Hírek

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban

2019. aug. 22.

A Csárdáskirálynő premierjével és A Szépség és a Szörnyeteg visszatérésével indul 2019/20-as évadunk, tárt kapukkal várjuk nézőinket a Színházak Éjszakáján, több különleges előadással is készülünk, és ha mindez nem lenne elég, ősszel a 10 éves Musicalmeséket is ünnepelhetjük. Szeptemberi és októberi előadásainkra június 17-től válthatók jegyek.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban - 0

A szeptember rögtön egy nagy klasszikus visszatérésével indul: Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét állítja színpadra a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, aki először rendez operettet. A halhatatlan remekmű szeptember 6-tól látható kőszínházunkban, mégpedig hármas szereposztásban, olyan nevekkel a színpadon, mint Fischl Mónika, Lévai Enikő, Kiss Diána, Vadász Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Erdős Attila, Dénes Viktor, Szendy Szilvi, Bojtos Luca, Bódi Barbara, Csuha Lajos, Dézsy Szabó Gábor, Felföldi Anikó, Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt és Langer Soma.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban - 1

A közönség nagy örömére visszatér sikerdarabunk, A Szépség és a Szörnyeteg. A Disney egyik legelbűvölőbb meséjéből született családi musical nemcsak nyolc éve tartó német nyelvű turnéját folytatja a következő szezonban, de Böhm György rendezésében szeptember 14-től ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban is, ráadásul szeptember 20-án az ezredik előadást ünnepelhetjük.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban - 2 

A Csárdáskirálynő és A Szépség és a Szörnyeteg egyaránt megtekinthető bérletben, de jegyek is válthatók rá.

A hagyományokhoz híven idén sem maradhatunk ki a Színházak Éjszakájából. A szeptember 21-én zajló, egész napos rendezvény során érdekes, változatos programokkal és természetesen rengeteg meglepetéssel várunk mindenkit falainkon belül.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban - 3

Szeptembertől színházi beavató programmal is készülünk, mellyel célunk megmutatni adiákoknak, hogy az operett humoros, szórakoztató, trendi műfaj. Ebbe a különleges világba társulatunk "operett-tudósa", Peller Károly kalauzolja el a fiatalokat, méghozzá interaktív módon: mesél nekik, megkérdezi, miként vélekednek a műfajról. A program második felében a "beavatottak" megnézhetik a Péntek 13, a szerelem napja című egyfelvonásos operettet, amely után a beszélgetés folytatódik. Programunkat akár kihelyezett énekóraként is ajánljuk!

Operettrajongóknak szóló, egész estés szórakoztató műsorral is készülünk "Hosszú az éjszaka" - Eisemann est címmel. A Kálmán Imre Teátrumban helyet kapó új előadásunk két főszereplője Peller Károly és állandó partnere, Szendy Szilvi, akik Eisemann Mihály zeneszerző életéről mesélnek, természetesen énekelve és táncolva, előadva a slágergyáros mester legfülbemászóbb dalait, míg a második felvonásban a Péntek 13, a szerelem napja tekinthető meg.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban - 4

Októberben újra műsorra tűzzük az idén 10 éves Musicalmeséket - a 2009. novemberében bemutatott zenés színházi varázslat, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt fantasztikus szórakozást ígér, a 2019/20-as évadban felújítva, új köntösben tér vissza Nagyszínpadunkra.

Október 24-én született Kálmán Imre, és ugyanezen a napon halt meg másik világhírű zeneszerzőnk, Lehár Ferenc. A dátumot 2002-ben a Magyar Operett Napjává nyilvánították, mi pedig a hagyományokhoz híven idén is nagyszabású gálaműsorral készülünk az évfordulóra. A fergeteges színházi est során sztárjaink közreműködésével hangzanak el az operettirodalom legnagyobb slágerei.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban - 5

Bemutatóink és újdonságaink mellett a régi nagy kedvencektől sem búcsúzunk, így az évad első hónapjában látható lesz a Virágot Algernonnak, a Szegény Dzsoni és Árnika, októberben jönnek közönségkedvenc musicaljeink, az Ének az esőben, az Elfújta a szél, a Carousel, A Pendragon-legenda és az István, a király. Szvinges, dzsesszes dallamaival a harmincas évek New Yorkjába repít az Amerikai komédia, újra felcsendülnek Huszka Jenő nagyszerű slágerei a Lili bárónőben, a klezmerzene szerelmeseinek pedig kiváló szórakozást ígér Jávori Ferenc "Fegya" szerzői estje, a Levelek otthonról, na és újra színpadra áll Oszi Boszi, a repülő nagyanyó is.

Izgalmas ősz a Budapesti Operettszínházban - 6 

Váltson jegyet vagy bérletet előadásainkra!

A 2019/20-as évadra szóló új bérletek már megvásárolhatók, június 17-én 10 órától pedig jegyek is válthatók az előadásokra a Szervezési és Közönségkapcsolati Irodában, a jegypénztárban, a Nagymező utcai pavilonban és weboldalunkon ide kattintva.

 


« Vissza ide : Hírek