Hírek

JANUÁRTÓL ISMÉT LÁTHATÓ A NINE A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN!

2023. nov. 30.

2024 januárjában ismét látható a Nine című musical a Budapesti Operettszínházban. Ebből az alkalomból az előadás alkotói és előadói közönségtalálkozót tartottak november 28-án kedden 18 órától a Kálmán Imre Teátrumban.

Fotó: Janus Erika 

Két éve a Nine budapesti ősbemutatójával nyitotta meg új évadát a Budapesti Operettszínház. Balázs Zoltán rendezése lenyűgözte a nagyközönséget, ami nem csoda, hiszen a nagyszabású produkció díszletei és a jelmezei szokatlan látványvilágot tárnak a nézők elé, a darab sokféle zenei műfajból és stílusból táplálkozik, a művészek pedig több nyelven is megszólalnak. Az előadás a Nagymező utcai teátrum Musical Együttese számára rendkívüli kiteljesedési lehetőségeket biztosít mind a klasszikus, mind a kortárs táncok által ihletett koreográfiák okán. A mások mellett a New York-i Broadwayn is óriási sikerrel játszott musical 2024. január 11. és 14. között öt alkalommal látható az Operettszínházban.

Fotó: Janus Erika 

A dalszövegeket a főszereplő Guido színpadi alakját megformáló Szomor György fordította olasz nyelvről magyarra, a színház sztárjai pedig olaszul és franciául is énekelnek a produkcióban. Az Operettszínház társulatának tagjai mellett Bánsági Ildikó, Keresztes Ildikó, Szilágyi Enikő és Benedekffy Katalin is látható az előadásban. A Nine karmesterei Bolba Tamás és Makláry László, koreográfusa pedig Szöllősi András.

Federico Fellini Oscar-díjas 8 és ½ című ikonikus mozija a filmtörténet első rendezői önvallomása. Újító filmes alkotás, ami nagy hatást gyakorolt más művészekre is. A film alapján az 1980-as évek elején Mario Fratti feldolgozásában, Arthur Kopit librettójával és Maury Yeston zenéjével és szövegével született meg a Nine című musical. 1982. május 9-én mutatták be a New York-i Broadwayn, ahol revelációval fogadták, nem csupán a nézők, hanem a kritikusok is. A darabot 12 Tony-díjjal jutalmazták, többek között a legjobb musicalnek, a legjobb eredeti zenének és szövegkönyvnek, valamint a legjobb jelmeztervezésnek járó elismeréseket is besöpörte. Az előadást az évek során 729-szer tűzték műsorra ott, mindeközben pedig elindult nemzetközi hódító útjára: színpadra állították szerte az Amerikai Egyesült Államokban, majd Dél-Amerikában és Európa több országában.

Fotó: Janus Erika 

A Kálmán Imre Teátrumban megtartott közönségtalálkozón az előadás alkotói és művészei, Dolhai Attila, Szomor György, Homonnay Zsolt, Nádasi Veronika, Füredi Nikolett, Siménfalvy Ágota, Dancs Annamari és Auksz Éva – Tassonyi Zsolt karmester zongorajátékával kiegészülve – fergeteges műsorral, dedikálással és fotózkodási lehetőséggel várták az érkezőket, akik a színház felhívására olasz stílusú maszkban, velencei álarcban és színpompás jelmezekben érkeztek az eseményre. Az est során bemutatkoztak az Operettszínház partnerei is: a közönség megcsodálhatta a Cango & Rinaldi ékszerház gyönyörű fülbevalóit, nyakláncait és gyűrűit; megkóstolhatta a Piccola Italia ínycsiklandó desszertjeit és a Caffe Vergnano egyedi kávészemeiből készült eszpresszóit; kiállításra került egy valódi olasz stílusikon Vespa az Importőr Kft. jóvoltából, valamint Nemes Károly velencei álarckészítő mester lélegzetelállító munkái is. S ha mindez nem lenne elég, a Ciao Travel kedvezményekkel várt minden érdeklődőt, a Thermal Hotel Visegrád **** pedig megajándékozta a legkreatívabb jelmezt viselő nézőt kétéjszakás wellness pihenési lehetőségével. A Nine művésznői a Cango & Rinaldi ékszereit viselték.

 jaFotó: Janus Erika

A produkcióból elhangzott részletek és az Olaszországhoz kötődő cégek valóban megidézték a hamisítatlan dolce vita-életérzést a Nagymező utcában. Aki pedig kedden nem jutott be a Kálmán Imre Teátrumba, már készülhet is a Nine januári és júniusi előadásaira, amelyek kapcsán hasonlóan különleges programok, az olasz partnerek további csábító ajánlatai és kiállításai várják a közönséget.

Fotó: Janus Erika

Az előadásokra jegyek vásárolhatók a
https://operett.jegy.hu/ online felületen, valamint az Operettszínház 1065 Budapest, Nagymező utca 17. szám alatti Jegypénztárában (tel.: +3613124866; e-mail: jegy@operett.hu).

 

 

 

 

 

 


« Vissza ide : Hírek