Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #22

Lázár Anna Dóra

2021. máj. 14.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #22 - 0A fotót készítette: Art&Lens Photography

Rózsahegyi Orsolya előző részben továbbadott kérdése: - Milyen tipusú karakter megformálása áll hozzád a legközelebb?
Pályafutásom során volt alkalmam számos  karakter megformálására. Nagyon szeretek belehelyezkedni egy karakter bőrébe és érzelmi világába. Ha választanom kell akkor a királynő karakter megformálása állt és áll a legközelebb hozzám. Az azonban fontos, hogy a színpad, és a tánc bármilyen szerep is legyen rám bízva ugyanolyan boldogsággal tölt el minden alkalommal. 

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
Édesapám jóvoltából, gyermekkoromtól kezdve balett előadásokat nézhettem az Operaházban. A magyar balett történetének egyik legkivállóbb alkotója Seregi László balettjeit látva, már 4 évesen megfogalmazódott bennem, hogy táncművész szeretnék lenni. 

Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
A tánc egy igen komplex formanyelv. Hosszú ideig tanuljuk, gyakoroljuk, a stílusokat és technikákat a testünkre formáljuk, végül a lelkünket hozzáadva nem csak táncossá hanem előadóművésszé is válunk általa. A színpadon nem csupán tánc folyamatokat táncolunk. Egy jó koreográfia érzéseket közvetít, történetet mesél a mozdulataink segítségével. A testünkön kívül az arcunk, tekintetünk ami támpont lehet egy nézőnek.  Amellett hogy tükrözi a saját személyiségünket, az adott szerep jegyeit hordozza magában, segít belehelyezni a nézőt egy adott miliőbe. Mindezekhez pedig hozzá kapcsolódik a zene, a jelmez, a díszlet, a fények, a mindenkori darab története és így válik egy táncelőadás közös munkával a nagyérdemű számára is érthetővé.

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Sokszínű és az Operettszínház színpadán rendhagyó alkalom, hogy egyedül a táncé a főszerep. A táncestnek szerintem egyik különlegessége, hogy hallhatja a néző Mendelssohn Olasz Szimfóniáját, melynek nyitó tétele szinte azonnal vidámsággal tölti meg a színpadot.

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
A természetben tudok igazán kikapcsolódni. Kirándulással, új tájak felfedezésével.

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Van-e valami babonád vagy rituáléd mielőtt színpadra lépsz?

A kérdésre Szanyi Tamás ad választ a következő részben.
Korhatár nélkül - staféta indul! #22 - 1A fotót készítette: Art&Lens Photography


« Vissza ide : Hírek