Hírek

Díjeső a Magyar Operett Napján

2020. okt. 26.

A Budapesti Operettszínház idén tizenkilencedik alkalommal ünnepelte az operett műfaját, és adta át elismeréseit a kimagasló teljesítményt nyújtó művészeinek. A díjakat színházunk főigazgatója, Kiss-B. Atilla és a teátrum művészeti vezetője, Vincze Balázs adta át az esti Marica grófnő előadás második szereposztásának premierje előtt.

Az Évad Legígéretesebb Ifjú Művészének járó vándordíjat, a Marsallbotot ezúttal Kiss Diána kapta. Az elismerést a Csárdáskirálynőben nyújtott alakításáért, amiben Stáziként és Szilviaként is láthatta a közönség, valamint a János vitéz és a Mágnás Miska című operettekben nyújtott kimagasló alakításáért kapta.

A 2019/2020-as évad alapján a legígéretesebb szubrettnek járó Bársony Rózsi gyűrűt, a tavalyi évad Marshallbot díjazottja, Széles Flóra vehette át.

Az Évad Musicalszínésze társulatunk egyik tartópillére, Nádasi Veronika lett. Megszámlálhatatlan alakításával, hihetetlen munkabírásával, csodálatos hangjával és szikrázó tehetségével méltán vált a Budapesti Operettszínház egyik vezető művészévé.

Az Évad Operettszínésze elismerést Erdős Attila kapta, aki bonvivánokat megszégyenítő énekhanggal, fantasztikus színészi képességekkel és ellenállhatatlan humorérzékkel rendelkezik.

A Musica Hungarica Kiadó díjait az intézmény alapítója, Éliás Tibor énekművész nyújtott át a nyerteseknek. Az Életmű díjat Kalocsai Zsuzsa, a Nagydíjat pedig Hegedűs Zsóka vehette át.

Színházunk műszaki projekt menedzserének, Foczman Istvánnak, aki tavaly a Hungarica Kiadó Életműdíjat is megkapta, idén az intézményünkben töltött 55 évnyi munkáját oklevéllel ismertük el.

 Díjeső a Magyar Operett Napján - 0

Gratulálunk a díjazottaknak!

A díjátadóról készült fotógaléria itt megtekinthető.

Fotó: Juhász Éva


« Vissza ide : Hírek