Hírek

Debütált az új Csárdáskirálynő a Margitszigeten!

2019. júl. 15.

A világ egyik legismertebb operettje, Kálmán Imre halhatatlan története a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében kelt újra életre. Az alaptörténet természetesen ugyanaz: a főúri, bohém szereplők, szerelmi bonyodalmak, fülbemászó dallamok a könnyedség jegyében, történelmi szálak, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői. Annyiban volt más, mint az előzőek, hogy visszanyúlt a sok átdolgozást megélt mű eredeti, 1916-os, Gábor Andor-féle magyar változatához.

Debütált az új Csárdáskirálynő a Margitszigeten! - 0

Balról Berzsenyi Krisztina, Bozsik Yvette és Vidnyánszky Attila
Fotók: Éder Vera
 
A Csárdáskirálynő július 12-én és 13-án debütált Pfeiffer Gyula vezényletében, a csodás nyáresti élményeket nyújtó Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A csillagfényes nézőtéren pénteken és szombaton is közel 3000 ember gyűlt össze, akik lelkesen fogadták a régi nagy kedvencekből és új beállókból összeállított szereplőgárdát, az előadás óriási sikert aratott. Cziegler Balázs díszlete, az ikonikus óriásgramofon lenyűgöző látványt nyújtott, csak úgy, mint Berzsenyi Krisztina gyönyörű jelmezei. Mindkét premiert megtisztelte jelenlétével a szerző lánya, Kálmán Yvonne is, akinek nagyon tetszett az új rendezés, méltatta az előadást és gratulált Kiss-B. Atilla főigazgató úrnak, az alkotóknak és legkedvesebb társulatának.

Debütált az új Csárdáskirálynő a Margitszigeten! - 1
A szerző lánya, Kálmán Yvonne és Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója
 
A premieren az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében jelen volt Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár úr is, akit ugyancsak elbűvölt a darab.

Debütált az új Csárdáskirálynő a Margitszigeten! - 2
Kiss-B. Atilla, Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár
 
Vidnyánszky Attila rendezése, Bozsik Yvette koreográfiájával szeptember 6-tól beköltözik kőszínházunkba is, mégpedig hármas szereposztásban, olyan nagy nevekkel, mint Fischl Mónika, Lévai Enikő, Kiss Diána, Vadász Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Erdős Attila, Dénes Viktor, Szendy Szilvi, Bojtos Luca, Bódi Barbara, Csuha Lajos, Dézsy Szabó Gábor, Felföldi Anikó, Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt és Langer Soma.
 
 
Debütált az új Csárdáskirálynő a Margitszigeten! - 3
A képre kattintva megtekintheti képgalériánkat.

« Vissza ide : Hírek