Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #16

Hoffman Virág Zoé

2021. máj. 13.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #16 - 0 A fotót készítette: Juhász Éva

Sasvári Laura előző részben továbbadott kérdése: - Van-e szerepálmod vagy olyan színházi lehetőség (akár szerep, ének, koreografálás, stb.) ahol úgy érzed meg tudod mutatni egy új arcodat? 
Szerencsésnek tartom magam, mert korábbi pályám során számos színházi műfajt kipróbálhattam és rengeteg szerepet megformálhattam, gyermeket aki nővé érik, hős szerelmest, démoni gondoszt, mesefigurákat, varázslatos lényeket, így nincs hiányérzetem vagy vágyott szerepálmom. Mindig örömmel formálom magamra amit éppen az élettől kapok, ez olykor könnyebb, máskor nehezebb, de pont ez teszi izgalamassá. Alkotási vágyam inkább kreativitásomban jelenik meg, melyet igyekszem a magánéletemben is kamatoztatni. 

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Máig él bennem az emlék, amikor kilenc éves koromban az anyukám nagy nehezen meggyőzött, hogy menjünk el az akkori Magyar Táncművészeti Főiskola nyíltnapjára. Egy szombati nap volt, az ötödik lány évfolyam balettóráját néztük meg. Magával ragadott amit ott láttam, akkor fogalmazódott meg bennem, ezt szeretném csinálni. Annyira biztos voltam benne, hogy az édesanyám kicsit meg is ijedt, mert ő már tudta, nehéz útnak nézek elébe. És bizony jól látta, a családom támogatása nélkül valószínűleg nem lett volna erőm, hogy azzá váljak aki ma vagyok. 

Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Azt gondolom tánc előadással is kiválóan lehet történetet mesélni, hiszen a táncosok eszköztárában a színészi képességeknek is szerepelnie kell, valamint nagy segítségünkre vannak a kellékek, díszletek, jelmezek, fények, hangok és minden egyéb ami a színházi varázslatot megteremti. Véleményem szerint, sok esetben azonban nem feltétlenül egy adott történet pontos átadása, míg inkább egy érzés, hangulat, lelkiállapot előidézése a cél a közönségben.

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Izgalmas újításnak tartom az Operettszínház repertoárján, melyben a nézők láthatnak majd nagy klasszikusokat és új kreációkat. Mind technikailag, mind érzelmileg sokszínűséget mutat.

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Erre a kérdésre számtalan választ tudnék adni mert elég tág az érdeklődési köröm, de hogy pár dolgot említsek, például egy séta a kutyámmal az erdőben, egy kellemes beszélgetés a barátaimmal, valamint az utazás az ami kikapcsol. Az új ingerek mindig pozitívan hatnak rám, feltöltenek lelkileg. 

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Mi az a ma általad már ismert bölcsesség, tapasztalat, amit megosztanál a tíz évvel korábbi éneddel?

A kérdésre Blénesi Zsolt ad választ a következő részben.


« Vissza ide : Hírek