Hírek

Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén

2019. szept. 10.

Parádés szereposztás, Cziegler Balázs lenyűgöző díszlete, Berzsenyi Krisztina szemet gyönyörködtető jelmezei, Bozsik Yvette koreográfiája - mindezek a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében állnak össze egy különlegesen gazdag kiállású produkcióvá. Az 1916-os Gábor Andor-féle magyar változathoz visszanyúló Csárdáskirálynő a nyári, margitszigeti bemutató után ismét fantasztikus sikert aratott, immáron kőszínházunk színpadán.

Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén - 0

Az első előadáson, szeptember 6-án Fischl Mónika címszereplésével láthatták a nézők Kálmán Imre slágeroperettjét, Edwinként Vadász Zsolt lépett színpadra, Bóni szerepében Laki Péter kacagtatta a nézőket, Stázit Szendy Szilvi formálta meg, a hercegi házaspár bőrébe Dézsy Szabó Gábor és Siménfalvy Ágota bújt. Rohnsdorffot Mészáros Árpád Zsolt, Ferkót Bardóczy Attila, Miskát Görög Patrik, a Jegyzőt Altsach Gergely keltette életre.

Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén - 1
Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén - 2

A hétvége folyamán ezen kívül másik két szereposztás is debütált: 7-én Lévai Enikő bújt Szilvia bőrébe, mellette Bakos-Kiss Gábort láthattuk Edwinként, Erdős Attilát Bóniként, Bojtos Luca személyesítette meg Stázit, a hercegi házaspár szerepében Csuha Lajos és Felföldi Anikó tündökölt, Rohnsdorff szerepét Langer Soma, míg Ferkót Bardóczy Attila játszotta.

Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén - 3
Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén - 4

Szeptember 8-án Kiss Diánát köszönthettük a címszerepben, Edwint Homonnay Zsolt keltette életre, Bóniként Dénes Viktor, míg Kerekes Ferkóként Virágh József debütált, Stázi grófnő szerepét Szendy Szilvi játszotta.   

Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén - 5
Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén - 6

Kálmán Imre legnépszerűbb és méltán legtöbbet játszott operettje mindhárom premieren elsöprő sikert aratott. Az előadásból természetesen nem hiányozhattak az olyan fülbemászó slágerek, mint a Te rongyos élet, az Álom, álom, A lyányok, a lyányok, vagy épp a Jaj, cica..., ráadásként pedig felcsendült a Hajmási Péter, Hajmási Pál mindenki által ismert refrénje. A fülbemászó dallamok, a főúri, bohém szereplők, szerelmi bonyodalmak és a kacagtató viccek elegye telitalálatnak bizonyult, a közönség állótapssal ünnepelte Vidnyánszky Attila első operettrendezését.

Elsöprő siker a Csárdáskirálynő premierhétvégéjén - 7

Az alábbi linkre kattintva megnézhetik Gordon Eszter csodálatos fotóit az előadásról, valamint a premierek után tartott fogadáson Zsigmond László és Schumy Csaba által készült képeinkből is nyújtunk egy kis ízelítőt.


« Vissza ide : Hírek