News

"Hogyha az embernek gyermeke van, az egy olyan felfokozott érzelmi állapotot generál, amely sokat ad hozzá művészileg az előadásomhoz." - interjú Vágó Zsuzsival

2023. Apr 30.

Folytatódik zenés kávéházi programsorozatunk, a Közelebb, amelynek vendégeiként május 3-án Nádasi Veronikát és Vágó Zsuzsit ismerhetik meg. A beszélgetés házigazdája Földes Tamás. A művészek barátsága és szakmai kapcsolata régre nyúlik vissza, így biztosan sok közös emléket, kulisszatitkot és kedvenc színházi pillanatot osztanak majd meg egymással és a nézőkkel a Kálmán Imre Teátrumban.

Vágó Zsuzsi életébe nemrég új főszerep köszöntött be, édesanya lett, ám a távolléte után most örömmel tér vissza a közönség elé. A közelgő eseményről és az életében bekövetkezett változásokról mesélt nekünk.
Vágó Zsuzsi | Fotó: Budapesti Operettszínház

Amióta édesanya lettél, változott-e benned az, hogy hogyan nyúlsz egy-egy szerephez vagy dalhoz?

Azt mindenképpen érzem, hogy másképp fogalmazom meg a dalokat. Egyrészt érzékenyebb is lettem, bár előtte is az voltam, de talán ez a hivatásunk velejárója. Hogyha az embernek gyermeke van, nekem ugye kettő is -, az egy olyan felfokozott érzelmi állapotot generál, amely sokat ad hozzá művészileg az előadásomhoz. Szerintem nagyon sokat hozzátesz egy színésznő művészetéhez az anyaság.

A „Közelebb” zenés kávéházi beszélgetés programsorozatban Nádasi Veronikával beszélgettek, a házigazda pedig Földes Tamás lesz. Mindkettőjüket régről ismered már, sokat játszottatok együtt. Könnyebb lesz ezáltal előttük megnyílni?

Amikor stúdiós voltam és tanultam a szakmát, pont Földes Tamás volt az egyik színészmesterség tanárom, azért ott voltak nehézségeim. Akkor azt hittem, hogy ez nekem nem fog menni, mert egy burokban nőttem föl Miskolcon, és akkor kerültem csak fel „a nagy Budapestre”. Rácsodálkoztam a világra meg úgy mindenre, ami itt a színházban történik. Nagyon nehezen indult ez az időszak számomra erről majd mesélek az esten, hogy mik is történtek azon a bizonyos színészmesterség órán Földes Tamásnál – pláne, mert kíváncsi vagyok, hogy ő hogyan emlékszik erre, vagy mit látott akkor bennem.  Mindenesetre két olyan valaki lesz ezen a beszélgetésen mellettem, akik mind emberileg, mind szakmailag nagyon meghatározó személyek az életemben és sokat adtak az eddigi pályafutásomhoz.

Egy igazi családias hangulatú beszélgetésre számíthatnak a nézők?

Igen, biztos, hogy az lesz. Veronika mindig viccelődött velem, persze csak szeretetből, és barátilag. Az Elfújta a szél c. musicalben amikor ő Mammyt játszotta, én Scarlett O’Hara voltam, a 113-as öltözőben humorban sosem volt hiány, igazán jó barátnőm lett, úgyhogy egészen különleges ez a kapcsolat.


Egy ilyen szoros és régre visszanyúló barátság előtt vannak még titkok? Lesz olyan titok, amelyet ők is először hallanak majd rólad?

Biztosan… lehet, hogy Veronika nem is tudja ezeket, - a stúdiós éveim homályfoltjait -. Mi akkor ismertük meg jobban egymást, amikor elkezdtünk együtt dolgozni a színházban; az Abigél című előadásunk alatt kovácsolódtunk igazán össze. Valószínű Földes Tamásnak is lesz olyan újdonság majd, amit még nem hallott rólunk.

Mit vársz Te, és mit várhatnak a nézők ettől az estétől?

Nagyon érdekes lesz, hogy az este folyamán olyan dalokat fognak hallani tőlünk a nézők, amelyeket nem szoktunk énekelni egyáltalán, viszont nagyon meghatározóak az életünkben. Számomra a múltam alapkövét jelenti az egyik dal, amit el fogok énekelni. Újdonság lesz, hogy Nádasi Veronikával is egy olyan duettet fogunk előadni, amit eddig még soha nem énekeltünk együtt - nagyon vicces lesz - ennyit elárulhatok. Azt gondolom, mindenképpen érdemes eljönni azoknak, akik szeretnék látni, hogy egy olyan kis szeletet mutatunk meg az életünkből, amit eddig még nem láthattak, és nem hallhattak. Nagyon izgalmas lesz, én nagyon-nagyon várom!

JEGYVÁSÁRLÁS


« Back here : News