Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #1

Rotter Bianka

2021. máj. 07.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #1 - 0

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed? 
Nekem ez talán valahogy előre "így volt megírva", mivel mindkét szülőm balettművész, ezért egész pici korom óta a színház körül forgott az életem. Azt hiszem 2 és fél éves koromban mondtam először Anyukámnak, hogy balerina leszek!

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
A tánc nyelve is hihetetlen kifejező, csak egy táncművész nem a szavakba "kapaszkodik", hanem testével, mimikájával fejezi ki magát! A mostani táncestben volt szerencsém eltáncolni Seregi László két gyönyörű pas de deux-jét is (a Spartacus és a Makrancos Kata egy-egy kettősét). Laci bácsi számomra az egyik legkifejezőbb koreográfus, aki a leggyönyörűbb zenéket megszólaltatja művészei testén! Általa egy táncos nagyon közel tudja hozni a nézőt magához és a darab történetéhez. 

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Nagyon különleges ez a Táncest, mert az Operettszínházban ezelőtt még nem nagyon volt ilyen jellegű lehetőség ahol a balettkar meg tudja mutatni magát a modern táncvilágtól kezdve a neoklasszikuson át a klasszikus balettig! És egy gyönyörű, színes est született!

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Leginkább kikapcsolódni a családommal, barátaimmal tudok és szeretek! Lehet az bármi, egy bográcsozás, egy kávé egy teraszon, vagy egy jó utazás, csak a szeretteim között lehessek!

Most pedig adj tovább egy kérdést! 
Ki vagy mi inspirál, motivál a táncos pályád során? 

A kérdésre Kelemen Krisztián ad választ következő részünkben!


« Vissza ide : Hírek