5 perc reflektorfény

Kiss Diána

2020. ápr. 15.

 1) Milyen színészként az életed a négy fal között? Általában véve is, és a jelenlegi helyzetben.

Korábban viszonylag keveset voltam itthon a próbák, előadások és koncertek miatt. Általában szereptanulással, gyakorlással és pihenéssel töltöttem az időm nagy részét. A most kialakult helyzet bár nagyon elszomorít, igyekszem a lehetőségeket meglátni benne. Most például - többek között - varrógéppel tanulok varrni, ami régi vágyam volt.

2) Mi a legkedvesebb emléked gyerekkorodból?

Több is eszembe jutott. Az egyik ilyen, amikor szüleimtől hatévesen megkaptam életem első kétrekeszes cipzáras tolltartóját, ami tele volt színes ceruzákkal. Azóta is rabja vagyok a papír-írószereknek.

3) Szakma vagy magánélet? Miként tudod összeegyeztetni a kettőt?

Igyekszem megtalálni az egyensúlyt. A magánéletemben és a szakmámban is törekszem a harmóniára, mert úgy gondolom, hogy hatással vannak egymásra, egymást segítik.

Kiss Diána - 0

4) Meséld el a legkedvesebb és a legkínosabb színházi élményedet!

A kínos az volt, mikor egyik kollégámmal előadás közben a csókjelenetnél véletlenül összefejeltünk. Percekig lestem, hogy ő jól van-e, csak remélni mertem, hogy nem vérzik. Szerencsére nem történt nagy baj.

A egyik legkedvesebb pedig az volt, amikor a János vitéz előadás szünetében találkoztam egy kislánnyal, aki azért sírt, mert azt hitte, hogy Iluska már nem tér vissza a darabban. Majd megkérdezte, hogy miért bánt engem folyamatosan a gonosz mostoha. Azt gondolom, hogy az ilyen pillanatok egy életre elkísérik az embert a pályáján.

 5) Szerinted mi egy színész legfontosabb erénye?

Az alázat. 

 +1 Meséld el a kedvenc viccedet, vagy humoros anekdotádat!

Az egyik kedvenc történetem, amikor a párom Erdélyben járt, s találkozott egy idős székely bácsival, aki 7 km-re lakott a falutól, ahova minden nap járt. Megkérdezte tőle, hogy bírja megtenni ezt a távot nap mint nap. Mire a bácsi azt felelte: "nagyon egyszerű, mindig a hátsó lábadat teszed előre." 

 
Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya
Fotó: Németh Anna


« Vissza ide : 5 perc reflektorfény