Hírek

Ingyenes online-előadás és Színházi Világnap a Budapesti Operettszínházzal!

2021. márc. 22.

Gyönyörű daljátékkal készül a Budapesti Operettszínház az idei Színházi Világnapra, mely második alkalommal járványügyi zárás alatt valósul meg. Az Operettszínház mégis közel hozza nézőihez a színházi élményt ezen a különleges napon: Március 27-én 19:30-tól ingyenes online-előadásként lesz látható a János vitéz. Bozsik Yvette rendezésében egy igazi Petőfi-mesevilág tárul elénk!

Legyen részese Ön is a közös ünneplésnek a színház Youtube-csatornáján, ahol akár üzenhet élő chatben kedvenc művészeinek az előadás közben! 

A Színházi Világnapot 1962 óta ünneplik március 27-én. Célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet - és tágabb értelemben a kultúra - fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását. A jelen helyzetben talán fontosabb az összetartozás érzése, mint valaha.

A Nemzetközi Színházi Intézet felkérésére minden évben a szakma egyik kiemelkedő művésze vagy alkotója megfogalmazza üzenetét a színházkedvelők számára. Idén ez a megtisztelő feladat Helen Mirren Oscar-díjas színésznőre jutott, akinek üzenetét a Budapesti Operettszínház képviseletében a Csillag-díjas Nádasi Veronika és a Jászai Mari-díjas Homonnay Zsolt tolmácsolásában hallhatják a nézők az online-előadás közvetítése előtt.


Közös taps a frontvonalban szolgálók tiszteletére! - 2021. március 27-én, 19 órakor - a színházi világnap alkalmából!

Az idei Színházi Világnapon a színházi művészek és dolgozók viszonozzák a tisztelgést: Az ünnepi műsort rendhagyó gesztusként egy taps előzi meg, mely az egészségügyi dolgozóknak szól!

A Budapesti Operettszínház is részt vesz a Kaposvári Csíky Gergely Színház "Köszönjük nektek, Veletek vagyunk" kampányában, amelyben az Önök támogatására is számítunk!

Színházunk és egész társulatunk nevében köszönetünket fejezzük ki az egészségügyi dolgozóknak, az orvosoknak, az ápolóknak, a mentősöknek, a rendőröknek, a katonáknak, a bolti dolgozóknak, a tanároknak, az önkénteseknek és mindazoknak, akik mindannyiunk biztonságáért dolgoznak, frontvonalban szolgálnak és minden nap - minden percében a Covid-19 vírussal szemben harcban állnak!

Színházunk zárva tart, az elmaradt esti tapsokat a frontvonalban szolgálók elismerésére ajánljuk, ezért március 27-én a színházi világnapon, a előadások kezdeti idejében, azaz este 7 órakor, otthonunkban nyissunk ablakot, álljunk ki az erkélyre és tapsoljuk meg azokat, akik a mindennapokban értünk és egészségünkért harcolnak!
Ingyenes online-előadás és Színházi Világnap a Budapesti Operettszínházzal! - 0

Tartsanak velünk 2021. március 27-én! 

« Vissza ide : Hírek