Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #12

Kapitány Dorottya

2021. máj. 11.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #12 - 0
A fotót készítette: Juhász Éva

Lepedus Boglárka előző részben továbbadott kérdése: - Milyen pozítivumot találtál az otthon töltött karanténban?
Mióta hivatásos táncosként dolgozom nem volt példa arra, hogy ilyen sok időt töltsek egyhuzamban otthon. Előkerült a polcról több könyv, amelyeket már régóta terveztem elolvasni, volt lehetőségem nagyokat sétálni és az otthonomat szépítgetni. 

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Óvodás korom óta balettművész szerettem volna lenni és ettől nem tántorított el soha semmi és senki, mégis ugy érzem a tudatos felismerés később született. Pályakezdőként, egy szóló eltáncolása után kaptam egy levelet, egy ismeretlen nézőtől, amelyben leírta, hogy mennyire köszöni az élményt amit adtam, mert velem együtt sírt, majd mosolygott a nézőtéren előadás közben. Ez nagyon fontos üzenet volt számomra, mert arról kaptam visszajelzést, hogy amit át szeretnék adni a nézőknek, érzelmek és gondolatok, azok elérték céljukat. Azóta is minden alkalommal ez a motiváló erő, amikor színpadra lépek, hogy el tudjam varázsolni a nézőket egy a hétköznapi problémáiktól távoli helyre.

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki, beszélnek a kezek és dalolnak a lábak. Nem tudom szebben megfogalmazni ezt, mint ahogy Faludy György írta Balett-táncos című versében:
"A testem mindig meztelen,
átüt trikón és jelmezen,
s ha öltözöm, levetkezem,
mert lényegem és jellegem,
hogy kontúrom a jellemem
és szívem kinn a mellemen,
és én vagyok a művelet,
a művelő s a műremek,
a szobrász és a nyersanyag,
s a szobor, melyet kifarag."

- Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Nagy sikernek és élménynek tarom, hogy a Budapesti Operettszínház Balettkara hosszú évek után újra, önálló táncos előadással tudott színpadra állni.

- Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Szeretem a város zajától távol tölteni a szabad időmet, a hangos hétköznapok után feltöltődni a természetben. 

- Most pedig adj tovább egy kérdést!
Ha egyet kivánhatnál a táncirodalom szerepei közül, mi lenne az?

A kérdésre Sík Milán ad választ a következő részben.


« Vissza ide : Hírek