5 perc reflektorfény

Erdős Attila

2020. ápr. 17.

1) Milyen színészként az életed a négy fal között? Általában véve is, és a jelenlegi helyzetben.

 Fantáziában dús. Szeretek ábrándozni, világokat építgetni, merengeni dolgokon. Filozófikus kérdéseken morfondírozni, szituációkat elemezni, emberek hogyanját és mikéntjét boncolgatni. Ezt bármikor lehet, járvány ide vagy oda. Kifejezetten szeretem az ingó-bingó fák lombkoronáit nézni az ablakon át zongorázás közben. Szerencsére ez is független a járványtól.

 2) Mi a legkedvesebb emléked gyerekkorodból?

 A nővérem szobájából hozzánk, a fiúszobába besütő szombat reggeli napfény, bodzaszörp, valamint az engem kergető - akkor még kölyökkutyánk - Fickó képe, akit nagyon ritkán hívtunk Fickónak, inkább Büdi, Büdösmic, avagy Büdöge volt a neve, pedig nem is volt büdös.

  3) Szakma vagy magánélet? Miként tudod összeegyeztetni a kettőt?

 Volt példa a tökéletes együttműködésre és az összeférhetetlenségre is. Az esetek nagyobb százalékában magánéleti szempontból kiszámíthatatlan, hogy mikor, hol és hogyan fogok ráérni, jelen pillanatban a munka élvez előnyt a magánéletemmel szemben. Bízom benne, hogy megtalálom a helyes egyensúlyt! A családom azt hiszem megszokta, hogy olykor nagyítóval kell engem keresni, a barátaim remek figurák, megértőek szerencsémre, néha koppintanak csak az orromra, barátnő tekintetében meg?nos, még nem tudom kit sodor mellém a szellő.
Erdős Attila - 0

 4) Meséld el a legkedvesebb és a legkínosabb színházi élményedet!

Két legkedvesebb színházi élményem  - nem tudok dönteni, elnézést - Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című darabja, amelyet gyerekként videókazettán láttam (főszerepben Vallai Péter), illetve Bernard Shaw: Sosem lehet tudni (főszerepben Tolnay Klári), amelyet úgyszintén kölyökként néztem a televízión. A mai napig felidézek mindkettőből jeleneteket, imádom őket, úgy ahogy vannak.

Legkínosabb élményem furcsa mód álmomban történt meg velem, és bízom benne, hogy ott is marad: színpadra léptem, és fogalmam sem volt róla, hogy milyen darabban, milyen szerepben, milyen szituációban vagyok. Se szöveg, se semmi. Borzasztóan valóságos álom volt, a kollégák súgtak, jeleztek, de hiába - ezúton is köszönöm nekik, ők megpróbálták - majd felriadtam. Soha senkinek ne legyen ilyenben része!

5) Szerinted mi egy színész legfontosabb erénye?

Ez egy fejvakarós, hümmögős kérdés, az első pontban leírtaknak megfelel. Talán azt emelném ki, hogy egy színész bármilyen helyzetben megtalálja az örömhöz vagy bánathoz, és ezek árnyalatihoz vezető utat attól függően - vagy függetlenül -, hogy éppen mire van szükség.

+1 Meséld el a kedvenc viccedet, vagy humoros anekdotádat!

Kifejezetten szeretem a szójátékokat, ennek tükrében a kedvenc viccem mostanában ? hisz ez gyakorta változik ? a következő (érdemes hangosan felolvasni, az igazán erősek ezt próbálják meg röhögés nélkül):

Tüttyölt Ratyli recept

Hozzávalók:

  • Másfél kiló nyersratyli
  • egy jókora pese
  • 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
  • 3 csipet cihánta
  • 4 ölej csikmány
  • kb.5 zamecsli
  • 1 suttyonyos petrecel
  • 1 véka vatyek

Elkészítés:

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk, amíg a széle be nem tockosodik, és rádurungoljuk a cihátát.

Jó étvágyat!

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya
Fotó: Németh Anna


« Vissza ide : 5 perc reflektorfény