Hírek

Fergeteges Apáca show a Bajai Szabadtéri Színpadon

2019. júl. 31.

Ki ne ismerné a kilencvenes évek egyik legikonikusabb vígjátékát, a Whoopi Goldberg főszereplésével készült Apáca show-t? A kacagtató mozifilmből színpadi változat is készült, amelynek zenéjét az az Alan Menken írta, aki már számos Disney-mesét ? például A Szépség és a Szörnyeteget ? is sikerrel öntött musical-formába.

Az Apáca show bemutatása után rögvest meghódította a Broadwayt, a londoni West Endet, majd Európa szinte minden nagyvárosát, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Az előadás hazánkban a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütált, majd a 2018/19-es évad elején beköltözött a Budapesti Operettszínházba, ahol estéről estére telt ház előtt szóltak a fülbemászó soul-dallamok.

Fergeteges Apáca show a Bajai Szabadtéri Színpadon - 0

A korábban már országos turnét járó musicalt idén elvisszük a bajai Petőfi-szigetre, 2019. augusztus 23-án, 24-én és 25-én a rendkívül hangulatos szabadtéri színpadon élvezhetik a nézők az előadást. A fergeteges nyáresti szórakozást ígérő darab sztárszereposztásban áll színpadra, a főbb szerepeiben többek között Peller Anna, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Peller Károly, Vágó Zsuzsi, Csonka András, Faragó András és György-Rózsa Sándor látható majd.

Fergeteges Apáca show a Bajai Szabadtéri Színpadon - 1

Peller Anna nem először bújt apácajelmezbe, tizenvalahány évvel ezelőtt már fekete-fehérbe öltözött. Nagyon szerette azt a szerepet, így izgatottan vágott neki az Apáca shownak is, ahol megmutathatta, hogy életigenlő, energikus személyisége mennyire jól illik ebbe a darabba. Elmondta, nagymamája révén vallásos családból származik, járt hittanra, rendkívül alázatos és munkabíró. A vidámság, a derű a személyisége része, néha bolondos, de a próbákon iszonyatosan fegyelmezett. -"Örülök, hogy az Operettszínházban nemcsak a komikát látják bennem, hanem kapok drámai szerepeket is. Az Apáca show-ban van jó pár momentum, amely kifejezetten drámai színésznőt kíván. Deloris igazából nem is apáca, csak bekeveredik közéjük, hogy megvédjék. Bárénekesnő, aki a nővérek között talál magára. Még a próbák előtt elmentem egy zárdába, hogy készüljek kicsit a szerepre. Jól megnéztem mindenkit." - osztott meg néhány érdekességet a művésznő.

Fergeteges Apáca show a Bajai Szabadtéri Színpadon - 2

Aki szívesen megbizonyosodna arról, hogy Peller Anna valóban nagyon elemében van ebben a szerepben, az semmiképp se hagyja ki az előadást!

Jegyek már válthatók a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3., telefon: 79/321-341), a bajai Tourinform Irodában (Baja, Szentháromság tér 11., telefon: 79/420-792), a bajai Turisztikai Központban (Baja, Petőfi-sziget 11., telefon: 79/320-144), a Budapesti Operettszínház Andrássy úti jegyértékesítő pavilonjában, valamint az Interticket országos hálózatában. Online jegyvásárlás weboldalunkon ide kattintva, és a www.bajaiszabadteri.hu-n.

Fergeteges Apáca show a Bajai Szabadtéri Színpadon - 3

Annak sem kell elkeserednie, aki lemarad a Sugovica-parti élményről, hiszen október 16-án és 17-én a Budapest Sportarénában is látható lesz a musical-komédia, erre jegyek már válthatók az Andrássy úti jegyárusító pavilonunkban, valamint az Eventim hálózatán.

Apáca show - Bajai Szabadtéri Színpad, Petőfi-sziget

2019. augusztus 23., 24., 25. (esőnap augusztus 26. és 27.)

 

Rendező: Szente Vajk

Karmester: Drucker Péter 

Díszlettervező: Rákay Tamás 
Jelmeztervező: Kovács Yvette
Koreográfus: Túri Lajos Péter                                 
Zenei vezető: Károly Kati
Rendezőasszisztens: Hűbér Tünde, Lenchés Márton
Producer: Rosta Mária


« Vissza ide : Hírek