Hírek

István, a király újra a Budapesti Operettszínházban!

2018. aug. 24.

Október 22-től sokak örömére újra színpadunkon a Szörényi-Bródy szerzőpáros legendás rockoperája Székely Kriszta rendezésében.

{KEP,81,77}Kocsis Dénes | Polyák Lilla, Kocsis Dénes, Homonnay Zsolt, Maros Bernadett Eszter, Gömöri András Máté
Fotók: Gordon Eszter

A családi viszály története szinte mindenki előtt ismert: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen. Milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem érdekében? Milyen elveket áldozunk fel politikai célokért? A hatalom mindenek előtt áll? Szörényi Levente zenéjét és Bródy János dalszövegeit minden nemzedék kívülről ismeri, az előadás a történelmi háttér helyett a mindenkori emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt, a jól ismert történet új értelmezését keresve. 

István, a király újra a Budapesti Operettszínházban! - 0Dolhai Attila

Istvánként
Kocsis Dénest és Sándor Pétert láthatja a közönség, Koppányt Dolhai Attila és Feke Pál alakítja. Réka szerepében Gubik Petra és Kardffy Aisha lép színpadra, Saroltot Polyák Lilla és Siménfalvy Ágota alakítja. Gizellát Maros Bernadett, Drahos Evelin és Halasi Bianka kelti életre, utóbbiak új beállóként mutatkoznak be közönségünknek. Laborcot Kerényi Miklós Máté és Szerémy Dániel, Asztrik főpapot Homonnay Zsolt és Magócs Ottó formálja meg. A teljes szereposztás itt olvasható.
 
István, a király újra a Budapesti Operettszínházban! - 1Gubik Petra és Kocsis Dénes 

A koreográfiákat a Budapesti Operettszínház vezető koreográfusa, 
Bodor Johanna és a néptáncban és néptánc alapú kortárs táncban más többszörösen bizonyított Lénárt Gábor készítette.
 
István, a király újra a Budapesti Operettszínházban! - 2 Kocsis Dénes, Kiss Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter

A darab zenei vezetője az a Makláry László, aki az 1983-as ősbemutatón is vezényelte a művet, mellette a másik karmester Szabó Mónika karigazgató, aki a kórusok betanításáért is felel. A díszlettervező Cseh Renátó, a jelmeztervező Pattantyus Dóra. Az előadásban a Budapesti Operettszínház Musical Együttese és Énekkara is közreműködik.

Az előadásra jegyek még válthatók ide kattintva

« Vissza ide : Hírek