Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #11

Lepedus Boglárka

2021. máj. 11.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #11 - 0

Kozmér Alexandra előző részben továbbadott kérdése: - Melyik táncstílus a kedvenced és melyik az amit még esetleg nem próbáltál, de szívesen kipróbálnád magad benne?
A kedvencem a klasszikus balett és a modern társastáncok. Ami kivívást jelenti számomra, és szeretném jobban elsajátítani az a néptánc. 

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Kiskoromban két dolgot imádtam csinálni, az egyik az éneklés volt a másik a balettozás. Mindkettővel nagyon sokat foglalkoztam, balett előadásokon léptem fel, otthon is folyton gyakoroltam, közben énekversenyeken vettem részt. Aztán mikor megtudtam, hogy ha balett táncos akarok lenni azt nagyon korán kell elkezdeni, akkor gyorsan kellett dönteni a kettő között. Nem volt egyszerű, mert sepsiszentgyörgyi vagyok, úgyhogy tudtam, hogy ha a balettot választanám, az azt jelentené, hogy 10 éves koromban eljövök otthonról, és ugyan sokat balettozhatok, de a családomat nagyon ritkán fogom látni. Mivel nem csillapodott a tánc iránti szeretetem, úgyhogy ugyan másfél évvel később, de elhatároztam, hogy a balett mellett döntök. És szerencsémre fel is vettek.

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
A táncban nagyon sokat segít a zene, a hangulata beleviszi a nézőt egy olyan lelki állapotba, amiből érzi hogy ez most szomorú, vidám, esetleg félelmetes jelenet lesz. A táncban jelen van a pantomim, ami leegyszerűsíti és érthetővé teszi a mondanivalót, meg persze a mimika.

- Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Nekem személy szerint azért volt nagyon különleges, mert ez volt az első fellépésem az Operettszínház színpadán, mint balettkari tag. Előtte pedig ott vizsgakoncertezhettem, úgyhogy ez még nosztalgikussá is tette. Ugyan nem volt közönség, de én ugyanúgy izgultam, mintha teltház lett volna.

- Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Leginkább a szeretteimmel töltött idő a legnagyobb kikapcsolódás, de ha éppen karantén miatt az nem lehetséges, akkor a mozgás pl. yoga vagy pilates is fel tud frissíteni egy kis zenehallgatással ötvözve.

- Most pedig adj tovább egy kérdést!
Milyen pozítivumot találtál az otthon töltött karanténban?

A kérdésre Kapitány Dorottya ad választ a következő részben.

Korhatár nélkül - staféta indul! #11 - 1A fotót készítette: Art&Lens Photography


« Vissza ide : Hírek