Hírek

Centenáriumi hétvége a Budapesti Operettszínházban

2023. feb. 13.

Három napon át ismét ünnepi díszbe öltözött a Budapesti Operettszínház: 62 szólista, 3 karmester, a Színház teljes zenekara, énekkara, balettkara és musical együttese állított emléket az elmúlt 100 évnek!

Fotó: Juhász Éva 

A legendás produkciók mellett a jelenlévők mindhárom este nyíltszíni tapssal köszöntötték a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művésznőt, Lehoczky Zsuzsát – aki Rónay Pál karnagy úrral együtt már 60 esztendeje szolgálja hűséggel a Budapesti Operettszínházat.
A szűnni nem akaró ováció és a közönség szeretete pedig kellő biztatást adott a következő száz évhez!

Lehoczky Zsuzsa ünneplése | Fotó: Juhász Éva

Az 1894-ben a Somossy Károly által megálmodott és megépített Orfeumból 1922. december 23-án színház-, majd 1923. február 9-én hivatalosan Operettszínház lett, Fővárosi Operettszínház. Így a Népszínház és a Királyszínház után állandó kőszínházi otthonra lelt az a csodálatos összművészeti műfaj, amely egyszerre nemzeti és egyetemes, a magyar operett!
Azért gyűltünk ma össze, hogy együtt ünnepeljük az elmúlt sikeres száz esztendőt!”

Ezekkel a szavakkal köszöntötte Kiss-B. Atilla főigazgató a közönséget, majd köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, “hogy ez a csodálatos intézmény sikerrel működjön, éljen és virágozzék!”
Kiss-B. Atilla | Fotó: Juhász Éva

A gálán a színház teljes társulata részt vett, sokan közülük, a teátrumhoz hasonlóan, kerek évfordulót ünnepeltek:

Benkóczi Zoltán, Domonkos Zsuzsa, Oszvald Marika, Kapeller Anasztázia, valamint Virágh József 50 éve kezdték el munkájukat az Operettszínházban, Fischl Mónika, Faragó András, Janza Kata, Szendy Szilvi és Peller Károly 25 éve tagjai az intézménynek.

A különleges este műsorában a száz év repertoárjából hangoztak el ikonikus operett- és musical slágerek, valamint jelenlegi előadásainkból és archív felvételekből láthattak összeállítást a nézők. 

Fotók: Juhász Éva 

A fergeteges siker után Homonnay Zsolt, a gála rendezője köszönetét fejezte ki a nagyszabású este létrejöttéért.

“Köszönöm, hogy nekem adatott meg, hogy ezt a hihetetlen évfordulót a 100 év történetét- mint rendező- én tarthattam kézben! Imádtam a szerkesztés és a válogatás minden percét, a rendezés időszakát. Katartikus élményt jelentett 100 év repertoárján dolgozni.
Köszönöm Főigazgató úrnak, Kiss-B. Atillának, hogy hitt bennem és rám bízta e megismételhetetlen pillanat létrehozását!
Köszönöm az Égiek Társulatának, hogy munkájuknak, elhivatottságuknak köszönhetően ma, 2023- ban, mi is ezekre a deszkákra léphetünk!”  

A nagyszabású gálaestet az MTVA rögzítette és hamarosan Önök is láthatják az M5 műsorán!

Fotó: Juhász Éva  

Az esemény képgalériája itt megtekinthető! 


« Vissza ide : Hírek