Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #13

Sík Milán

2021. máj. 11.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #13 - 0A fotót készítette: Juhász Éva

Kapitány Dorottya előző részben továbbadott kérdése: - Ha egyet kivánhatnál a táncirodalom szerepei közül, mi lenne az?
Valójában nincs kifejezett szerepálmom. Számomra mindig az éppen aktuális  lehetőség a legfontosabb, viszont ha kívánhatnék egyet az az lenne, hogy még nagyon sokáig legyen erőm és egészségem táncolni.

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Miután felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskolára, az első balett előadás, amiben közreműködhettem, mint gyerekszereplő, a Diótörő volt. A színpadi lét azonnal magával ragadott, és tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni egész életem során.

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Véleményem szerint egy mozdulat, arcmimika vagy akár csak egy testtartás is lehet olyan kifejező, hogy a táncos képes legyen vele komoly érzelmeket közölni, vagy akár történetet mesélni. A tánc pont ezért olyan nehéz dolog, mert nincs más eszközünk az érzéseink közvetítésére, csak a testünk és a lelkünk, de talán ez a legszebb az egészben.

- Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Úgy vélem azért különleges a Táncest számunkra, mert a Balettkarnak először van lehetősége, egy neoklasszikus elemekkel ötvözött kortárs balett koreográfia bemutatására a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán. Nagy kihívás elé állított minket mind fizikailag, mind mentálisan, de ennek ellenére a végeredmény csodálatos lett, és mindenki megmutathatta benne tudásának legjavát.

- Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Május 3-án feleségem életet adott első gyermekünknek, Mirának. Jelenleg minden velük töltött nap, legyen az akár könnyű vagy fáradalmakkal teli, kikapcsolódás számomra.

- Most pedig adj tovább egy kérdést!
Kedves Beni! Kicsivel több mint egy éve csatlakoztál az Operettszínház balettkarához. Hogyan sikerült a beilleszkedés, és mi a véleményed a csapatról?

A kérdésre Babácsi Benjamin ad választ a következő részben.
Korhatár nélkül - staféta indul! #13 - 1
A fotót készítette: Art&Lens Photography


« Vissza ide : Hírek