Hírek

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban

2019. jún. 24.

A hazai operettjátszás emblematikus primadonnájáról nevezte el a Budapesti Operettszínház a Honthy-díjat, mellyel a színház művészeinek és dolgozóinak évadban nyújtott teljesítményét jutalmazza. Június 22-én, szombaton kiosztottuk a díjakat a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán.

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 0 A díjazottak idén is egyedi tervezésű kisplasztikát kaptak, amelyet ezúttal is az ERNST Galéria két tulajdonosa, Ernst Wastl és Eleni Korani tervezett és készített

Az estet Kiss-B. Atilla, az intézmény főigazgatója nyitotta meg, aki beszédében összegezte az elmúlt közel öt hónapot, és kitért a jövőre vonatkozó tervekre.

"El is röppent az a fél év abból az évadból, amelynek én és vezetőtársaim február elsejétől részesei vagyunk. Bár nem mi állítottuk össze a repertoárt, mégis minden igyekezetünkkel, szakmai rátermettségünkkel azon voltunk, vagyunk, hogy ez az évad örömet és ünneplési lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik a nézőtéren ülnek, akik a színpadon teljesítenek, akik a függönyök mögött, az irodákban és a műhelyekben dolgoznak. Magam is tanúja voltam jó néhány fényes sikernek az elmúlt időszakban, és nagyon örülök, hogy azon színházak közé sorolhatjuk magunkat, ahol estéről estére telt ház van és töretlen az érdeklődés. Valahányszor beültem vagy benéztem egy-egy előadásra, azt tapasztaltam, milyen nagyszerű hely a Budapesti Operettszínház, és milyen jó, hogy ilyen kiváló társulata és közönsége van. Kőszínházunkban szeptemberben debütál az új Csárdáskirálynő, amely mutatni fogja azt az irányt, amibe szeretném, hogy a teátrum a jövőben elmozduljon. A társulat tagjai közül keveseknek adatik meg ezen a nyáron, hogy kipihenjék magukat, mert bár papírforma szerint vége az évadnak, még sincs, mert próbáljuk a Csárdáskirálynőt, A Szépség és a Szörnyeteget, művészeink készülnek a Palotakoncertekre és a bajai Apáca show-ra, úgyhogy van feladat bőven nyárra. Köszönöm a Budapesti Operettszínház egész társulatának, minden munkatársának, közreműködőjének az egész évadot, gratulálok eddigi munkájukhoz, a továbbiakhoz sok erőt és sikereket kívánok!"

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 1 Kiss-B. Atilla főigazgató

A beszéd után sor került a díjátadóra. Idén az ERNST Galéria támogatásával adtuk át az elismeréseket, míg a Közönségdíjról a Bors Magazin online felületén szavazhattak a rajongók.
Az évad női főszereplője, Az évad férfi főszereplője, Az évad férfi karakterszereplője, Az évad női karakterszereplője, Az évad alkotója kategóriák sorsáróla tavalyihoz hasonlóan ezúttal is ötfős zsűri határozott, melynek tagjai a színház mecénásai voltak. A bizottság tagjai idén Eleni Korani műkincskereskedő, galériatulajdonos, Görög Athéna médiaszakember, Molnár Zoltán bankigazgató, Mózes Imre, a For-Top márkakereskedés tulajdonosa, míg a Budapesti Operettszínházat Hunyady Valéria dekoratőr képviselte, aki már 22 éve a társulat tagja.

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 2 Középen Takács Gabriella, a Bors főszerkesztő-helyettese
 
A 2018/19-es évadban bemutatott előadások, vagyis az Apáca Show, az István, a király, a Semmelweis, a Maya, A kék madár, a Mesemasa és az aranylevél, a Carousel - Liliom, valamint A Pendragon-legenda című produkciókban nyújtott teljesítmények alapján az alábbi eredmény született:
 

AZ ÉVAD NŐI FŐSZEREPLŐJE: FISCHL MÓNIKA
A Maya című előadás címszerepében nyújtott alakításáért
Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 3 Fischl Mónikának Görög Athéna adta át a Honthy-díjat

Az ÉVAD FÉRFI FŐSZEREPLŐJE: KOCSIS DÉNES ÉS DOLHAI ATTILA (megosztott első helyezéssel)
Az István, a király című előadásban István és Koppány szerepében nyújtott alakításaikért
Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 4 Kocsis Dénes, Eleni Korani és Dolhai Attila

AZ ÉVAD NŐI KARAKTERSZEREPLŐJE: NÁDASI VERONIKA
A Semmelweis és a Carousel című előadásokban nyújtott alakításáért
Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 5 Nádasi Veronika és Mózes Imre

AZ ÉVAD FÉRFI KARAKTERSZEREPLŐJE: BÁLINT ÁDÁM
A Carousel című előadásban Enoch Snow szerepében nyújtott alakításáért
Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 6 Bálint Ádám átveszi a díjat Hunyady Valériától

AZ ÉVAD ALKOTÓJA: TÚRI ERZSÉBET
A Pendragon-legenda című előadás díszlet- és jelmezterveiért
Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 7 Túri Erzsébetnek Molnár Zoltán adta át az elismerést

A Bors magazin online felületén lezajlott szavazás, vagyis a nézők döntése alapján a Közönségdíjas SÁNDOR PÉTER, a Carousel, az István, a király és A kék madár című előadásokban nyújtott teljesítményéért.
Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 8 Sándor Péternek Takács Gabriella nyújtotta át a közönségdíjat

A társulat szavazása alapján az évad színpadi közreműködője díjat ALTSACH GERGELY énekkari művész kapta, aki a színház téli, dubaji turnéján, mindössze pár órányi próbalehetőséggel, bravúros beugrással mentette meg A víg özvegy-előadást, melynek főszereplője lebetegedett.
Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 9 Altsach Gergely

Az évad zenekari művésze MORZSA RÓBERT hegedűművész lett, aki díját Pfeiffer Gyula főzeneigazgatótól vehette át.

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 10 Morzsa Róbert

Az évad nem művész dolgozójának járó Backstage-díjat idén megosztva VIRÁNYI ORSOLYA, a teátrum sajtófőnöke és marketingmenedzsere, valamint BORI TAMÁS rendező, játékmester kapta, akiknek Kiss-B. Atilla és Dr. Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató köszönte meg munkáját.

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 11 Bori Tamás és Virányi Orsolya

A főigazgató ennek a díjnak kapcsán kiemelte, nem tudják eldönteni, melyik fontosabb feladat, az, hogy a színpadon vagy a függöny mögött elvégezze valaki a munkáját, tegye a feladatát, vagy az, hogy egy már kész produkciót megfelelően "világgá kürtöljön", szépen becsomagoljon. "Elsősorban az vezérelt minket a díj kiosztásában, hogy figyelembe vegyük, kik azok, akik messze többet tesznek annál, mint ami a munkaköri leírásukban szerepel, mint amit tőlük a színház elvár. Virányi Orsolya és Bori Tamás rengeteget dolgoznak, teszik ezt örömmel, reggeltől estig, estétől reggelig, ezúton köszönöm nekik, és szeretettel gratulálok!" - mondta.

Honthy-díjátadó és évadzárás a Budapesti Operettszínházban - 12 A díjazottak

Honthy-díjátadónkkal tehát ünnepélyesen lezártuk a 2018/19-es évadot. Az új idény szeptember 6-án, a Csárdáskirálynő premierjével indul, majd visszatér A Szépség és a Szörnyeteg, a Színházak Éjszakáján a már hagyományos Broadway Fesztivállal várjuk a színház a nézőket, több különleges előadással is készülünk, valamint ősszel a 10 éves Musicalmeséket is ünnepi előadással köszöntjük majd. A Budapesti Operettszínház szeptemberi és októberi előadásainkra jegyek és bérletek már válthatók!

Az eseményről további fotók itt láthatók. A képeket Zsigmond László készítette. 


« Vissza ide : Hírek