Hírek

Idén tízéves jubileumát ünnepli a Budavári Palotakoncert

2022. júl. 06.

Kedves Nézőink! A 2022/2023-as évadban centenáriumát üli a Budapesti Operettszínház, és idén nyáron jubileumot ünnepel a Budavári Palotakoncert is. Immár tíz éve, hogy egy-egy varázslatos nyári hétvégén felcsendülnek a Budai Várban az operett műfaj legnépszerűbb dallamai, kiegészülve néhány igazi zenei kuriózumnak számító, ritkán hallható gyöngyszemmel. 2022. augusztus 5-én és 6-án ismét a Budapesti Operettszínház legnagyobb sztárjaival és ifjú tehetségeivel találkozhat a közönség egy páratlanul magával ragadó, a patinás műfajhoz remekül illő helyszínen, az Oroszlános Udvarban.

A Vincze Balázs által rendezett gála fellépőinek névsora meglehetősen impozáns.  Bordás Barbara, Dancs Annamária, Lévai Enikő, Lukács Anita, Kiss Diána, Oszvald Marika, Süle Dalma, Széles Flóra, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt már visszatérő fellépők, Langer Soma viszont idén debütál az Oroszlános Udvar színpadán.

Az operett műfaj legnépszerűbb szerzőinek - Kálmán Imrének, Lehár Ferencnek, Ábrahám Pálnak, Zerkovitz Bélának és Johann Straussnak - jól ismert műveiből, köztük a Marica grófnőből, a Csókos asszonyból, a Bajadérból, A mosoly országából és A víg özvegyből is felcsendülnek majd részletek, amelyeket a hagyományokhoz hűen idén is megfűszereznek a ritkán hallható zenei különlegességek. Hallható lesz egyebek mellett Jacques Offenbach Hoffmann meséi című művéből Olympia dala, de felcsendül Luigi Arditi Il Bacio (A csók) című szerzeménye, illetve egy dal Huszka Jenő Erzsébet című operettjéből is.

Idén tízéves jubileumát ünnepli a Budavári Palotakoncert - 0
Fotó: Éder Vera

Augusztus első hétvégéjén a magyar operett tradicionális és modern elemei ismét kart karba öltve elevenednek meg a színpadon, a produkciók pedig nemcsak a fülünket, de a szemünket is elkápráztatják majd. Az olykor szenvedélyben, máskor humorban és magyar virtusban gazdag zenék által nyújtott élményt idén is a nagyszabású koreográfiák teszik teljessé. A jubileumi Palotakoncert koreográfusai Apáti Bence, Bajári Levente, Krizsán Dániel és Lénárt Gábor lesznek. A tökéletes hangzásról és látványról ezúttal is a Budapesti Operettszínház művészei, szimfonikus zenekara, balett- és énekkara gondoskodnak majd, a felejthetetlen élményt pedig a több száz impozáns jelmez mellett a magas színvonalú színpad-, hang-, fény-, és pirotechnika teszi teljessé.

Tartsanak velünk! Legyenek részesei Önök is a műfaj legkülönlegesebb, legfényesebb ünnepének!

Jegyek kaphatók a www.palotakoncert.hu/jegyvasarlas oldalon.


« Vissza ide : Hírek