Hírek

#7 Matula Class of 2020 - Az osztály: Katz Zsófia

2021. jan. 14.

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

Katz Zsófia - Torma Piroska

#7 Matula Class of 2020 - Az osztály: Katz Zsófia - 0

Mikor lépted át legelőször a Matula küszöbét? Milyen volt akkor s milyen most az osztály részének lenni?

2014 októberében Muraiként, majd 2018-ban az a megtiszteltetés ért, hogy már Torma Piroskaként léphettem át a Matula küszöbét. Az Abigél volt az első produkcióm az Operettszínházban. Természetesen rendkívül izgatott voltam! Akkor is és most is nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ennek a csodálatos történetnek a részese lehetek! Sokat köszönhetek Abigélnek. Utazásokat, kalandokat és örökre szóló barátságokat!

Rengeteg előadást élt már meg a darab, turnék és szerepátvételek történtek az évek alatt. Hogyan lehet mégis megőrizni a kamaszlányok játékos frissességét? 

A darabnak van egy nagyon erős közösség összekovácsoló ereje. Ha a lányok beleadják szívüket-lelküket a produkcióba, szinte kézzel fogható lesz az ott érezhető pozitív energia.

Van kedvenc jeleneted az előadásban?

Két kedvencem van. Az egyik a darab végén egy drámai jelenet, amikor a "Remeg a Föld?" című dalt énekeljük a lányokkal, miközben a Matula rácsai mögött állunk.  Eszméletlen ereje van az egésznek és imádom hogy éneklés közben szinte "kiszakad a lelkem"!

A másik egy mókás jelenet, mikor Ginának segítek megszökni az éjszaka. Nagy jajgatások és sikítások közepette eljátszom Zsuzsanna testvérnek, hogy én bizony most azonnal meg fogok halni ha nem visznek azonnal az orvosi szobába! 

A vírushelyzet következtében a Budapesti Operettszínház előadásai átkerültek az online térbe. Hogy érzed most magad ebben az új, mindenki számára ismeretlen helyzetben?

Úgy gondolom ebben az áldatlan állapotban szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy játszhatunk és dolgozhatunk. Habár a közönség hiánya rossz, mégis hatalmas boldogság volt ismét színpadra állni és felölteni a jó öreg Matulás egyenruhámat! Olyan izgatott voltam, mint anno 2014-ben az első előadásomon! Az online térnek köszönhetően, a családom távol élő tagjai is végre megnézhetik az előadást!

Milyen kívánsággal fordulnál most Abigélhez? 

Azt kérném szépen Tőled Abigél, hogy most még inkább vigyázz a szeretteimre!  Kérlek add, hogy a betegség elkerülje őket és hamarosan félelem nélkül ölelhessük meg egymást!

{KEP,1111,1112,1113}
Fotók: Várady Nikolett (Art&Lens Photography)


« Vissza ide : Hírek