Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #3

Bedő Dorisz

2021. máj. 07.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #3 - 0

Kelemen Krisztián előző részben továbbadott kérdése: - Mi az ami a mindennapokban motivál Téged?
Szeretem az új feladatokat és kihívásokat. Mindig újabb és újabb célokat tűzök ki magam elé, ezek elérése motivál a szakmámban és a civil életben is.

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed? 
Nagyon korán, már 6 évesen elkezdtem balettozni, de a döntő elhatározás csak később jött, amikor 12 évesen megnéztem egy Seregi balettet az Operaházban. Ugyancsak ebben az évben léphettem először az Operaház színpadára a Diótörő c. balettben. Ez a két élmény egyértelművé tette számomra, hogy ezt akarom csinálni.

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Szerintem a tánc nyelve ugyan olyan kifejező tud lenni mint az ének és a színészet. A mozgás, az apró finom gesztusok és az arcjáték, tökéletesen el tudnak mesélni egy darabot.

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Ez a Táncest azért olyan különleges, mert a klasszikustól a kortárs táncig megtudjuk mutatni magunkat. Gyönyörű és érdekes, kihívásokkal teli feladat volt, a közönség pedig egy színvonalas és szórakoztató estet láthat. 

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Szabadidőmben igyekszem minél többet a szabadban lenni, legyen az csak egy séta, vagy akár aktívabb kikapcsolódás. Ha időm és energiám engedi, akkor szeretek különféle sportokat is űzni a tánc mellet. Az olvasás pedig mindig kikapcsol és feltölt. 

Most pedig adj tovább egy kérdést! 
Hogyan készítetted fel magad lélekben a Táncestre? 

A kérdésre Rózsahegyi Dorottya ad választ következő részünkben!
Korhatár nélkül - staféta indul! #3 - 1
A fotókat készítette: Juhász Éva


« Vissza ide : Hírek