Interaktív tabló

Interaktív tabló - Mirtse Réka

"A legnehezebb dolog mindennap ugyanazt nyújtani a közönségnek, és talán a legszebb benne mégis, hogy nem lesz kétszer ugyanaz." - Mirtse Réka 1996 óta tagja színházunknak, 2001-től kezdve pedig az akkor megalakult Musical Együttesnek is. 2013/14-ben megkapta az évad színpadi művészének járó Csillag-díjat, majd 2017-ben a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Interaktív tabló - Aczél Gergő

"A színház néha nagyon végletes létforma. Szép, változatos, színes, de sokszor kerülünk olyan helyzetbe, ami érzelmileg, szakmailag, vagy akár emberileg valamilyen módon a szélső érték közelébe sodor minket." - Aczél Gergő kacskaringós úton érkezett meg hozzánk, a Budapesti Operettszínházba, különböző táncegyüttesek és kihívások után, a Megasztár sztárjaként egy majdnem megjelenő kislemezzel a háta mögött... :)

Interaktív tabló - Kocsis Tamás

"Mivel a mi szakmánkban fontos az aznapi fizikai állapot, ez nagyon megsegítheti, és nehézzé is teheti a munkát. De ez magánügy. Ahogy mi mondjuk, senkit nem érdekel a problémád. Teljesíts, s akkor learathatod a babérokat!" Képesinterjú-sorozatunkban az Operettszínház Musical Együttesének egyik legtapasztaltabb tagját, a többek között az Amerikai komédia, a Musicalmesék és a Tajtékos dalok koreográfusát, Kocsis Tamást ismerhetik meg.

Interaktív tabló - Szanyi Tamás

"Szakmánk szinte napi szinten megköveteli tőlünk a sikert, hiszen akár egész napos próbák vagy dupla előadások követhetik egymást, amelyeken bizony meg kell felelni a nézőknek, rendezőknek, koreográfusoknak, próbavezetőknek, partnereinknek, és természetesen önmagunknak, ezért minden egyes napot külön sikernek tekintek." - az alábbi képes interjúból ma Szanyi Tamást ismerhetik meg közelebbről.

Interaktív tabló - Kapitány Dorottya

"Egyik érzésből a másikba csapongunk, egyik személyiségből a másikba lépünk át, ahogy a műsor diktálja estéről estére, és közben, hogy ne zavarodjunk össze, meg kell őriznünk saját, tiszta önképünket. Áldásos ez a néha embert próbáló feladat, mert közben a zsigereinkig mindennél jobban emberré válhatunk." - Kapitány Dorottya 2015 óta tagja az Operettszínház Balettkarának, de volt független táncos itthon és külföldön is, valamint öt évig lépett fel az Experidance táncegyüttessel.

Interaktív tabló - Rózsahegyi Orsolya

Rózsahegyi Orsolya 2017 óta a Budapesti Operettszínház Balettkarának a tagja, ezt egy nagyon változatos időszak előzte meg, számos nemzetközi modern- és kortárstánc produkcióban vett részt. "Az Operettszínházban eltöltött három évem újabb kihívásokat jelentett számomra. Akárcsak a műfaj sajátosságait tekintem, de újdonság volt például, hogy táncművészként olykor beszélni, vagy énekelni kell a színpadon." Most úgy gondolja, az a legfontosabb, hogy jó megfigyelő legyen, hatékonyan alkalmazkodjon a visszatéréshez.

Interaktív tabló - Bíró Emese

Bíró Emese fellépett bécsi operabálokon, részt vett a Volksoper és a Staatsoper darabjaiban, megkapta a svájci Cinevox Együttes balettszponzori támogatását, és sok más elismerés mellett a Belváros Ifjú Tehetsége Díjat is. Mesélt arról, hogyan lehet videóhíváson keresztül online fotózni egy balettművészt, és hogy mik a legnagyobb kihívásai szakmájának.

Interaktív tabló - Babácsi Benjamin

"Sokszor nagyon megterhelő a tudat, hogy hónapokig készülsz egy szerepre, és csupán egy előadás alapján ítélik meg, hogy milyen voltál. Ez sok stresszel jár. Csak az számít, amit ott este produkálsz. Senkit nem fog érdekelni, mit tudsz a próbateremben, milyen vagy egyébként, és hogyan alakítasz, táncolsz. Az előadás számít." - Babácsi Benjamint többek között arról is kérdeztük, mik a balettszakma szépségei és a nehézségei.

Interaktív tabló - Szabó Dóra

Szabó Dórát már láthattuk a Szépség és a Szörnyeteg Babette-jének szerepében, az Ének az esőben musicalben pedig ő alakította Zelda Zanderst. 2015-ben megkapta színházunkban az Évad színpadi művésze kitüntetést, de talán azt sokan nem tudják róla, hogy ő "Sisi hasonmása" is - 2007-ben azzal aratott sikert, hogy ő hasonlított legjobban Erzsébet királynéra.

Interaktív tabló - Szerémy Dániel

"Drága nagymamám egyszer azt mondta, hogy neki az az egyik legnagyobb kívánsága (persze az esküvőmön kívül), hogy láthasson az Operettszínház színpadán játszani. Ezt követően két hónap múlva felvettek." - mesélte Szerémy Dániel, aki 2015 óta a Musical Együttes tagja a Budapesti Operettszínházban, és már óvodás kora óta tudja, hogy ezt a pályát szeretné választani.

Interaktív tabló - Czuczor Dávid

Czuczor Dávid két éve lép fel az Operettszínház előadásaiban, egyik legnagyobb sikereként tartja számon Monsieur Kanóc és Gaston szerepét A Szépség és a Szörnyetegben, de szintén nagy élmény volt számára Miskolcon a Nyomorultakban Mariust játszani. Kevesen tudják róla, hogy nagy darts és rajzfilm rajongó, egyik kedvence A dzsungel könyve, amit kívülről fúj... :)

Interaktív tabló - Ábrahám Gabriella

Ábrahám Gabriella három szerepet is játszik A Szépség és a Szörnyeteg Disney-musical német változatában, de büszke az Abigél Kis Marijának szerepére is, amelyet 11 évig alakíthatott. A jelenlegi helyzetben vett egy varrógépet, és a gyakorlást sem hagyta abba, de nagyon hiányzik neki, hogy öleléssel, puszival köszönhessen szeretteinek...

Interaktív tabló - Fekete-Kovács Veronika

Fekete-Kovács Veronika felszabadult idejében természetgyógyászatot tanult, de már alig várja a visszatérést a színházba, ahol ensemble-os tagságának feladatain túl szóló szerepek is várják. Az idei évadban láthatták őt az István, a királyban, novembertől januárig A Szépség és a Szörnyeteg német turnéján vett részt, illetve a La Mancha lovagjában is színpadra lépett volna - reméljük, utóbbi nem sokáig marad feltételes mód. A képes interjú itt olvasható:

Interaktív tabló - Sík Milán

Sík Milán az Operettszínház címzetes magántáncosa immár tíz éve az intézmény Balettkarának tagja. Bár felújított nappalijában a komód egészen jól funkcionál balettrúdként, már nagyon várja, hogy visszatérjen minden a megszokott kerékvágásba, és nagy kerti partit rendezzen a családjával...

Interaktív tabló - Gallai Zsolt

Gallai Zsolt az idei évadban sok egyéb mellett a Diótörő és A képfaragó című előadások címszerepeiben láthattak színpadunkon. Címzetes magántáncosunk elárulja, milyen két balettóra között az Ironman távra készülni, de szó esik arról is, hogy miért volt számára éppen a Hajléktalan az egyik legmeghatározóbb szerep.

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X