5 perc reflektorfény

Kardffy Aisha

2020. ápr. 20.

1) Milyen színészként az életed a négy fal között? Általában véve is, és a jelenlegi helyzetben.

Az otthon töltött idő nálunk a kikapcsolódásról, a feltöltődésről szól. A hétköznapjaimat általában a nyüzsgés és a rohanás teszi ki - amit imádok - ám nagyon jó érzés a kedvenc sorozatommal bekuckózni. 

A jelenlegi helyzetet sajnos nehezen viselem, szerintem nem szégyen elárulnom, hogy sokszor félek, és aggódom. Ettől függetlenül természetesen megpróbálom kihozni a legjobbat a napjaimból, amiben a 4 hónapos husky kiskutyánk, Loki óriási segítség, hiszen rengeteget kell foglalkozni vele. Valamint végre nem tudnak elúszni a ház körüli teendők, mindenre van elegendő időm. Minden nap hódolhatok az egyik furcsa, ám kedvenc hobbimnak, a mosásnak. Elképesztően feltölt az illatos, tiszta ruhák teregetése, hajtogatása. 

2) Mi a legkedvesebb emléked gyerekkorodból?

Amikor Édesapukám félévente hazaérkezett az afganisztáni bevetései után, s olyankor végre teljes volt a családunk. Biztosan mindenki látott már videókat arról, ahogy könnyes szemű gyerekek az akkor hazaérkező katona apukájukhoz rohannak. Na, az nálunk is mindig olyan volt. :) 

3) Szakma, vagy magánélet? Miként tudod összeegyeztetni a kettőt?

Szerencsére nem kell ezen gondolkodnom, hiszen az élet úgy hozta, hogy ez nálam együtt jár. Mivel a párom is a Budapesti Operettszínházban dolgozik, így szakmailag is tudjuk egymást segíteni. Nálunk egy füst alatt, illetve egy kávé mellett szó eshet a világ nagy dolgairól, s természetesen a szakmáról is. 

Kardffy Aisha - 0

4) Meséld el a legkedvesebb és a legkínosabb színházi élményedet!

2017 áprilisában mutattuk be a Kálmán Imre Teátrum nyitóelőadásaként a Riviera Girlt. Ez volt az első nagy bemutatóm a Budapesti Operettszínházban, ekkor töltöttem be a 18-at, s a próbák között érettségi felkészítőkre jártam. Visszagondolva nem is tudom, hogyan csináltam végig, de igazán felemelő, hogy az Operettszínház új játszóhelyének avatásán részt vehettem! Ez azóta is a legkedvesebb színházi élményem, időszakom. 

A legkínosabb élményem is egy bemutatóhoz köthető, Fleurette szerepéhez a Kékszakáll című operettből. Fleurette egy lúzer szemüveges aktaiktató lány, aki a darab folyamán különböző bonyodalmakba keveredik. De nekem sikerült rögtön a legelején bonyodalomba kevernem saját magamat. Mint már mondtam, a karakter szemüveges, így természetesen rengeteg játék is van az okuláréval. Elkezdődött a premier, a darab első dalaként felcsendült a duettünk, éppen vettem volna le a szemüvegemet az orromról, ám az az öltözőben pihent, mivel a bemutató nagy izgalmai közepette a legfontosabb kellékemet, a legjelentősebb ismertetőjelemet ott felejtettem. Természetesen nem volt belőle semmi probléma, de azt hiszem, azóta sem tudtam olyan hiteles lúzert alakítani, hiszen akkor teljes szívemből annak éreztem magam. :) 

5) Szerinted mi egy színész legfontosabb erénye?

Szerintem erre a kérdésre majd csak sok-sok év elteltével fogok tudni igazán válaszolni. Igyekszem a munkámat alázattal végezni, felelősségteljesen és nagyon kitartóan. Bízom benne, hogy minden szerep és karakter, amit magamra öltök, olyan erényekkel bír, amelyek számos előadás után már az én emberi és színészi erényeimmé is válhatnak. 

+1 Meséld el a kedvenc viccedet, vagy humoros anekdotádat!

Kedvenc viccem nincs, mivel nekem bármivel mosolyt lehet csalni az arcomra. Szerintem a szürke hétköznapokat csak humorérzékkel lehet legyőzni. Lételemem a nevetés. 

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya
Fotó: Késmárki Tibor
 


« Vissza ide : 5 perc reflektorfény