Karsai J. András


Pályafutását pantomimművészként kezdte, később alapító tagja volt a New Generation Pantomim Formáció, valamint a Mimage Pantomim Színház együtteseknek, ahol előadóművészként, rendezőként, koreográfusként és íróként dolgozott.

A Madách Színház színészképző stúdiójában végzett musicalszínész szakon, a Magyar Táncművészeti Egyetemen pedig táncos és próbavezető diplomát szerzett moderntánc szakirányon.

Első színházi szerepét gyermekként kapta 1995-ben Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember című darabjában az egri Gárdonyi Géza Színházban, mint Csaba királyfi. Később színészként, énekesként, és táncosként dolgozott a Madách Színházban, a Vígszínházban, valamint a Thália Színházban, ahol a richard2nixon című darab főszerepét játszotta.

2010-től a Budapesti Operettszínház Musical Együttesének tagja, ahol eddig több mint 19 előadásban szerepelt. Az Amerikai komédia című darabban koreográfus asszisztensként is dolgozik, az évadnyitó Broadway Fesztiválokon pedig önálló zenei szerkesztésű produkciókat hoz létre saját koreográfiákkal. Évek óta turnézik A Szépség és a Szörnyeteg című nagy sikerű Disney musical német nyelvű változatával Németországban, Ausztriában, Svájcban, és Luxemburgban, ahol Lángőr szerepében láthatja a közönség.


2014-ben debütált a könnyűzenei életben énekes-dalszerzőként 
ANDRΞW művésznéven. A dalaihoz készült videoklipeknek és színpadi produkcióknak rendezője és koreográfusa is egyben. Eddig megjelent dalai: Ultimate, Splendor Avenue, Hívlak, Iron Shield, valamint a Keep on Smiling, melynek videója a Sláger TV által szervezett 7 vezér klipverseny döntőse lett. Videóinak hivatalos premierje a Music Channel zenecsatornán volt látható.


Jelenlegi előadásai

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X