Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #19

Schlégl András

2021. máj. 14.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #19 - 0A fotót készítette: Art&Lens Photography

Tóth Nikolett előző részben továbbadott kérdése: - Számodra mi a táncművész szakma legkedvesebb része? Mit szeretsz benne a leginkább?
Számomra a legszebb része ennek a szakmának, amikor a kezdeti nehézségek után a végére egy komplett darab áll össze. Ilyenkor már nem csak a táncok technikai minőségén kell dolgozni, hanem azon is, hogy érzelmileg mit és hogyan tudunk hozzá tenni egy megformált karakterhez, egy adott duetthez, szólóhoz, vagy akár egy tömegjelenethez. Amikor a befektetett munkának beérik a gyümölcse, nagyon jó érzés visszagondolni, hogy honnan is kezdődött ez az egész folyamat.

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Általános iskolás voltam, amikor pár barátommal gondoltuk ?kipróbáljuk? a latin táncot, először csak hobbi szinten iskola mellett. Habár számukra pár hónap után abba maradt a lelkesedés, számomra ott kezdődött el. 2,5 évig  táncoltam ezt a műfajt és ez alatt az idő alatt fogalmazódott meg bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. A tánctanárom javaslatára felvételiztem a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumba és az ott kapott tapasztalatok hatására döntöttem el véglegesen, hogy ez az én utam.

Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Én úgy gondolom egy jó táncos nem csak a testével, de a lelkével is táncol. Az arcán, a testén  és akár egy adott mozdulatban is egyaránt látszódhatnak az érzések. Összességében a színpadi technika, díszletek, fények, koreográfiák, dramaturgiai szálak is mind fontos összetevői a táncos történetek megértésének.

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Én azért mondanám különlegesnek, mert egy színházon belül ritkán adatik meg arra lehetőség, hogy egy olyan előadást láthassanak a nézők amelyben csak tánc van. Ez az est rendhagyónak minősül mert rengeteg táncstílusban megmutatkozhatunk kezdve a klasszikus balettől egészen a kortárs táncig.

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Szabadidőmben szeretek sorozatokat nézni, főzni, edzeni, és a szeretteimmel lenni.

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Ha választanod kellene, akkor melyik táncstílusra mondanád azt, hogy ez áll hozzád a legközelebb? Miért?

A kérdésre Sautek Dóra ad választ a következő részben.
Korhatár nélkül - staféta indul! #19 - 1A fotót készítette: Art&Lens Photography


« Vissza ide : Hírek