Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #18

Tóth Nikolett

2021. máj. 13.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #18 - 0A fotót készítette: Juhász Éva

Blénesi Zsolt előző részben továbbadott kérdése: - Hogyan képzeled el magad 10 év múlva?
Mindenképpen anyaként, a többi nem számít!

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Egészen pici korom óta vonzott a zene és a tánc, de érdekes, hogy viszonylag későn döntöttem úgy, hogy ezt a szakmát választom hivatásomul. Eleinte társastáncot szerettem volna tanulni, de sajnos nem volt megfelelő partnerem hozzá, így szinkronúszni, majd mellette balettozni kezdtem. A sikeres Táncművészeti Főiskolai (azóta Egyetem) felvételim után még évekig nem volt igazi sikerélményem a táncban. Hálás vagyok az iskolának, hogy nem engedték el a kezem, mert 6-7. évfolyam környékén az akkori balettmesteremnek sikerült megfordítania, elindítania bennem valamit, ami akkora motivációt adott, hogy innentől fogva tudtam, hogy táncművész leszek.

Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Ez relatív. Szerintem sok minden múlik a művész tehetségen és azon, mennyire kifejező maga az előadás, a koreográfia. Azt tapasztaltam, hogy a közönségnek is "meg kell szoknia" a táncos előadásokat, az első alkalommal általában nem szokták megérteni a teljes cselekményt (ha cselekményes műről van szó), de minél többet járnak ilyen jellegű előadásra, annál egyszerűbben megy a megértés is.

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
A táncművészek szempontjából egyértelmű, hogy azért, mert mi lehetünk az est főszereplői, ami ritkán adatik meg nekünk a színházban. Másrészről pedig azért, mert egy-egy ilyen lehetőség nemcsak próbára teszi a testünket, lelkünket, hanem új motivációval szolgál, ami azt gondolom elengedhetetlen ahhoz, hogy sokáig tudjuk művelni ezt a szép szakmát.

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Az kapcsol ki a leginkább, ha valami újat tanulhatok, ezen kívül imádok olvasni és a szabadban lenni.

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Számodra mi a táncművész szakma legkedvesebb része? Mit szeretsz benne a leginkább?

A kérdésre Schlégl András ad választ a következő részben.
Korhatár nélkül - staféta indul! #18 - 1A fotót készítette: Art&Lens Photography


« Vissza ide : Hírek