Hírek

JÖN! JÖN! JÖN!

A NAGYSIKERŰ BROADWAY-PRODUKCIÓ ELSŐ ALKALOMMAL BUDAPESTEN!

2021. aug. 10.

Az új évad szeptemberben az eredetileg 2021 tavaszára tervezett Nine-Kilenc musical premierjével kezdődik a Budapesti Operettszínházban, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja. A sors fintora, hogy az előadást a sorozatos leállások miatt több mint kilenc hónapja próbálják, ám - ahogy Balázs Zoltán, az előadás Jászai Mari-díjas rendezője fogalmazott - a misztikus kilencesen átlépve a próbaidőszak alatt kizárólag a tartalomra koncentrál, illetve arra, hogy az előadásban hogyan tudják tovább vinni a Fellini-örökséget, miközben valami egyedit alkotnak.

A három szereposztással tervezett előadás egy társulatépítő darab, amely igazi sztárparádét kínál, az Operettszínház többgenerációs sztárgárdája mellett vendégként látható a színpadon Bánsági Ildikó, Keresztes Ildikó és Szilágyi Enikő. Balázs Zoltán workshop-szerű színészvezetése és a koncepciózusan felépített elmélyült próbafolyamat eredményeként igazi szuperprodukció készül. Részletes szereposztás: https://bit.ly/3jNqVhE 

A budapesti ősbemutató egyedülállóságát fokozza, hogy a Broadway-mű zeneszerzője, Maury Yeston hozzájárult a budapesti előadás bővített zenei anyagához, ennek köszönhetően az operettszínházi előadásban hangzik el majd először, ráadásul magyarul a Nine-Kilenc filmváltozatának három ikonikus slágere, a Cinema Italiano, a Take it All és a Guarda la Luna. A musical történetének -éppen évfordulós! - 40 éve alatt ez a három dal csak és kizárólag most fog színpadon felcsendülni, eddig csak a filmváltozatban volt hallható. A zeneszerző levelét itt olvashatják: https://bit.ly/3lQxYss 

A színpadi tér semmilyen eddigi operettszínházi előadáséhoz nem hasonlít: a színészek szinte áttetsző elemek között mozognak,és ebben a közegben a három főszereplőnek, Dolhai AttilánakHomonnay Zsoltnak és a magyar szövegeket is jegyző Szomor Györgynek megvan a lehetősége, hogy teljesen a saját képére formálja Contini alakját.

A hatalmas alkotói energiákat ötvöző előadás számos további meglepetést tartogat, amelyekről még annyit elárulunk, hogy a művészek olaszul és franciául is megszólalnak, továbbá, hogy a sokféle zenei műfajból merítő alkotás az Operettszínház Musical Együttese számára is rendkívüli lehetőségeket biztosít a tarantella, a flamenco, a vogue, a revü, a klasszikus és kortárs táncok által inspirált koreográfiák színpadi bemutatása által.

A Nine-Kilenc bemutatójával kapcsolatos további információk, érdekességek: 


« Vissza ide : Hírek