Hírek

Bátorság! Igazság! Szerelem!

2020. jan. 17.

A Budapesti Operettszínház 2020 tavaszán sok más izgalmas produkció mellett bemutat egy fergeteges musicalt is, mely nem más, mint az örök érvényű mondanivalót hordozó La Mancha lovagja.

Kiss-B. Atilla, színházunk főigazgatója fontosnak tartja, hogy darabjaink a klasszikus polgári értékrendet közvetítsék a nézők felé, mindezt úgy, hogy közben az előadások felejthetetlen, nagyszerű zenés színházi élményeket nyújtsanak számukra. Fontos és tartalmas mondanivalót kíván minden friss bemutató alkalmával átadni, ebbe a koncepcióba pedig tökéletesen illeszkedik a márciusi hónap egyik újdonsága, a La Mancha lovagja. A búsképű lovag, Don Quijote története egy absztrakt közegben elevenedik majd meg.
Bátorság! Igazság! Szerelem! - 0
Érdekesség, hogy az eredeti musicalt 1965. november 22-én mutatták be a washingtoni Square Színházban, majd három esztendő múlva a Martin Beck Színházba költözött a produkció, mely összesen 2328 előadást élt meg. Az első európai bemutatót Madridban tartották, de ami még ennél is fontosabb, hogy a magyar ősbemutatót a Budapesti Operettszínházban tartották, Darvas Ivánnal a címszerepben!

"Tudnod kell, Sancho barátom, hogy én az égnek rendelése szerint a végre születtem, hogy ebben a mi vaskorunkban - amint mondani szokták - újólag feltámasszam az aranykort."
Bátorság! Igazság! Szerelem! - 1
Hosszú évtizedek után most újra a Budapesti Operettszínház deszkáin köszönthetjük az előadást, mely 2020. március 20-án debütál. A darab rendező-koreográfusa Vincze Balázs, főbb szerepekben Szabó P. Szilveszter, Sándor Péter, Németh Attila, Nagy Lóránt, Peller Anna, Serbán Attila, Kerényi Miklós Máté látható majd.

                                                                 LA MANCHA LOVAGJA

                                                          Szövegkönyv: Dale Wasserman

                                Zene: Mitch Leigh                                        Dalszövegek: Joe Darion

                                          Az eredeti produkciót színpadra állította: Albert Marre

                                             Eredeti produkció: Albert W. Seiden és Hal James

A LA MANCHA LOVAGJA bemutatását a Concord Theatricals Ltd. és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség között létrejött megállapodás tette tehetővé.


« Vissza ide : Hírek