Riviera girl

Kálmán Imre

Egy Monte Carlo-i kaszinó fergeteges éjszakáin, vérforraló szving kíséretével, lélegzetelállító dívák és naiv úrilányok, kalandor arisztokraták és szélhámos szerencsevadászok hajszolják a szerelmet, a boldogságot és a pénzt.  Forog a rulettkerék, és ki tudja, mikor, kinek, hol áll meg a golyó - szerencsét hoz-e, vagy végső összeomlást?

A Kálmán Imre Teátrum nyitóelőadásaként bemutatásra kerülő Riviera Girl a névadó mester Csárdáskirálynőjének amerikai Broadway változata, amit épp száz éve, 1917-ben állították először színpadra New York-ban.

Ezt az átiratot Guy Bolton és a világhírű angol szatirikus szerző, P.G. Wodehouse készítette, és még sosem játszották Magyarországon. A történetet az amerikai közönség számára alaposan átalakították, bár nyomokban Csárdáskirálynőt tartalmaz. A visszamagyarítás alkalmával Lőrinczy Attila és Kerényi Miklós Gábor ezért alaposan leporolták és újragondolták a történetet, a szellemes, csengő-bongó dalszövegeket a népszerű fiatal költő, Závada Péter alkotta meg, a koregráfus az alternatív színház egyik legjelesebb alkotója, Horváth Csaba, a díszlet Rákay Tamás, a jelmez Füzér Anni munkája, a főbb szerepekben Lévai Enikőt, Szendy Szilvit, Kardffy Aishát, Barkóczi Sándort, György-Rózsa Sándort, Kerényi Miklós Mátét, Németh Attilát, Szabó P. Szilvesztert és Vasvári Csabát láthatja a közönség.

Külön köszönet Michael Millernek és Richard C. Nortonnak!
A Bühnen- und Musikalienverlag Josef Weinberger Wien Gesellschaft m.b.H. közvetítésével a Tams Witmark Music Library, New York és a The Agency, London engedélyével.
A Riviera Girl című darabot Magyarországon a Pentaton Koncert- és Művészügynökség képviseli.


Vásároljon VIP csomagot! Különleges szolgáltatásunk keretében az előadás szünetét az exkluzív Somossy Szalonban töltheti, ahol svédasztalos falatkákkal, desszerttel, alkoholos és alkoholmentes italokkal várjuk Önt!  A VIP csomagot a 'Teljes ár' feliratra kattintva teheti be a kosarába, ára 2500 Ft.

Szereposztás

Szerzők

Kálmán Imre

Zeneszerző

Závada Péter

Dalszövegek

Lőrinczy Attila és Kerényi MG

Mai színpadra alkalmazta

Varga Vince

Mozgókép

Füzér Anni

Jelmeztervező

Rákay Tamás

Díszlettervező

Bolba Tamás

Zenei vezető

Drucker Péter

Karigazgató

Lénárt Gábor

Koreográfus-asszisztens

Rendezőasszisztens

Horváth Csaba

Koreográfus

Adatlap:
Műfaj:Musical
Bemutató:2017-04-20
Felvonások száma:2
Előadások:
Kérdés esetén hívja a 06/1-3532172-es telefonszámot.
Riviera girl - ajánló
Riviera girl díszbemutató
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X