Hírek

Álló vastaps egy héten át a Jekyll és Hyde előadásain!

Fergeteges siker a Budapesti Operettszínház új bemutatója

2022. ápr. 11.

Minden idők egyik legnépszerűbb musicalje máris beírta magát az Operettszínház legsikeresebb előadásainak sorába. Az elmúlt egy hét alatt csaknem 13 ezer néző látta Leslie Bricusse és Frank Wildhorn világhírű alkotását, a Jekyll és Hyde című musicalt Orbán János Dénes magyar szövegével, Vincze Balázs rendezésében. A régen várt előadás - a címszerepben Dolhai Attilával, Homonnay Zsolttal és Sándor Péterrel - beváltotta a hozzáfűzött reményeket: a szakma és a sajtó pozitív visszhangja megkérdőjelezhetetlen, a nézők mindhárom szereposztást hatalmas ovációval és szűnni nem akaró, perceken át tartó álló vastapssal jutalmazták valamennyi előadás alkalmával. A színház alkalmazottai sokáig emlegetik majd annak a külföldi nézőnek az esetét, aki miután az előadások egyikére sem tudott jegyet szerezni, mindenáron megpróbált bejutni a nézőtérre, hangsúlyozva, hogy a darab egyik legnagyobb rajongójaként a világ valamennyi Jekyll és Hyde feldolgozását látta, és nem hagyná ki az operettszínházit sem. Ajánljuk figyelmébe a darab májusi és júniusi előadásait!

Álló vastaps egy héten át a Jekyll és Hyde előadásain! - 0Fotók: Art&Lens Photography és Mahunka Balázs 

Kiss-B. Atilla főigazgató korábban, a darab olvasópróbáján beszélt arról, hogy az előadás nem egy egyszerű tömeggyilkos történetéről fog szólni, hanem mélyebbre néz, a mű üdvtörténeti rétegét keresi. Nemcsak az elsődleges szórakoztatási réteget célozza meg, hanem az emberi lélek mélységeit kutatja.

A Jekyll és Hyde májusban és júniusban tehát visszatér a Nagymező utcába, addig ki-ki válassza ki kedvencét a címszereplők közül, és nézze meg Dolhai Attiát a János vitéz, a Lili bárónő, a Marica grófnő, a Szabadság, szerelem és Szép álom szállj a szívemre gálákban, Homonnay Zsoltot A mosoly országa, a Csárdáskirálynő,  a Dorian Gray, a Hegedűs a háztetőn, a La Mancha lovagja, a Marica grófnő, és a Szabadság, szerelem gálában, Sándor Pétert pedig A Pendragon-legenda, a János vitéz, a La Mancha lovagja, a Szegény Dzsoni és Árnika, és a Veszedelmes viszonyok előadásokban!


« Vissza ide : Hírek