Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #10

Kozmér Alexandra

2021. máj. 11.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #10 - 0
A fotót készítette: Art&Lens Photography

Somai Valér előző részben továbbadott kérdése: - Karriered során már számtalanszor léptél színpadra, eltáncoltad a balett irodalom legszebb darabjait. Számodra milyen érzés, mit jelent ma fellépni a színpadra, illetve az előadás végi taps. Ez miben változott a karriered során?
Minden előadásnak súlya van, minden fellépés egyformán fontos. Az idő múlásával talán egyre fontosabb. A közönség szeretete, tapsa a jutalom. Ilyenkor elfelejtjük a próbák esetleges viszontagságait és learatjuk a munkánk gyümölcsét. 

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Amióta az eszemet tudom táncolok. Ahogy teltek az évek és jöttek a sikerek, magától érthetődő volt, hogy a szenvedélyem lesz a hivatásom. 

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Szerintem az élet nagy pillanataiban nincs szükség szavakra. Egy tekintet egy érintés többet fejez ki, mintha szavakkal megtörnénk a pillanat varázsát, nevén nevezve, konkretiz?lva a dolgokat. Számomra a tánc a lélek zenéje, mely a mozdulatokkal fejezi ki a történetet, harmóniában a zenével, ami finom rezdülésekkel jut el a nézőhöz.

- Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Nagyon színes a Táncest palettája, a klasszikustól a kortárs táncig minden megtalálható ebben a két felvonásban. Seregi László életművének a sorsa szívügye sokunknak, boldog vagyok, hogy műsorra kerül a Spartacus és a Makrancos Kata kettőse. Az est kuriózuma Zachar Lóránd egyfelvonásosa, aki az együttes számára kreálta a kihívásokban bővelkedő, tánc matériában/mozgásanyagban különösen gazdag, sokszínű, izgalmas művét. 

- Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Szeretek főzni, olvasni, nagyokat sétálni.

- Most pedig adj tovább egy kérdést!
Melyik táncstílus a kedvenced és melyik az amit még esetleg nem próbáltál, de szívesen kipróbálnád magad benne?

A kérdésre Lepedus Boglárka ad választ a következő részben.

Korhatár nélkül - staféta indul! #10 - 1A fotót készítette: Art&Lens Photography


« Vissza ide : Hírek