghirdetett Dorian Gray című előadásunk technikai okok miatt elmarad. A megváltott jegyek érvényesek a 2019. május 27-i 19 órás előadásra, vagy 2019. március 27-ig színházunk pénztárában és a szervezési irodában visszaválthatók. Bővebb információért kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a +36-1-353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen. A kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.

Meghallgatás

A Budapesti Operettszínház kétfordulós általános meghallgatást hirdet operett és/vagy musical műfajban.

Indul a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny!

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt 2019. május 3-4-5-én a komponista szülővárosában, a szlovákiai Komáromban.

Új főigazgató a Budapesti Operettszínház élén

A Budapesti Operettszínház 2019. február 1-jén hivatalba lépő főigazgatója, Kiss-B. Atilla ma délután megtartotta első társulati ülését, amelyen tájékoztatót tartott az átadás-átvételi folyamat lezárásáról, 2019 júniusáig tartó időszak terveiről és művészeti elképzeléseiről, valamint bemutatta az új vezetőség tagjait.

MŰSORVÁLTOZÁS!

Kedves nézőink! Sajnálattal értesítjük önöket, hogy a mai napra (2019.01.29. 19 óra) meghirdetett Maya című előadásunk sorozatos megbetegedések miatt elmarad. A ma esti Musical+ bérletek 2019.03.27-én 19 órára érvényesek. A megváltott jegyek szintén érvényesek a 2019.03.27. 19 órás előadásra, vagy 2019.02.15-ig színházunk pénztárában és a szervezési irodában visszaválthatók. Bővebb információért kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a 061/353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen! A kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.

MŰSORVÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy sorozatos megbetegedések miatt 2019. január 30-án 17 órakor és 31-én 19 órakor Operett gálát láthatnak.

Mesemasa és az aranylevél

Január 24-étől látható a Budapesti Operettszínház első, komplex színházi nevelési előadása Rossa László zenéjével. Az interaktív produkciót színházunk művésze, Kékkovács Mara ötletéből Cseicsner Otília írta, a dalszövegeket Lőrinczy Attila jegyzi, a rendező pedig Romankovics Edit.

MÁRCIUSI ÉS ÁPRILISI ELŐADÁSAINKRA JEGYEK MÁR KAPHATÓK!

Kedves Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy megkezdtük a jegyértékesítést a márciusi és áprilisi előadásainkra. Ismét látható lesz Jacques Offenbach hallatlanul mulatságos operettje, a Kékszakáll, és Scarlett O'Hara is visszatér! De megválthatják új, tavaszi bérletüket is, amelyben a Kékszakáll és az István, a király mellett áprilisi bemutatónk, a CAROUSEL - Liliom is helyet kap. Részletes műsorunkért kattintsanak MŰSOR menüpontunkra, szeretettel várjuk Önöket tavasszal is!

MŰSORVÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a 2019. január 20-ai, 11:00 órás időpontra meghirdetett, A kék madár című előadásunk technikai okok miatt elmarad. A jegyek visszaválthatók 2019.01.20-ig, vagy becserélhetők az előadás más időpontjaira. Bővebb információért kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a 061/353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen! Megértésüket köszönjük!

István, a király - ismét a Budapesti Operettszínházban!

Kedves nézőink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Budapesti Operettszínház közös produkciója, az István, a király című rockopera januári és februári időpontjaira szóló jegyeinek értékesítését december 18-án, 10.00-kor megkezdtük.

A kék madár - BEMUTATÓ!

December 5-én és 6-án mutatjuk be az irodalmi Nobel-díjas Maurice Maeterlinck A kék madár című, világhírű színművének zenés színházi változatát Szenteczki Zita rendezésében.

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X