Hírek

Isten éltesse születésnapján a 99 éves Budapesti Operettszínházat!

2021. dec. 22.

Hazánk egyik legszebb zenei kötődésű épületében az I. világháború kezdetéig orfeum működött. A háború kitörésével lezárult egy korszak, a legendás orfeum aranykora véget ért, ahogy a "boldog békeidőkként" emlegetett nosztalgikus időszak is.
Isten éltesse születésnapján a 99 éves Budapesti Operettszínházat! - 0

Az operett műfaja a Népszínház és a Király Színház után 1922. december 22-én kapott saját otthont, majd 1923-ban nevezték el Fővárosi Operettszínháznak. A színház története során legfőbb szempont volt a klasszikus operett hagyományainak ápolása és modern művészi megoldások általi gazdagítása. Budapest lett - Bécs mellett - az operett fővárosa.
Isten éltesse születésnapján a 99 éves Budapesti Operettszínházat! - 1

A Budapesti Operettszínház kéttagozatú, igazi zenés népszínház, amely operetteket és musicaleket egyaránt műsorra tűz több, az ifjúságnak szóló irodalmi-történelmi alapú előadással együtt. Évente mintegy 500 előadást játszik, közel 400 ezer néző előtt, így ma az Operettszínház Magyarország egyik leglátogatottabb teátruma.  Világszerte elismerik, hogy egyedül a magyarok éneklik-játsszák az operettet lendületes muzsikával, hévvel, tűzzel, akrobatikus táncelemekkel, gazdag látványvilággal és megdöbbentő érzéki-érzelmi viharokkal. A társulat rendszeresen turnézik külföldön, Európa, Ázsia és Amerika számos országában megfordult már operett és musicalprodukcióival, gálaelőadásaival.

A régi formájában visszaállított és megszépült épület adottságait kihasználva várja a zenés színházi műfaj iránt érdeklődőket és többfunkciós kulturális központként vállal szerepet a hazai művészeti, társasági életben.

Isten éltesse születésnapján a 99 éves Budapesti Operettszínházat! - 2


« Vissza ide : Hírek