Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #21

Rózsahegyi Orsolya

2021. máj. 14.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #21 - 0A fotót készítette: Art&Lens Photography

Sautek Dóra előző részben továbbadott kérdése: - Mi volt számodra a legnagyobb kihívás a Táncest kapcsán?
Ebben az időszakban, de kifejezetten ezen az előadáson mindenképpen kihívást jelentett a számomra üres nézőtérnek megteremteni azt a varázslatot, amiben máskor a nézők jelenléte segít. Olyan szempontból is különleges az est, hogy ezen debütál Zachár Lóránd egyfelvonásosa, melyet kifejezetten az együttes számára készített, technikailag, és stílusát tekintve is bőven hordozott számomra feladatokat.

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Küzdő típusú ember vagyok, az életben a célkitűzéseket tartom az egyik legfontosabb mozgatórugónak. Már gyermeknek is céltudatos voltam, 9 évesen kerültem a Táncművészeti Főiskolára, egy véletlen folytán, és már akkor elég kihívásokkal telinek tűnt a szakma, hogy felkeltse az érdeklődésemet.

Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
A táncnak mindamellett, hogy megvan az a képessége, hogy nagyon kifejező tud lenni, hiszen a testtel, mimikával, a mozdulatok energiáival tökéletesen lehet történeteket elmesélni, akár lehetővé teheti a néző számára, hogy létrehozzon egy fantáziavilágot, ahol saját lelkületén keresztül, egyéni értelmezésekkel, még inkább részesévé válhat egy- egy előadásnak.

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Szerintem a táncművészet sokszínűségét méltón tükrözi az előadás, mindenki megtalálhatja benne a kedvére valót!

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Mostanában a kertészkedés nyújtja számomra az igazi kikapcsolódást.

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Milyen tipusú karakter megformálása áll hozzád a legközelebb?

A kérdésre Lázár Anna Dóra ad választ a következő részben.
Korhatár nélkül - staféta indul! #21 - 1A fotót készítette: Juhász Éva


« Vissza ide : Hírek