Gergely Róbert

Tanulmányai:
Színház- és Filmművészeti Főiskola (1967-1980)
Elismerései:
eMeRTon díj (1989,1992)

A főiskola elvégzése után rögtön leszerződött a Pécsi Nemzeti Színházhoz, melynek egészen 1987-ig volt a tagja és olyan musicalekben lépett fel, mint a Chicago, a Vértestvérek, A kaktusz virága, valamint más egyéb zenés darabokban. Ezt követően a budapesti Rock Színház tagja lett, ahol fellépett a Sztárcsinálók és a West Side Story c- darabokban.

1987-ben szabadúszó volt, majd 1988-tól 1990-ig a Vidám Színpad tagja volt. Több magyar filmben és sorozatban is vendégszerepelt. 1988-ban Csongrádi Csongort alakította az Öcsi, a sztár című magyar tévéfilmben. Megnyerte az év musicalszínésze címet.

A '80-as évek végén kezdett el foglalkozni a popzenével is. Első sikerét az Emmanuelle című dal magyar feldolgozásával aratta. Ezzel egy csapásra ismert és sikeres lett. 1989-ben megkapta első eMeRTon díját.

1990 és 1991 között az Operettszínház tagja volt, ahol főszerepeket tudhatott magáénak olyan sikeres darabokban, mint a Hegedűs a háztetőn, az Ének az esőben vagy a Crazy for You.

1992-ben a Magneoton kiadta második, Szerelmek című albumát. 1993-ban jelent meg harmadik albuma Halk szívdobbanás címmel. Még ebben az évben a legjobb férfi előadó, valamint a legtöbb eladott hanghordozóért járó Arany Zsiráf díjat, illetve egy újabb eMeRTon-díjat kapott.

Sokat dolgozott szabadúszóként. 2009-ben megalapította a Gergely Theátert, saját utazó színházát. A Budapesti Operettszínházban most A régi nyár című operett főszerepében látható újra.

Jelenlegi előadásai

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X