Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #14

Babácsi Benjamin

2021. máj. 11.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #14 - 0A fotót készítette: Juhász Éva

Sík Milán előző részben továbbadott kérdése: - Kedves Beni! Kicsivel több mint egy éve csatlakoztál az Operettszínház balettkarához. Hogyan sikerült a beilleszkedés, és mi a véleményed a csapatról?
Szerencsém volt, mert már mielőtt ide kerültem nagyon sok embert ismertem. Szokták mondani, hogy kicsi a táncos világ, már a Táncművészeti Egyetemről ismertük egymást a többséggel. Nagyon megszerettem a csapatot, úgy érzem gyorsan befogadtak, és hamar részese lettem a társulatnak. Egy nagyon összetartó együttesnek gondolom ezt, akár színházon belül, akár színházon kívül. Bármikor, bármiben lehet számítani a másikra, legyen az szakmai vagy éppen magánéleti probléma, és ez roppant megnyugtató. Egy jól működő kis családnak érzem magunkat. Azt hiszem megtaláltam a helyem. Egy kicsit mindenki őrült, de szerintem egy színház nem is működne másképp. :)

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Talán második évfolyamos lehettem (10 éves), amikor az egyik balett órán nagyon megizzadtam, és nagyon megdicsért az akkori Mesterem. Azt hiszem ott tudatosult bennem, hogy ezt lehet komolyan is csinálni. Az iskolás éveim alatt több sikerélményem is volt, ezek pedig biztosítottak abban, hogy ez az én utam.

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Ha táncelőadásról van szó, én kimondottan szeretem ha már előre ismerem a történetet. Könnyebb megérteni, előadni és átadni magunkat az érzéseknek. De úgy gondolom egy-egy mozdulat roppant kifejező tud lenni, és természetesen a színészi játék is fontos! Úgy hiszem mint néző, mindenki szubjektíven próbál azonosulni a darabbal, mindenkiből más-más érzéseket válthat ki egy mozdulatokkal előadott történet. Mindenkinek mást jelent, és ez szerintem szuper dolog!

- Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Számomra azért volt különleges ez a Táncest, mert sok fajta műfajban (legyen az klasszikus vagy éppen modern) a teljes Balettkar megmutathatta azt amiben igazán jó. Az pedig a tánc!

- Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
A teljes kikapcsolódást a macskám és a családom társaságban érzem igazán, de nagyon szeretek találkozni a barátaimmal, beülni valahová, beszélgetni, szórakozni.

- Most pedig adj tovább egy kérdést!
Nem csak a testi, a mentális felkészültséget is fontosnak tartom, így a kérdésem is erre irányul: Hogyan készülsz fel mentálisan egy adott előadásra?

A kérdésre Sasvári Laura ad választ a következő részben.


« Vissza ide : Hírek