Rebecca - A Manderley-ház asszonya

Lévay Szilveszter-Michael Kunze

Az Elisabeth és a Mozart! című sikermusicalek szerzőpárosa, a magyar származású, Grammy-díjas komponista, Sylvester Lévay és a szövegíró Michael Kunze nagyszabású vállalkozása ismét a Budapesti Operettszínházban!

Kora legnépszerűbb regényírójává tette, s a világhírt is meghozta a Rebecca Daphne du Maurier számára. Valódi sikertörténet született 1938-ban, a szakértők igazi mesterműnek tartják a könyvet, s alighanem igazuk van, hiszen a sztori a XXI. században is izgalmas. A rengeteg sikerkönyvet jegyző szerző több műve élt tovább a filmvásznon, például a Jamaica Inn, a Madarak és az Oscar-díjas Rebecca, melyet itthon A Manderley-ház asszonya címmel ismertek meg a nézők Alfred Hitchcock rendezésében.

A történetet a musicalben is a főszereplő naiv fiatal nő, "Én" elmesélésében ismerhetjük meg. Egy Côte d'Azur-i szállodában ismerkedik meg Lord Maxim de Winterrel, akinek felesége, Rebecca rejtélyes módon vesztette életét. Gyors udvarlás után ő lesz a második Mrs. De Winter, és férjével annak vidéki otthonába, a legendás Manderley-be költözik, mely az első pillanattól rideg és barátságtalan számára. Ráadásul nyomasztóan nehezedik rá az első Mrs. De Winter emléke, aki a ház minden tárgyában, szegletében, főképp Mrs. Danvers, a házvezetőnő gondolataiban folyamatosan jelen van. Az új úrnő úgy érzi, hogy Mrs. Danvers minden lépését figyeli, és állandó gyanakvással, rosszindulattal veszi körül. Férje, Maxim is egyre megközelíthetetlenebbnek tűnik számára sötét emlékekkel teli otthonában. A helyzet még tovább romlik, amikor megtalálják a vízbefúlt Rebecca holttestét, és újból vizsgálni kezdik az asszony halálának körülményeit…

Régi terve vált valóra a Kunze-Lévay párosnak, amikor du Maurier izgalmas, már-már krimiszerű regényét zenés színpadra vihették. A rejtélyes mese legelső bemutatójára a Vereinigte Bühnen Wien produkciójában került sor Bécsben - s ezzel a Raimund Theaterben egy két évig tartó sikerszéria indult el, mely aztán a Budapesti Operettszínházban folytatódott.Színpadraállítási jogok világszerte: VBW International GmbH, Linke Wienzeile 6., 1060 Bécs, Ausztria, e-mail: international@vbw.at, web: www.vbw-international.at
Ôsbemutató: 2006. szeptember 28., Wiener Raimund Theater/Vereinigte Bühnen Wien (VBW)Eredeti produkció: VBW
Eredeti logóterv: Dewynters PLC A Rebecca címû darabot Magyarországon a Pentaton Koncert- és Művészügynökség képviseli.

Az előadást angol nyelvű felirattal játsszuk.

. . /

Szereposztás

Szabó P. Szilveszter

Maxim de Winter

Homonnay Zsolt

Maxim de Winter

Bálint Ádám

Jack Fawell

Peller Anna

Mrs. Van Hopper

Bordás Barbara

Mrs. Van Hopper

Földes Tamás

Frank Crawley

Pálfalvy Attila

Frank Crawley

Polyák Lilla

Mrs. Danvers

Janza Kata

Mrs. Danvers

Jantyik Csaba

Julyan ezredes

Dézsy Szabó Gábor

Julyan ezredes

Tímár Katalin

Mrs. Rutherford

Karmester

Bolba Tamás

Karmester

Szerzők

Michael Kunze

Szöveg- és dalszövegíró

Mirtse Réka

Koreográfus-asszisztens

Szűts Rita

Koreográfus-asszisztens

Szabó Mónika

Karigazgató

Velich Rita

Jelmeztervező

Díszlettervező

Makláry László

Zenei vezető - Karmester

Angyal Márta

Rendezőasszisztens

Rogács László

Játékmester

Tihanyi Ákos

Koreográfus

Adatlap:
Műfaj:Musical
Bemutató:2010-03-18
Időtartam:175 perc
Felvonások száma:2
Előadások:
Kérdés esetén hívja a 06/1-3532172-es telefonszámot.
Lévay Szilveszter a Rebecca bemutatóján
Rebecca - videoajánló (2017)

Rebecca című musicalünk visszatért!

A Budapesti Operettszínház ismét műsorára tűzte korábbi legendás nagy sikerét, Lévay Szilveszter hátborzongatóan finom, érzékeny, izgalmas musicaljét, a Rebeccát, amit rendezőként Béres Attila jegyez. A premierre Budapestre látogatott a Grammy-díjas, magyar származású zeneszerző is.

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X