Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #24

Papp Bálint

2021. máj. 15.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #24 - 0A fotót készítette: Art&Lens Photography

Szanyi Tamás előző részben továbbadott kérdése: - Mivel foglalkoznál, ha nem táncolnál?
Egy tancosban gyakran felmerül ez a kérdés, így bennem is. Ha valamilyen oknál fogva már nem tudnám folytatni a táncot, akkor egy teljesen más irányba és más terület jöhetne szóba. Konkrét példát nem tudok mondani, de azt tudom hogy olyan szakmát választanék ami leköt és ugyan olyan szeretettel és alázattal tudnék csinálni mint a táncot.

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?
5-6 éves voltam, mikor szüleim beírattak társastáncra. 10 évesen, amikor már versenyeztem is, jöttem rá, hogy ez már nem csak hobbi hanem hivatás is. A szakközépiskola választása során döntöttem el, hogy nekem a hobbim lesz a munkám. 

Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Egy kicsit nehezebb helyzetben vagyunk mivel nem szavakkal vagy mondatokkal kommunikálunk a nézőkkel. Egy táncelőadásnál fontos a dramaturgia, hogy az adott darab miről fog szólni. Ha ezt elolvassa a néző máris könnyebben érthető számára. Néha egy szóló vagy duett kevesebbet visz előre a cselekményben mint egy prózai darabban egy három perces monológ, de annál tartalmasabb és lényegretörőbb.

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Talán azért mert hosszú évek után ismét csak tánc tölti be az Operettszinhaz színpadán.

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
A kutyámmal töltök időt és kimozdulok a természetbe ha az idő engedi. De szeretek csak otthon maradni filmezni, sorozatot nézni.

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Ha vissza mehetnél az időben, szólnál a gyerekkori önmagadnak hogy mire készüljön fel ha ezt a szakmát választja?

 


« Vissza ide : Hírek