Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #5

Széphalmi Pál

2021. máj. 08.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #5 - 0
A fotót készítette: Juhász Éva

Rózsahegyi Dorottya előző részben továbbadott kérdése: Mi okoz számodra örömöt a táncban? 
Szerintem a tánc ösztönös megnyilvánulás. Nem tudnék kiemelni semmit, egyszereűen csak jól esik. Mint a biciklizés.

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed? 
Engem születésemtől fogva körülvesz a tánc és a zene. A Táncművészeti Főiskolára való bekerülés után, gyorsan körvonalazódott számomra, hogy hivatásomként szeretnék a táncra tekinteni és nem csak mint szórakozásra.

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Van hogy egy zenemű témáját eleve egy történet inspirálja. A táncban bizonyos mozdulatok, gesztusok,  hangsúlyozások közérthető jelentést hordoznak. Ha mindez nem lenne elég, a jelmez, a kellékek és a fények is megsegítik az érthetőséget. Bár az sem ritka, hogy a cselekmény háttérbe szorul a tánc elemi kifejezőereje mellett, tágabb teret engedve az egyéni értelmezéseknek.

Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Azért különleges, mert míg legtöbbször csak színesítjük az énekesek előadását, addig a Táncesten a táncosoké a főszerep. 

Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Alvással, evéssel, zenéléssel és áramkörépítéssel, valamint  a napi történések kibeszélésével.

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Van-e olyan szokásod ami megnyugtat, bátorít színpadra lépés előtt? 

A kérdésre Szabó Barbara ad választ következő részünkben!


« Vissza ide : Hírek