News

Dr. Novák István ajánlása a nagypénteki Feltámadás koncerthez

2023. Mar 31.

Április 7-én különleges koncerttel köszöntjük a húsvétot. A Feltámadás ünnepi koncertet most Dr. Novák István kanonok, plébános úr, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektorhelyettese ajánlja az Önök figyelmébe:

„A Budapesti Operettszínház az elmúlt években többször is kifejezte, hogy elkötelezett a zsidó-keresztény kultúra és az ehhez kapcsolódó értékek megőrzésében és elkötelezett ennek átadásában. A korábbi nagysikerű Hegedűs a háztetőn vagy éppen az Ave Maria Adventi Gála is ezt mutatta.

Közeledik Nagyhét, amelyiknek kiemelkedő napja Nagypéntek. E napon számos európai templomban és különböző színházakban olyan előadások kerülnek megrendezésre, amelyek segítik a nagypénteki kereszthalálra való emlékezést és emberi érzéseinkben kiteljesítik a szenvedés és halál, majd az ezt követő feltámadásba vetett hitünket, de legalábbis elgondolkodtatnak e kérdésekben.

Éppen ezért jó szívvel ajánlom Mindannyiuk figyelmébe a Budapesti Operettszínház április 7-i Nagypénteki Gáláját, amely 19 órakor kezdődik és minden elhangzó darab, vagy annak egy-egy részlete méltó a nagyheti megemlékezésre.

Ezt követően a Nézők jobban tudják majd értékelni a Nagyszombat egyik fontos mondatát:
„Nagy csend van ma a földön. Nagy csend és teljes elhagyatottság.” (Egy ókori szentbeszéd Nagyszombat szent napjára)

Az Budapesti Operettszínhát nagypénteki előadásra e csendre hangolja majd rá a nézőt.

Áldott nagyhetet és boldog húsvéti ünnepet kívánok!”

Jegyvásárlás

A koncertet a Budapesti Operettszínház a világhírű musicalszerző, Andrew Lloyd Webber idősebb fia halálának emlékére ajánlja fel, aki nemrég rákbetegségben, mindössze 43 évesen elhunyt.


« Back here : News