Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #23

Szanyi Tamás

2021. máj. 14.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #23 - 0A fotót készítette: Art&Lens Photography

Lázár Anna Dóra előző részben továbbadott kérdése: - Van-e valami babonád vagy rituáléd mielőtt színpadra lépsz?
Igazából nincsen semmi ilyesmi. A szokásos bemelegítés és nyújtáson kívül maximum átszellemülök az éppen adott darabra hogy mentálisan is jelen tudjak lenni a lehető legmagasabb szinten. Azt gondolom hogy ez legalább olyan fontos mint a napi gyakorlás.

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?Számomra ez az elhatározás egy hosszabb folyamat alatt született meg ugyanis már a táncművészeti főiskola előtt jártam előkészítő tánc oktatásra, ami felnyitotta a szemem, hogy milyen szépségeket rejt ez a szakma. A későbbiekben ez a fajta tánc iránti vonzalom növekedett bennem, hogy újabb kihívások elé tárjon és a saját határaimon való átlépésben segítsen.

Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
A tánc egy rendkívül magas szinten kifejező óriási testtudatot követelő mozgásvilág, ami önmagában olyan tág és végtelen lehetőségeket rejt magában, hogy mindenféle stílusban szinte bármilyen érzelmi világot képes átadni a nézők számára.

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
A Táncestünk különlegessége abban rejlik, hogy többfajta stílusban jelenhetünk meg a színpadon, ezáltal a nézők több ízben kóstolhatnak bele a tánc szépségébe egy este alatt.

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Szabadidőmben sokat vagyok a barátaimmal és számos sportot is szeretek hobbi szinten űzni, de a jelenlegi nehéz helyzetükben már az is sokat jelent számomra ha kiszabadulhatunk a természetbe és túrázhatunk egyet. 

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Mivel foglalkoznál, ha nem táncolnál?

A kérdésre Papp Bálint ad választ a következő részben.
Korhatár nélkül - staféta indul! #23 - 1A fotót készítette: Art&Lens Photography


« Vissza ide : Hírek