Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #2

Kelemen Krisztián

2021. máj. 07.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #2 - 0

Rotter Bianka előző részben továbbadott kérdése: - Ki vagy mi inspirál, motivál a táncos pályád során? 
A táncos pályámon a folyamatos kihívások, az újabbnál újabb feladatok, a dinamizmus, és a körülöttem levő emberek sokszínűsége ami motivál a mindennapokban. Számomra ez egy örök körforgás, hiszen ahogy fejlődünk a civil életünkben, azzal párhuzamosan a művészi megélés és gyakorlatiasság is idomul mindehhez. Nagy példaképeim nincsenek, számomra több izgalmat rejt olyan emberekre felnézni és merítkezni belőlük, akik a mindennapjaim részesei. 

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed? 
14 éves koromban kezdtem el tánccal foglalkozni, és ezután kezdett el körvonalazódni bennem, hogy akár életpálya is lehet nálam a tánc.

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
A tánccal való történetmeséléshez egy táncosnak a testén, és a szuggesztív jelenlétén kívül nincs másra szüksége. Különböző tánctechnikák alkalmazásával, valamint emocionális töltéssel teljes értékű színpadkép tud kialakulni. 

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Ez a táncest azért különleges és magával ragadó, mert a nézők a klasszikus balett irodalom legszebb pas de deux-itől, egészen a neoklasszikus/modern táncműveken át élvezhetik az estet.

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
A családommal, a környezetben való "alkotással" mint a kertészkedés, szellemileg pedig a jóga az, ami igazi feltöltődést eredményez. 

Most pedig adj tovább egy kérdést! 
Mi az ami a mindennapokban motivál Téged? 

A kérdésre Bedő Dorisz ad választ következő részünkben!
Korhatár nélkül - staféta indul! #2 - 1
A fotókat készítette: Art&Lens


« Vissza ide : Hírek