Hírek

Elkezdődtek az Apáca Show próbái

Megkezdődött a 2018-as év egyik legkülönlegesebb zenés színházi produkciójának próbafolyamata.

2018. júl. 10.

Magyarországon először láthatja a közönség a 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsikert, a Westenden és a Broadway-n több mint tíz éve zajos sikerrel futó Apáca Show-t! 

Elkezdődtek az Apáca Show próbái - 0 Vágó Zsuzsi, Nádasi Veronika, Peller Anna és Csonka András, valamint Szente Vajk rendező
(Fotók: Zikkurat Színpadi Ügynökség)

Parádés szereposztással és különleges díszletekkel, Magyarországon először látható a Broadway-n és Westenden 2006 óta nagy sikerrel futó Apáca Show című musical. A zenés darabot a 90-es évek hallatlanul népszerű, hollywoodi filmvígjátéka ihlette, amelyet a Broadway-n először a film főszereplője Whoopi Goldberg mutatott be. A musicalt eddig 18 országban állították színpadra, mindezidáig több mint 6 millió néző látta, hazánkban a Zikkurat Színpadi Ügynökség produkciójaként látható, amelynek együttműködő partnere a Szegedi Szabadtéri Játékok, valamint a Budapesti Operettszínház.

Elkezdődtek az Apáca Show próbái - 1 Molnár Piroska, Janza Kata, Sári Évi és Peller Anna

A musical zenéjét a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken jegyzi, aki többek között A Szépség és a Szörnyeteg, az Aladdin, A kis hableány és A Notre Dame-i toronyőr alkotója.

Elkezdődtek az Apáca Show próbái - 2 Faragó András, Vágó Zsuzsi és Nádasi Veronika

A diszkó és soul dallamokkal fűszerezett musicalsiker főbb szerepeit Magyarországon olyan kiváló művészek alakítják, mint Peller Anna, Sári Évi, Molnár Piroska, Janza Kata, Feke Pál, Peller Károly, Alföldi Róbert, Szabó P. Szilveszter és Csonka András. A rendező Szente Vajk, aki a fiatal magyar színházi generáció egyik legsokoldalúbb tagja: színészként, rendezőként és íróként is közreműködött már számos előadásban, és a Magyarország, szeretlek! című műsorból a tévénézők számára is ismerős lehet. Július 2-án tartották a produkció olvasópróbáját.
Elkezdődtek az Apáca Show próbái - 3 Alföldi Róbert, Szabó P. Szilveszter, Csonka András és Feke Pál
 
Az Apáca Show először a Szegedi Szabadtéri Játékokon kerül színpadra augusztusban, majd októbertől országos turnéra indul, érintve Pécset, Miskolcot, Zalaegerszeget, Nyíregyházát, Szombathelyet, Veszprémet, Debrecent és Győrt; az előadás fővárosi játszóhelye pedig a Budapesti Operettszínház lesz, ahol szeptember 8-ától várjuk a nézőket ezzel a vérpezsdítő és rendkívül szórakoztató előadással.  
 

« Vissza ide : Hírek