Hírek

János vitéz visszatér!

2019. nov. 21.

1904 novemberében a közönség megismerte az egyik legszebb magyar zenés darabot. A három felvonásos előadás egyszerre szórakoztatta a nézőket és csalt könnyet a szemükbe meghatóan szép soraival. A kor kritikusai a magyar operett megszületéséről beszéltek. Kacsóh Pongrácra a műfaj megteremtőjeként tekintettek, Bakonyi Károlyt pedig az eredeti mű szelleméhez való hűsége miatt magasztalták. A Király Színházban az előadások teltházasok voltak. A János vitéz meghódította a vidéki városokat, majd az egész országot.

János vitéz visszatér! - 0A lenyűgöző díszletet Cziegler Balázs tervezte

Lázasan folyik a készülődés színházunkban, ahol néhány nap múlva a nagyérdemű is megtekintheti legújabb daljátékunkat. A János vitéz című előadás gazdag a színpadi elemekben, a látványt pedig pazar jelmezek teszik teljessé. A fodrászok már serényen formálják a francia rizsparókákat, a jelmezeken a szakemberek az utolsó simításokat végzik.

János vitéz visszatér! - 1A János vitéz jelmezei Berzsenyi Krisztina jelmeztervező munkáját dicsérik


A Budapesti Operettszínház előadásának lenyűgöző és korhű díszletét Cziegler Balázs álmodta színpadra. A sárguló napraforgók között kel életre Iluska és Jancsi szerelmi története. A látványos jelmezek Berzsenyi Krisztina jelmeztervező munkáját dicsérik. Az előadás rendező-koreográfusa Bozsik Yvette.
Színházunk három kiváló művésze, Dolhai Attila, György-Rózsa Sándor és Sándor Péter hamarosan az egyik legismertebb magyar hős bőrébe bújik, hogy győzedelmeskedjen az igazság és a szerelem a gonosz felett. Kukorica Jancsi szerepét azonban nem játszották mindig férfiak. A világ első János vitéze Fedák Sári volt.

János vitéz visszatér! - 2A János vitéz szereplői az olvasópróba után

A szép és ártatlan Iluskát Bordás Barbara, Kiss Diána és Lévai Enikő alakítják. A francia király szerepében Földes Tamást, Jantyik Csabát, valamint a Nemzet Színészét, Bodrogi Gyulát köszönthetjük. A francia királykisasszony szerepében Fischl Mónikát, Lukács Anitát és Zábrádi Annamáriát csodálhatjuk. A mostoha szerepében Lehoczky Zsuzsa, Oszvald Marika és Papadimitriu Athina lép színpadra. Langer Soma, Erdős Attila és Pete Ádám Bagó, valamint a Strázsamester bőrébe bújik. Csőszként Faragó Andrást és Pálfalvy Attilát láthatjuk.
 
A János vitéz című előadásra a jegyek még válthatóak ide kattintva.

« Vissza ide : Hírek